Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî mekânlar güzelleştiriliyor

Tarihî ve turistik zenginlikleri ile ön plana çıkan Bitlis’in Ahlat ilçesinde kazı çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Nakış Karamağaralı, daha önceki yıllar başlanan cami, zaviye ve çifte hamam kazılarına devam edileceğini belirtti.

Arkeolojik kazıların yanı sıra önemli projeler de başlattıklarını ifade eden Doç. Dr. Karamağaralı, gün ışığına çıkarılan eserlerin restorasyonunu da yapacaklarını belirtti.

2006 yılında kazı çalışması tamamlanan Selçuklu Mezarlığı’nın geçici yerleşim alanı ile bu yıl tamamlanmasını planladıkları Çifte Hamam’ın restorasyonunun yapılacağını ifade eden Karamağaralı, “Bunu yanı sıra Selçuklu Mezarlığı’ndaki mezar taşlarının temizleme, koruma ve restorasyonuna yönelik kapsamlı bir proje başlattık. Bununla ilgili fotogrametrik ölçüm ve tesbitler yapmış bulunmaktayız” dedi. Selçuklu Mezarlığı’nın çevre düzenleme projesi’nin ivedilikle tamamlanması gerektiğini de kaydeden Doç. Dr. Karamağaralı, “Böylece Ahlat’ın şöhretini borçlu olduğu Selçuklu Mezarlığı bu iki büyük projenin peş peşe uygulanması sonrasında layık olduğu değere ve görüntüye kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarih kokan şehir: Mardin

  Tunca ve Meriç’teki köprülere restorasyon

  İstanbul GSM’de ön kayıtlar başladı

  Tarihî mekânlar güzelleştiriliyor


 Son Dakika Haberleri