Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘İsrail şeytanın bayrağı’

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “haritadan silinmesini” istediği İsrail’in “şeytanın bayrağı” olduğunu söyledi. Ahmedinejad, başşehir Tahran’daki 2 günlük “Evrensel Ehl-i Beyt Oturumu”nun açılışında yaptığı konuşmada, Irak’ın işgaline değindi ve bunun Müslümanlar arasına fitne sokmak için yapıldığını ifade etti.

ABD’nin her şeye rağmen Irak’ta “bataklığa saplandığını ve bu bataklıktan kurtulmasının imkânsız” olduğunu söyleyen Ahmedinejad, şunları kaydetti: “ABD ve İsrail, Irak’ta tarihi bir yenilgiye uğramıştır. Bu, evrensel diktatörün yenilgisidir. Bu yenilgi, ideolojik bir yenilgidir. Bugün dünyada hiç kimse onların yalan demokrasisini kabul etmiyor, hiç kimse onların savaş yanlısı siyasetlerini onaylamıyor. Onlar kendi ülkelerinde de liberal demokrasiyi gerçekleştirmede başarısız oldular.”

“Bugün siyonist rejim, Batı’nın liberal demokrasisinin bayraktarıdır” diyen Ahmedinejad, şöyle devam etti: “Siyonist rejim, saldırganlığın ve işgalin bayraktarıdır. Bu rejim, şeytanın bayrağıdır. Bu rejimin kuruluş ve devam felsefesi temelsizdir. Bu durumda, böyle bir rejimin yok olma ihtimali de çok fazladır.” İsrail hakkında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ahmedinejad, İsrail yönetimini “kanserli bir ura” benzetmiş, “İsrail’in haritadan silinmesini” istemiş ve bu ülkenin Avrupa ya da Amerika’ya taşınmasını önermişti.

/ TAHRAN

19.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘İsrail şeytanın bayrağı’

  Taliban: Görüşmeler başarısız

  Pasdaran, ABD’yi vurmakla tehdit etti

  Abbas, Hamas’la ipleri kopardı

  İran’da, askerî helikopter düştü

  Bush karşıtı tişörtcüler tazminat kazandı

  Saddam’ın kızı kırmızı bültenle aranıyor

  Afganistan’da intihar saldırısı

  Cumhuriyetçiler bir bir dökülüyor

  İki vitesli Avrupa fikri trajik bir hata


 Son Dakika Haberleri