Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush karşıtı tişörtcüler tazminat kazandı

Amerika’da Başkan George Bush karşıtı bir tişört giydikleri için gözaltına alınan bir çift, federal yönetime karşı açtıkları davada 80 bin dolar tazminat kazandı.

Federal yönetim, Bush’a karşı gerçekleştirilen bir protesto gösterisinde üzerinde “Amerika’yı sev, Bush’tan nefret et” yazan tişörtlerini çıkarmayı reddeden karı kocaya 80 bin dolar tazminat ödeyecek. Amerika’da 4 Temmuz 2004 günü West Virginia eyaletine gelen Bush’a karşı protesto düzenleyen Nicole ve Jeffery Rank çifti, üzerinde Bush karşıtı yazıların yer aldığı tişörtlerini çıkarmaları ya da üzerlerini örtme konusunda uyarıldı. Bu isteğe direnmeleri üzerine de karı koca gözaltına alındı.

Mahkeme, herhangi bir suç unsuru bulmadığı için çifti serbest bıraktı. Ancak Rank çifti hukuki mücadelelerini sürdürdü ve federal otoritelerle 80 bin dolarlık tazminatta anlaştı. Anlaşmayı duyuran Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği West Virginia Temsilcisi Andrew Schneider, mahkeme kararının sadece müvekkilleri için değil Anayasal ifade özgürlüğü için de zafer olduğunu ifade etti. Texaslı oldukları belirtilen çiftin, giydikleri tişörtlerde, Bush kelimesinin üzerinde evrensel “no” işaretinin yanı sıra, “Amerikayı sev Bush’tan nefret et” yazısı yazıyordu.

/ WESTVİRGİNİA

19.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘İsrail şeytanın bayrağı’

  Taliban: Görüşmeler başarısız

  Pasdaran, ABD’yi vurmakla tehdit etti

  Abbas, Hamas’la ipleri kopardı

  İran’da, askerî helikopter düştü

  Bush karşıtı tişörtcüler tazminat kazandı

  Saddam’ın kızı kırmızı bültenle aranıyor

  Afganistan’da intihar saldırısı

  Cumhuriyetçiler bir bir dökülüyor

  İki vitesli Avrupa fikri trajik bir hata


 Son Dakika Haberleri