Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Deprem tam bir “titre ve kendine gel” hadisesi...

Depremi yaşayan herkes benzeri duygular içinde oluyor. Bütün ülkenin neredeyse kimyası değişiyor. Bir büyük psikolog toptan bu coğrafyada yaşayan insanların ruhlarına psikolojilerine hükmediyor.

Onları aşırılıklardan uzaklaşmaya yönlendiriyor ve Allah’ın rahmeti olmadığı takdirde yeryüzünde insanın emniyet içinde tek adım dahi atmasının mümkün olamayacağını ihtar ediyor! Allah’ım, ayaklarımızı yere sağlam bastığımızı bilmeden, en ufak bir kıpırtıda alabora olabileceğimizi hatırlayıp böyle yaşamak ne zormuş! Merhametinle, bize her an her şey olabileceğini, ansızın ölümün gelip çatabileceğini unutturmasan yaşamak ne mümkün.

Efendimiz’in “Benim bildiklerimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız?” sözünü neden şimdi hatırlıyorum? Öyleyse “Bilmez misiniz göklerin ve yerin mülkiyet ve hükümranlığı yalnız Allah’ındır? Sizin için Allah’tan başka ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.”

Deprem öyle bir şey ki, onun bir “gadab-ı ilahi” neticesi tecelli eden bir şey olduğunu ancak yaşayanlar anlayabilir. Depremi yaşayanlar ile yaşamayanlar arasındaki olaya bakış farkı da buradan gelmekte. Depremi yaşamayana anlatamazsınız onun nasıl dehşetli bir şey olduğunu. Çünkü dünyada bildiğimiz başka hiçbir korkuya benzemiyor o. Her deprem, her sarsıntı bizi biraz daha Richter’e benzetiyor.

Aslında o çok hoş, mütevazı bir adammış. Sabahları üniversitesine geldiğinde “bir deprem olmuş” diye heyecanlanır, oraya buraya koşarmış. Aletlere bakar, saçını başını yolarmış. Richter derslere oldukça derbeder bir şekilde girermiş. Yeleğini ters giyerek derslere geldiğini hatırlıyor öğrencileri. 17 Ağustos’ta Yalova’da depremden sağsalim kurtulduktan sonra ben de tişörtümü ters giydiğimi ancak Ankara’ya evime geldiğimde anlamıştım.

Deprem tam bir “Titre ve kendine gel” olayı. Bunun dışındaki bütün izahlar insanın kendi kendini aldatması ya da makul bir izah bulmaya çalışmasından öte bir şey değil. Yaşadığım için biliyorum ki, eminim benim gibi diğer yaşayanlar da biliyor ki, deprem her insana ancak kendi ile baş başa kaldığında anlayabileceği bir ilahi mesaj biçimi. Herkes mutlaka kendi algı düzeyine göre o mesajı alıyor olmalı!

Depremin olduğu gece Yalova’daydım ve o gece orada hayatımın depremini yaşadım. Depremi önce yüreğimde sonra da adeta topuklarımda hissettim.

Beni ve ailemi bu depremden sağsalim kurtaran, uzayda saatte binlerce kilometre hızla döne döne hareket eden bu dünya gemisinde bizi emniyet içinde seyahat ettiren Rabbime yıldızları adedince şükürler olsun.

Bugün, 19.8.2007

Nuh GÖNÜLTAŞ

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genelkurmayologlar

  Kemalizm savunmada

  Örtünme karşısında kadınların bin bir yüzü

  Deprem tam bir “titre ve kendine gel” hadisesi...

  Depremlerin faydaları!


 Son Dakika Haberleri