Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KARTAL, LİGE DE İYİ BAŞLAMAK İSTİYOR

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun ilk haftasında kendi evinde Konyaspor ile karşılaşacak Beşiktaş’ta tek hedef galibiyet. Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Moldova temsilcisi Sheriff’i deplasmanda 3-0 yenerek, 3. ön eleme turunda İsviçre’nin Zürih takımının rakibi olan siyah-beyazlılar, bu moralle lige de iyi bir başlangıç yapmak amacında.

Ligde son 3 sezona galibiyetle başlayamayan ve 5 sezon aradan sonra ligin ilk maçını kendi evinde oynayacak olan ‘’Kara Kartallar’’, taraftar desteğiyle sezona 3 puanla başlamanın hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş’ta, Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa maçında kırmızı kart gören takım kaptanı İbrahim Üzülmez ile yine bu maçta sakatlanan yeni transferlerden Mehmet Yozgatlı bugünkü maçta forma giyemeyecek. Geçen sezon sonunda geçirdiği ameliyat sonrası henüz hazır olmayan kaleci Murat Şahin de Konyaspor karşısında yer alamayacak.

Bu arada, sezon başı kamp döneminde geçirdiği sakatlığın ardından uzun süredir takımdan ayrı kalan Gökhan Zan’ın yanı sıra, sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe ile yapılan TFF Süper Kupa ve Sheriff ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçlarında riske edilmeyen Rüştü Reçber ve yeni transfer Diatta konusundaki kararı ise teknik heyet verecek.

Öte yandan iki kulüp arasındaki PAF Ligi müsabakası da saat 18.30’da BJK İnönü Stadı’nda yapılacak.

Süper Ligde bugün Ankaraspor - A. Gücü karşılaşması da oynanacak. Saat 21:00' de başlayacak başkent derbisini Cüneyt Çakır yönetecek.

11.08.2007


 

İstanbul üçlüsü çok para harcadı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), dün başlayan 2007-2008 Turkcell Süper Ligi için bir değerlendirmede bulundu.

UEFA’nın resmi internet sitesinde yer alan değerlendirme yazısında, ‘’İstanbul üçlüsü ligdeki rekabeti yeniden canlandırıyor’’ başlığı kullandı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın transfer sezonunda büyük paralar harcadığı da internette dile getirilen konular arasındaydı. İnternet sitesinde önce Fenerbahçe’yi mercek altına alan UEFA editörleri, geçen sezon 17. şampiyonluğuna ulaşan sarı lacivertlilerin Galatasaray’ın bir adım önüne geçtiğini yazdı. Fenerbahçe’nin transfer sezonunda üst düzey transferlere imza attığını kaydeden internet sitesi, bunlar içinde Roberto Carlos’un en dikkat çekici olduğunu belirtti.

Galatasaray ile ilgili değerlendirmede de bulunan internet sitesinde sarı kırmızılılar için ‘’Galatasaray’ın hırsı’’ ara başlığını kullanırken, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi şansı bulduğu geçen sezon Galatasaray’ın ligde 3’üncü sırayı alarak UEFA Kupası’na katılmaya hak kazandığını ifade etti. Galatasaray’ın yeni sezona Alman Karl-Heinz Feldkamp yönetiminde başlayacağını belirten internet sitesi, sarı kırmızılıların 5 milyon Avroya Schalke’nin Brezilyalı oyun kurucusu Lincoln ile birlikte Tobias Linderoth, İsmael Bouzid, Servet Çetin, Volkan Yaman, Orkun Usak, Serkan Çalık ve Barış Özbek’i kadrosuna dahil ettiğini okuyucularına duyurdu.

‘’Beşiktaş değişiyor’’ ara başlığının kullanıldığı kısımda ise siyah-beyazlı takımın 2002-2003 yılından bu yana ligde mutlu sona ulaşamadığına dikkat çekildi. Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile birlikte kötü gidişe dur demek istediğini yazan internet sitesi, Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, Atilla Özmen, Lamine Diatta, Rodrigo Tello, Mehmet Yozgatlı ve Fransız orta alan oyuncusu Edouard Cisse’yi alarak ‘’kara kartallar’’ın yeni sezon umutlarını arttırdığını belirtti. Sitede ayrıca İstanbul takımları dışında şampiyonluk yaşayan Trabzonspor’a da yer verilirken, bordo-mavililerin UEFA İnter-toto Kupası 3. turunda Otelul Galati takımına elenerek Avrupa macerasına nokta koyduğu yazıldı.

11.08.2007


 

Trabzon’da Ersen ve Ceyhun sevinci

Turkcell Süper Lig’in ilk haftasında, sahasında Sivasspor’u konuk edecek olan Trabzonspor’da Ersen Martin ve Ceyhun’un sakatlıklarının ciddi boyutta olmadığı bildirildi.

Kulüp doktoru Ahmet Kalaycıoğlu, önceki günkü çalışmada sol ayak bileğine darbe alan Ceyhun’un sakatlığının MR çektirecek düzeyde olmadığını ve Sivasspor karşısında forma giyebileceğini kaydetti.

