Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP'den muhafazakârlığa veda

AKP İstanbul Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkiler Danışmanı Egemen Bağış, “‘İslâmî kökenli’ ya da ‘İslâmcı’ gibi yanlış sıfatlarla anılsa da, AK Parti, Türkiye’nin liberal demokratik özgürlükler ve piyasa ekonomisi tercihini ve arzusunu yansıtan bir merkez partisidir.”

Bağış, Kanada’da yayımlanan Winnipeg Free Press gazetesinde yer alan mektubunda İslâm’daki hoşgörü anlayışına değindi. İslâm hoşgörüsünü Batı’da, Kanada’da ve diğer ülkelerde teyit ve destek görmesi gerektiğini belirten Bağış, yazısında, ‘’Batı ülkelerindeki Müslümanların dışlanmaması gerekiyor. Bu toplumlarda iç uyum hayatî önem taşımaktadır. Batı, İslâm dini ile radikalizm arasındaki farkı görmelidir. Batı, dünyada şiddete karşı olan ve çoğunluğu oluşturan Müslümanları kucaklamalıdır’’ ifadesine yer verdi.

ABD’nin önde gelen İslâm Araştırmaları Profesörü John Esposito’nun tespitlerine ve çözüm önerilerine katıldığını bildiren Bağış, İslâm ve Batı arasındaki medeniyetler çatışmasını önlemek zorunda olduklarını kaydetti. Bağış, yazısında şu görüşlere yer verdi: “Dünyanın bu çalkantılı köşesinde Türkiye, geleneksel köklere sahip bir ülkenin, Batılı laik ve liberal demokrasiyle uyumunun en canlı kanıtı olarak yükselmektedir. 22 Temmuz seçimleriyle Türk seçmeni anıtsal bir olgunluk ve öz güven sergileyip Ak Parti’yi hem yeniden iktidara getirmiş hem de büyük bir seçim zaferi hediye etmiştir. Bazen, ‘İslâmî kökenli’ ya da ‘İslamcı’ gibi yanlış sıfatlarla anılsa da, AKP, Türkiye’nin liberal demokratik özgürlükler ve piyasa ekonomisi tercihini ve arzusunu yansıtan bir merkez partisidir.

Türkiye’nin kendi geleneksel değerlerini Batılı değerlerle uyumlu hale getirme yolundaki büyük tecrübesi, dünyadaki bütün Müslümanların esin kaynağıdır. Türkiye’nin bu deneyiminin devamı, Müslüman dünyasının bundan sonra radikalizme mi, yoksa uyuma mı yöneleceğinin en önemli belirleyicisidir. Türkiye’nin yolu ve Türkiye usulü, medeniyetler çatışmasına çözümdür.’’

“TÜRKİYE DENEYİ’’

Türkiye deneyinin başarısı için Avrupa Birliği’nin (AB) de sorumluluklarını omuzlaması ve Türkiye’nin AB sürecinde attığı adımlara karşılık vermesi gerektiğini anlatan Bağış, AB’nin yarı yolda kuralları değiştirmesi sadece AB demokrasisinin inandırıcılığını zedeleyeceğini, AB’deki Müslüman nüfusu yabancılaştıracağını ve AB’nin global etkisini sınırlayacağını kaydetti. Bağış, yazısında, ‘’Dünyadaki 1.5 milyar Müslüman, AB’nin Türkiye’ye nasıl muamele ettiğini izliyor’’ görüşüne yer verdi.

/ ANKARA

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karanlık günler kapıda

  YÜZDE 13.6 KAZANDIRDI

  AKP'den muhafazakârlığa veda

  CHP de dini kullanacak

  Hava-İş’ten grev tehdidi

  Listeler bir hafta daha askıda

  Karınlarını ‘sepet’ten doyuruyorlar

  Toptan’ın görev süresi tartışılıyor

  Cumhurbaşkanlığı seçim süreci işliyor

  Anavatan kongre yapacak

  DP Genel İdare Kurulu toplanıyor

  Irak pazarını kaybediyoruz

  İslâmı, güzel yaşayarak örnek olmalıyız

  Sol’un köşk adayı Başesgioğlu

  Hastahanelere içme suyu genelgesi

  Cinnet faciası: 5 ölü

  İlköğretimin yüzde 85’i internete ulaştı

  Yetenç: Sav’ı protesto için istifa ettim

  Mir'ac'ta duâlar yağmur oldu

  YURTKUR’dan, 761 bin öğrenciye kredi

  Belediye’den eğitime büyük destek

  Naylon poşetler riskli

  Kiler’den bebeklere ‘kuvöz’ desteği

  Birinciye ödül

  Her gün 400 yoksula yemek

  Sağlıklı bebek için, gebelikte iyi beslenin

  Diyet yemekler çocuğu şişman yapabilir

  Engelli çocuklara uzay terapisi


 Son Dakika Haberleri