Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

367 SORUNU AŞILDI

11. Cumhurbaşkanı seçimi için ilk tur bugün saat 15.00’te toplanacak olan TBMM Genel Kurulunda yapılacak. AKP’nin yanı sıra MHP, DTP ve DSP de Meclise girme kararı aldığından bu turda 367 sorunu yaşanması beklenmiyor. İlk turda seçilmek için de gerekli olan 367 oyun sağlanamaması halinde ikinci tur 24 Ağustos Cuma günü yapılacak. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse üçüncü tur 28 Ağustos Salı günü gerçekleşecek ve bu turda 276 oy seçilmek için yeterli olacak.

AKP’nin yanı sıra MHP, DTP ve DSP Meclis’e girme kararı aldığından bu seçimlerde 367 sorunu yaşanması beklenmiyor. Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda sonuç alınamaması halinde 2. tur 24 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse 3. tur 28 Ağustos Salı, 3. turdan da sonuç alınamazsa cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Bugün yapılacak ilk turda herhangi bir adayın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için 367 milletvekilinin oyunu alması gerekiyor. İkinci turda da seçilmek için yine 367 milletvekilinin oyu gerekiyor. 3. turda ise TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun(276) oyunu almak cumhurbaşkanı seçilmek için yeterli olacak. Bu turda da hiçbir adayın bu sayıya ulaşamaması halinde en çok oyu alan iki aday 4. turda yarışacak. Son turda da adaylardan biri 276 oy alamaması durumunda TBMM derhal seçime gidecek. Meclis’teki milletvekili dağılımana bakılırsa AKP’nin muhalefet destek vermese bile kendi adayı olan Abdullah Gül’ün 3. turda cumhurbaşkanı seçmesine kesin gözüyle bakılıyor. 341 milletvekili bulunan AKP’de TBMM Başkanı Köksal Toptan oy kullanamayacağı için Abdullah Gül’e en çok 340 oy verilebilecek. 20 milletvekili bulunan DTP, Abdullah Gül’e destek verip vermeyeceğine bugün TBMM’de yapacağı grup toplantısında karar verecek. 13 milletvekili bulunan DSP, Meclis’e girme kararı aldı, ancak Gül’e destek verip vermeme konusu halen netleşmedi. BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Abdullah Gül’e destek verme kararı aldı.

AKP, DTP, bağımsızlar ve bazı DSP’li milletvekillerinin oylarıyla Abdullah Gül’ün ilk turda seçilmesini hedefliyor. Cumhurbaşkanı seçimi, gizli oyla yapılıyor. CHP, cumhurbaşkanı seçim turlarına katılmama kararı alırken, MHP kendi adayı Sabahatin Çakmakoğlu’na oy verecek.

2 ADAY DA KAYSERİLİ

AKP Kayseri milletvekili Abdullah Gül ile MHP Kayseri milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu’nun 11. Cumhurbaşkanlığı seçimine aday gösterilmeleri Kayseri’de memnuniyetle karşılandı. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, yaptığı açıklamada, TBMM gündeminde bu hafta 11. cumhurbaşkanının seçilmesi olduğunu belirtti.

Bu süreçte, cumhurbaşkanlığı seçiminde iki siyasi partinin adaylarını Kayseri’den göstermelerinin, Kayserililer açısından gurur duyulacak bir olay olduğunu kaydetti. MHP’den cumhurbaşkanı adayı gösterilen Kayseri milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, aday gösterilmekten duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi.

/ ANKARA

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’nin psikolojisini bozuyorlar

  367 SORUNU AŞILDI

  İstikrarı bozacak müdahaleler, demokrasiye zarar veriyor

  Provalar yine yol kapattı

  Gökçek: Ha gayret

  Maaşlara AB standardı istiyoruz

  Yollar kan gölü

  Sıcaklar artacak

  İstanbul depreme hazırlanıyor

  Seçmen listeleri askıdan indi

  DSP kurultayını yaptı

  Kuraklık tarımı çok kötü etkiledi

  Yazıcıoğlu: Gül'e oy vereceğim

  İşçi emeklilerinden vekillere mektup

  Hilmi Güler İran'da

  Zonguldak Havaalanı açılıyor

  TEMA’dan küresel ısınma tavsiyeleri

  Belediyenin ‘gelir’ projesi

  Kapıkule'de TIR kuyruğu

  Manisa’da servisli Kur’ân Kursu

  Doğubayazıt’ta bir ilk gerçekleşti

  Kuraklık, Beyşehir’deki kuşları da etkiledi

  Semerci mi olsak?

  Ayakkabı öğleden sonra alınır

  Uyusunda büyüsün ninni!

  Ayı üzümü kalbe dost

  Derinliğini bilmediğiniz suya girmeyin

  Ağzınızda servet taşıyorsunuz!


 Son Dakika Haberleri