Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Galata Fotoğrafları İstanbul Modern’de

“Köprü6: Galata Fotoğrafları’’ başlıklı sergi, 6 Eylül’de, İstanbul Modern Fotoğraf Galerisinde açılacak. İstanbul Modern Sanat Müzesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sponsorluğunu Fortis’in üstlendiği, küratörlüğünü Engin Özendes’in yaptığı sergide; fotoğraf san’atçıları Ahmet Elhan, Murat Germen, Cemal Emden, Orhan Cem Çetin, Merih Akoğul ve Ömer Orhun’un, Galata Köprüsü ve çevresine odaklanan ve sergi için özel olarak hazırlanmış yeni çalışmaları, galeri içinde 6 ayrı odada yer alacak.

Sergide, kolaj çalışmaları, duvardan duvara uzanan geniş, panoramik görüntüler ve iç mekânlara odaklanan fotoğraf yerleştirmeleri de yer alacak.

Fotoğraf galerisinin girişindeki ilk odada ise, köprünün tarihini belgelemek amacıyla, Leonardo da Vinci’nin 1502 yılında Sultan II. Bayezıt’a yazdığı ve Haliç’in üzerine bir köprü yapmak istediğini belirttiği, orijinali Topkapı Sarayı Kütüphanesinde bulunan mektubun ve orijinali Paris’te Bibliotèque de L’Institut de France’da bulunan Leonardo’nun çizim defterindeki Galata Köprüsü için yaptığı tasarımın röprodüksiyonları bulunacak.

17.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şam Kitap Fuarı, “Risâle-i Nur Günleri”ne dönüştü

  Türk seyirci, Avrupa filmlerine ilgisiz

  Anadolu rengârenk

  Galata Fotoğrafları İstanbul Modern’de

  Beyoğlu’nda yazlık sinema günleri


 Son Dakika Haberleri