Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Maaşlara AB standardı istiyoruz

Toplu görüşmelere katılan yetkili sendikalar, hükümete hizmet kollarıyla ilgili taleplerini içeren kabarık bir liste sunacak. Toplu görüşmelerin bugün yapılacak ikinci turunda, yetkili sendikalar hizmet kollarındaki taleplerini gündeme getirecekler.

Önceki yıllarda yerine getirilmeyen taleplerinin gerçekleştirilmesini isteyecek sendikalar, değişen şartlara uygun olarak listelerine yeni talepler de aldılar.

Türk Eğitim-Sen, eğitim çalışanlarının maaşlarının AB standartlarına çıkartılmasını talep ediyor.

KESK ve KESK’e bağlı Kültür Sanat-Sen’in toplu sözleşme talebinin kabul eldilmemesi nedeniyle katılmama kararı aldığı toplu görüşmelerde, hükümete taleplerini iletecek sendikalar ve hizmet kollarına ilişkin beklentilerinden bazıları şöyle:

Türk Sağlık-Sen: "Merkez ilçe dışındaki ilçe, belde ve köy sağlık ocakları ile sağlık evlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına mahrumiyet tazminatı ödenmeli,Sağlık hizmetleri sınıfında yer alan personel için uygulanan günde 9 saatlik mesai uygulaması diğer kamu görevlileri için öngörülen günlük 8 saatlik mesai uygulamasına çekilmeli. TRT bünyesinde Sağlık TV kurulmalı.

Türk Tarım Orman-Sen: "Küresel ısınmaya karşı çevre ve orman varlığının korunmasının önemi her geçen gün artmaktadır. Bu alanda çalışanlara çok görev düşmektedir. Başta orman yangın sezonunun 7 aydan 12 aya çıkarılması şarttır. Dolayısıyla fazla çalışma süresinin 12 aya çıkarılarak, tüm çalışanlara fazla çalışma ücreti sağlanmalı."

Türk Haber-Sen: "İşlerin daha rasyonel yürütülmesi ve çalışma barışının sağlanması için acilen PTT Genel Müdürlüğü’ne 20 bin personel alınması için yetki verilmeli. Özel kanallarla rekabet edilebilmesi için TRT’ye acilen teknik ve yayın eleman alımı yapılmalı."

Türk Ulaşım-Sen: "Ulaştırma Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı çalışanlarına döner sermayeden pay ödenmesine imkan verecek düzenleme yapılmalı."

VELİDEN PARA ALINMAMALI

Türk Eğitim-Sen:" Öğretmenlerin köy ve kasabalarda görev yapmalarını teşvik etmek amacıyla buralarda çalıştıkları dönemler için farklı tazminat ödenmeli. 30 öğrenciyi aşan sınıfların öğretmenlerine ek ders ücreti arttırılarak ödenmeli. Eğitim çalışanlarının maaşları AB standartlarına çıkartılmalıdır.Bütün eğitim çalışanlarına ucuz konut edinme imkanı sağlanmalı.Kayıt ve diğer dönemlerde velilerden para alınmamalı, ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanmalı. Sözleşmeli öğretmenlerin ekonomik, özlük ve sosyal haklarının kadrolu öğretmenler gibi olması sağlanmalı."

Türk İmar-Sen: "Tapu sicil çalışanlarına, yaptıkları işlem sonucu kesilen döner sermaye ve harçlardan bir kısmı sorumluluk tazminatı olarak ödenmeli. Kurumlarda teknik personel olarak görev yapanlara, otoyol ve köprülerde egzoz gazına maruz kalan gişe memurlarına, trafik bakım teknik elemanlarına ve arazide bilfiil görev yapan çalışanlara fiili hizmet zammı verilmeli.

Türk Enerji-Sen: "Çalışanlar, kurumların ürettiği mal ve hizmetlerden işçiler gibi ücretsiz ya da indirimli yararlandırılmalı."

Türk Büro-Sen:"Adalet Bakanlığı bünyesinde personelin görev tanımı yapılarak hiç kimsenin görevi dışında çalıştırılmaması sağlanmalı.

Bem-Bir-Sen: "Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulmalı. Zabıta ve itfaiye çalışanlarının çalışma koşulları dikkate alınarak, iş riski göz önünde bulundurularak özel hizmet tazminatı ödenmeli.Belediye çalışanlarının maaşlarını zamanında alabilmeleri için gerekli bağlayıcı tedbirler alınmalı."

KADROSUZ CAMİLERE KADRO

Diyanet-Sen:" Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası çıkarılmalı.Kadrosuz camilere kadro verilmeli. Hastanelere din hizmeti sunulmalı.Din görevlilerine resmi tatillerde mesai ücreti ödenmeli.Cami lojmanı (imamevi) ihtiyacı karşılanmalı.Cami aydınlatma giderleri diğer resmi kurumlar gibi faizsiz uygulanmamalı. Diyanet radyo ve televizyonu kurulmalı. Diyanet akademisi açılmalı.

/ ANKARA

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’nin psikolojisini bozuyorlar

  367 SORUNU AŞILDI

  İstikrarı bozacak müdahaleler, demokrasiye zarar veriyor

  Provalar yine yol kapattı

  Gökçek: Ha gayret

  Maaşlara AB standardı istiyoruz

  Yollar kan gölü

  Sıcaklar artacak

  İstanbul depreme hazırlanıyor

  Seçmen listeleri askıdan indi

  DSP kurultayını yaptı

  Kuraklık tarımı çok kötü etkiledi

  Yazıcıoğlu: Gül'e oy vereceğim

  İşçi emeklilerinden vekillere mektup

  Hilmi Güler İran'da

  Zonguldak Havaalanı açılıyor

  TEMA’dan küresel ısınma tavsiyeleri

  Belediyenin ‘gelir’ projesi

  Kapıkule'de TIR kuyruğu

  Manisa’da servisli Kur’ân Kursu

  Doğubayazıt’ta bir ilk gerçekleşti

  Kuraklık, Beyşehir’deki kuşları da etkiledi

  Semerci mi olsak?

  Ayakkabı öğleden sonra alınır

  Uyusunda büyüsün ninni!

  Ayı üzümü kalbe dost

  Derinliğini bilmediğiniz suya girmeyin

  Ağzınızda servet taşıyorsunuz!


 Son Dakika Haberleri