Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kaynak, göçmen parası

Gelişmiş ülkelerde bulunan milyonlarca göçmenin ülkelerindeki yakınlarına gönderdikleri paranın miktarı, 2006 yılında 300 milyar dolara yaklaştı. Dünya Bankası verilerin göre, göçmenler 2006 yılında 276 milyar dolar nakit parayı “evlerine” gönderdiler.


Piyasalara FED morali

ABD Merkez Bankası FED’in giderek artan kredi sıkışıklığı korkusunu yatıştırmak ve piyasaya daha fazla likidite sağlamak amacıyla iskonto faiz oranını

Elektriğin yarısı, GAP’taki 7 HES’den

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında inşa edilen 7 hidroelektrik santralında 16,5 milyar dolar tutarında, 274,3 milyar kwh elektrik enerjisi üre


  Mamalar Türkiye’den

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, üretimini her yıl artırdığı çocuk mamalarını, Almanya, İsrail, Yemen, Irak gibi dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor.


  Devlette ‘kiralık taşıt’ dönemi

Kamu kuruluşları da artık ‘kiralık taşıt ve kiralık şoförle’ hizmeti tercih ediyor. Uygulamanın başladığı 2006 yılı Mart ayından bu yana, 1.250 kiralık taşıt için Maliye Bakanlığından izin alındı.


  Toplu görüşmede 3. tur Çarşamba günü yapılacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin ikinci turu yaklaşık 1.5 saat sürdü.


  Sebze üreticisi ‘damlamada’ örnek oldu

Konya’da şeker pancarı, mısır gibi bitkiler, su israfını artıran salma ve yağmurlamayla sulanmaya devam ederken, özellikle sulama işlemindeki kolaylık sebebiyle sebze üreticilerin tamamına yakını damla sulamaya geçti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri