Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Halkın iradesine saygı gösterilmeli

İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Murat Yalçıntaş, Türkiye’nin sandığa cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle gittiğini hatırlatarak, ‘’Burada da halk bir irade ortaya koydu. Şimdi bize düşen bu iradeye saygı göstermektir’’ dedi.

Yalçıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerde halkın, istikrardan yana tercih kullandığını belirterek, Türk halkının yıllar sonra elde ettiği ekonomik ve siyasal istikrarın bozulmasını istemediğini, iş dünyası olarak kendilerinin de ekonomik ilerlemeleri sekteye uğratacak, reformları duraksatacak, istikrar havasını bozacak gelişmelerin yaşanmasını arzu etmediklerini kaydetti.

Gerek TBMM içinde, gerekse TBMM dışında Cumhurbaşkanı seçilme yeterliliğine sahip herkesin, hiçbir ön şart olmaksızın cumhurbaşkanlığına aday olma hakkı bulunduğunu ifade eden Yalçıntaş, adaylara ipotek konulan bir rejimin adının demokrasi olmayacağını belirtti. Türkiye’nin her anlamda demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak istiyorsa, korkulardan uzak bir şekilde demokrasisini güçlendirme yolunda kararlı adımlarla hareket etmek zorunda olduğunu ifade eden Yalçıntaş, şunlar kaydetti:’’Demokrasilerde sıkıntı olduğunda gidilecek merci halktır. Halktan daha büyük karar merci yoktur. Halk sıkıntıyı adil ve dosdoğru bir şekilde çözer. Milletin sandıkta koyduğu iradeyi, yorumlarla, tevillerle eğip bükmenin bir anlamı yoktur. Biz Türkiye olarak sandığa, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle gittik. Burada da halk bir irade ortaya koydu. Şimdi bize düşen bu iradeye saygı göstermektir. Meclise düşen de halkın kendisine verdiği yetkiyi meclisin açılışında yaşadığımız tabloya uygun bir şekilde mecliste tecelli ettirmektir. Türkiye, ‘meydanların dili farklı, meclisin dili farklı’ diye bir ikilemin içine sokulmadan, cumhurbaşkanı seçimini sonuca ulaştırmalıdır.

Bizim, yenilenmiş meclisin Türkiye’de bugüne kadar cumhurbaşkanı seçimlerinde ortaya konulan teamüller doğrultusunda cumhurbaşkanını seçerek bu süreçten başarıyla çıkacağına inancımız tamdır.’’

/ İSTANBUL

13.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül tek başına karar veremez

  KURAKLIK HARİTASI

  Kuraklık ormanları da kurutuyor

  Doğubeyazıt’ta sel

  Memur sıkıntılı

  Yuvasız çocuklar şefkat bekliyor

  Eruh’ta mayın patladı 11’i asker 14 kişi yaralı

  Meclisin temizliği özel görevlilere emanet

  TPAO, Kasım’da denize açılmayı planlıyor

  Rumlar’dan Türkiye’ye tehdit

  Bahçeli kurultaya katılmadı

  Bor ihracatında hedef büyüyor

  İzmir’in atıksuyu için 2 yeni hat

  Yeni üniversiteler önlisans ağırlıklı

  Mücadelemiz hukukun üstünlüğü

  Melen’de balıklar ölüyor

  Duble yol hedefine 2011'de ulaşılacak

  Halkın iradesine saygı gösterilmeli

  Eski mahkûmlara meslek kursu

  İkinci el araç yok satıyor

  Deniz Kuvvetleri amfibi gemi alacak

  CHP’den soruşturma önergesi hazırlığı

  Grev erteleme sorunu çözmez

  Aldatılma korkusu markete yöneltiyor

  Emlak, arsa ve taksi gözde yatırım aracı


 Son Dakika Haberleri