Ersen Martin’in ise Almanya’da doktoruna kontrol olduğunu kaydeden Kalaycıoğlu, bu futbolcunun da oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Kalaycıoğlu, Musa ve Risp’in ise 1 ay sonra normal antrenmanlara katılabileceğini belirtti.

11.08.2007


 

SİVAS BİLETLERİ SATIŞTA

Trabzonspor ile Sivasspor arasında yarın yapılacak maçın biletleri satışa çıktı.

Karşılaşmanın biletleri açık 5 YTL, maraton10 YTL, maraton özel 15 YTL, kapalı 25 YTL, VIP-2 tribün 50 YTL, VIP-1 tribün ise 100 YTL’den satışa sunuldu. Taraftarların Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Biletix gişeleriyle www.biletix.com.tr adresinden bilet alabilecekleri belirtildi.

11.08.2007


 

Cimbom, basına kapalı çalışıyor

Galatasaray, Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun ilk haftasında yarın Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde gerçekleştirilen basına kapalı antrenmanda, sakatlıkları bulunan futbolcular Çağrı, Mehmet Topal, Arda ve Carrusca’nın takımdan ayrı, antrenör Cevat Güler gözetiminde çalıştığı bildirildi. Sarı-kırmızılı takım, Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını bu sabah saatlerinde basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayarak, kampa girecek.

11.08.2007


 

Canaydın: Nice 50 yıllara

Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun dostluk barış ve sportmenlik ruhu içerisinde geçmesi dileğinde bulundu.

Canaydın, sezonun başlaması sebebiyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: ‘’Süper Lig’in 50. yılının dostluk, barış ve sportmenlik ruhu içerisinde geçmesini canı gönülden dilerim.

Ligimizdeki futbol kalitesinin ve taraftarlara verilen sportif keyfin artarak sürmesini temenni ederim. Herkesin bu doğrultuda elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum. Daha nice nice 50 yıllara, saygı ve dostlukla.’’

11.08.2007


 

Galatasaray'a Fransız hakem

Galatasaray’ın, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan’ın Slaven Koprivnica takımıyla 16 Ağustos Perşembe günü deplasmanda yapacağı ilk maçı Fransız hakem Stephane Lannoy yönetecek.

Sarı-kırmızılı takımın 30 Ağustos Perşembe günü İstanbul’da yapacağı rövanş maçında ise İtalya Futbol Federasyonu’ndan Nicola Rizzoli’nin görev yapacağı açıklanmıştı.

11.08.2007


 

Anderlechtli futbolcular taraftardan çekinmiyor

Fenerbahçe’nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesindeki rakibi Anderlecht’in Arjantinli oyuncusu Nicolas Pareja, ‘’Boca Juniors’un taraftarı, Fenerbahçe’nin taraftarından 10 kat daha fanatik’’ dedi.

Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünün farkında olduğunu ama bu durumun kendisinde bir etki meydana getirmediğini belirten Pareja, ‘’ Ben Boca Juniors gibi bir takımdan geliyorum. Oradaki taraftar Fenerbahçe’nin taraftarından on misli daha fanatik" dedi.

11.08.2007


 

Rize, puan peşinde

Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan Çaykur Rizespor’un futbol şube sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu, lige puanla başlamak istediklerini söyledi.

Zehiroğlu, sezonunun ilk maçında karşılaşacakları Galatasaray’ın her yıl şampiyonluğu hedefleyen bir takım olduğunu belirterek, ‘’Bu sezon çok daha güçlü bir takım oluşturdular. Fakat biz de çok yeni ve gençlerle takviyeli kaliteli bir kadro kurduk. Geçmiş yıllarda yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle lige iyi bir başlangıç yapmak arzusundayız’’ dedi.

Öte yandan Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), Çaykur Rizesporlu futbolcu Emre Toraman’a verdiği 1 maç ceza için yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu gelişme sonrası Emre Toraman, takımının Galatasaray ile yapacağı sezonun ilk hafta maçında oynayabilecek.

11.08.2007


 

Sporx.com, Bundesliga'yı canlı yayınlayacak

Sporx.com adlı internet sitesi, Almanya Futbol Ligi Bundesliga’yı internetten canlı yayınlayacak.

Önceki gün görkemli bir açılış yaparak site hakkında bilgi veren sporx.com yetkilileri, Türk futbolseverlere böyle bir hizmet sundukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Düzenlenen geceye Fatih Terim ve Faruk Süren de katıldı.

11.08.2007


 

Liglerin isim değişikliği Resmî Gazete’de

Türkiye profesyonel futbol liglerinde 2007-2008 sezonundan itibaren uygulanmaya konulacak olan isim değişiklikleri, Resmi Gazete’de şöyle yer aldı:

‘’Türkiye profesyonel futbol liglerinde 2007-2008 sezonundan itibaren Lig A ismi TFF 1. Lig, Lig B ismi TFF 2. Lig, Türkiye Profesyonel 3. Lig ismi de TFF 3. Lig olarak değiştirilmiştir.’’

11.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri