Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB, Türkiye’nin üyeliğini istiyor

Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering, İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ‘’Avrupa Parlamentosu’nda çoğunluk, Türkiye’nin üyelik kriterleriyle uyum içinde olması şartıyla AB’ye alınmasından yanadır. Ama benim gönlüm daha çok, bu ülkenin AB ile ayrıcalıklı ortak olmasından yana’’ dedi.


Başka Dolmabahçe zirveleri de var

Neşe Düzel’e konuşan gazeteci Metehan Demir, başörtüsü konusunda Abdullah Gül’le askerlerin oturup konuştuklarını tahmin ettiğini belirterek, “Hep Baş

367 engeli aşıldı

11. Cumhurbaşkanını seçmek için toplanan Meclis, daha önce bir krize dönüşen 367 toplanma yeter sayısını aşarak ilk tur oylamayı gerçekleştirdi. Seçim


  “Genelkurmay, AKP’ye karşı taktik değiştiriyor”

Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine “konuşmayacağım” sözünü “sadece temkin” olarak yorumluyor. Mithat Sancar Çankaya’yı iktidar alanı olarak gören Genelkurmay’ın çizgisini değil, taktiğini değiştireceğini, dolaylı müdahaleye yöneleceğini öngörüyor.


  Özok: Seçimler mesaj vermedi

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi son turlarını yapan Abdullah Gül’ün ziyaret ettiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok milletvekili seçimlerinin Gül’ün yeniden aday olmasını ya da önceki adaylığında ısrar etmesini gerektirecek bir mesaj vermediğini ileri sürdü.


  DTP'den boş oy

DTP Meclis Grup Başkanı Ahmet Türk, sivil bir cumhurbaşkanının Parlamento tarafından seçilmesini esas aldıklarını belirterek, ‘’Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasına katılacağız. Ahmet Türk olarak boş oy kullanacağım’’ dedi.


  Başbakan Erdoğan’a ekonomi brifingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ı kabul etti. Kabul, Başbakan Erdoğan’ın Keçiören Subayevleri’ndeki konutunda gerçekleşti.


  DSP'nin kasası dolu

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, şu anda partinin maddi varlığının 62 milyon 580 bin YTL olduğunu bildirdi.


  Önen: Çankaya insan haklarına hep kapalı

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Yavuz Önen Çankaya’nın “insan haklarına kapalı bir alan olduğunu”, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde değişiklik olacağına inanmadığını söylüyor.


  Halaçoğlu'na tepki

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Cilasun, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun ‘’Sünni Kürtlerin Türkmen, Alevi Kürtlerin de Ermeni’’ olduğu yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, ‘’Yusuf Halaçoğlu derhal görevden alınmalıdır’’ dedi.


  İran'la elektrik mutabakatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüştü.


  Safranbolu’da ölü sayısı 9

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, midibüsün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada , 9 kişi öldü. Yaralanan 21 kişinin tedavileri ise sürüyor.


  Sarayburnu’nda gemi kazası

Deniz Cruise & Ferry Lines’a ait “Ankara’’ isimli feribotun kopan halatının çarptığı 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Ölen kişinin feribotta özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.


  Ödev yerine görev verilecek

İlköğretimde, öğrencilerin başarısı, performanslarına da bakılarak tespit edilecek. Daha önce yazılı ve uygulamalı sınavlar ile sözlü, ödev veya projelerden alınan notlar esas alınarak tespit edilen öğrencilerin başarısı, bundan sonra sınavlar, varsa proje ve öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan alınan puanlara göre belirlenecek.


  Hocanın gölü de kuruyor

Nasreddin Hoca ile özdeşleşen, hocanın fıkralarında maya çaldığı Akşehir Gölü, şu sıralarda adeta çöl haline geldi. Akşehir Gölü’nde 350 kilometrekarelik sulak alandan geriye 10 kilometrekarelik bir alan ve yarım metre derinlik kaldı.


  Türk Kızılay’ı kan bağışı için vatandaşın ayağına gidiyor

Türk Kızılayı Derneği, kan bağışı için yaz döneminde vatandaşın yoğun olduğu bölgelere ağırlık veriyor.


  Millî Eğitim ayrımcılığı görmezden geliyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Gülten Akyürek, ‘’Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mezun ettiği öğrenciler arasında ayrımcılık yapan Galatasaray Üniversitesi’ne ve bu ayrıcalığı görmezden gelen YÖK’e karşı kayıtsız kalarak bu suça ortak olmaktadır’’ dedi.


  Kızılcapınar Barajı kuraklıktan etkilenmedi

Ereğli’de bulanan Kızılcapınar Barajı’nın kuraklıktan etkilenmediği bildirildi.


  Magazin programları ruh sağlığını bozuyor

Magazin programları toplumun ruh sağlığını bozuyor. Uzmanlara göre, en çok televizyon izlenen saatlerde yayınlanan magazin programları her yaş grubundaki insanın ruh sağlığını etkiliyor.


  Su, ticarî meta olarak görülmemeli

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, ‘’Ekonomik değeri yüksek olan su, ticari bir mal olarak görülmemeli’’ dedi. Soysal, suyun insan hayatı için gerekli temel bir madde olduğunu ve herkesin suya ulaşmaya hakkı olduğunu söyledi.


  e-kayıt ‘zorla bağış’ı azalttı

Geçen yıl pilot uygulama olarak ilköğretim okullarında başlatılan, bu yıl ise liselerin de dahil edildiği e-kayıt uygulamasının “torpil” ve “zorla bağış” iddialarını yok denecek düzeye indirdiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri