Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SERDAR'I ALMANYA KAPTI

Kicker dergisi, ilk defa Almanya Milli Takımına çağrılan Serdar Taşçı'yı tanıttı. Türk Milli Takımından da teklif aldığını belirten Serdar, anne ve babasının Türk Milli Takımında oynamasından yana olduklarını anlatarak, "Babam için bu çok önemliydi. Ancak şimdi bu nedenle benimle daha az gurur duymuyorlar. Bu karar bana uykusuz geceleri beraberined getirdi. Ancak Alman Milli Takımı daha hızlı davrandı" dedi.

Spor dergisi Kicker, Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından ilk kez milli takıma çağrılan VfB Stuttgart takımında oynayan Türk kökenli Serdar Taşçı'yı tanıttı. Haberde, Serdar'ın VfB Stuttgart'ın alt yapısından yetiştiği, 20 yaşındaki bu futbolcunun bir yıl öncesine kadar VfB Stuttgart'ta geleceği olan yetenekler arasında gösterildiği ifade edildi.

GEÇEN SEZON 26 MAÇ OYNADI

Serdar'ın bir yıl önce 20 Ağustos 2006 tarihinde Arminia Bielefeld'e karşı VfB Stuttgart formasıyla Alman Birinci Ligi'nde ilk kez oynadığı, Bundesliga'da geçen sezon 26 karşılaşmada yer aldığı ve 2 gol attığı, gelişmesinde önemli rol oynayan Alman milli takımının eski oyuncusu Marcus Babbel'in de yerini aldığı kaydedildi. VfB Stuttgart'ta futbolcuların sportif gelişmesinin yanı sıra kişisel gelişmelerine de önem verildiği belirtilen haberde, bunu için özel olarak ''davranış kuralları'' bulunduğu ifade edildi.

GENÇ HOCASI MEMNUN

VfB Stuttgart'ın genç teknik direktörü Hansi Kleitsch, Serdar'la birlikte çalışmanın her zaman kendisine memnuniyet verdiğini, futbolcuların kurallara uymayı, disiplin ve saygıyı erkenden öğrenmeleri gerektiğini, aksi takdirde gelecekte başarısızlığa uğrayacaklarını belirtti. Futbolcuların, şımarmamayı sadece takımda değil, aile ortamında da öğrendikleri ifade edilen haberde, Serdar'a da anne ve babasının örnek oldukları kaydedildi.

UYKUSUZ GECELER GEÇİRDİM

Türk milli takımından da teklif aldığını belirten Serdar, anne ve babasının Türk milli takımında oynamasından yana olduklarını anlatarak, ''Babam için bu çok önemliydi. Ancak şimdi bu nedenle benimle daha az gurur duymuyorlar. Bu karar bana uykusuz geceleri beraberinde getirdi. Ancak Alman milli takımı daha hızlı davrandı'' dedi.

MEVKİİNİN EN İYİ ADAMI

VfB Stuttgart'ın eski teknik direktörü Ralf Rangnick, Serdar'ın, oynadığı pozisyonda uluslararası alanda en büyük yetenekler arasında bulunduğunu savunarak, ''Serdar olgun bir futbolcu gibi tecrübeli oynuyor'' değerlendirmesini yaptı. Rangnick, bu kadar gelişmesinin kendisi için sürpriz olmadığını belirttiği Serdar'ın uluslararası alanda da büyük bir kariyeri olacağına inandığını kaydetti.

YARIN İNGİLTERE MAÇI VAR

Almanya'nın Esslingen kentinde 1987 yılında doğan Serdar Taşçı, SC Altbach ve Stuttgarter Kicker takımlarında oynadıktan sonra 1999 yılında VfB Stuttgart takımına transfer oldu. Bundesliga'da şimdiye kadar 28 karşılaşmada oynayan ve 2 gol atan Serdar, Alman milli takımının 22 Ağustos'ta İngiltere'yle oynayacağı hazırlık karşılaşması için Löw tarafından kadroya alındı.

21.08.2007


 

Kartal'ın milli gururu

Beşiktaş'ın milli kaledeki hasreti bitiyor. A Milli Takımın yarın Romanya ile yapacağı özel maçta Rüştü ve Hakan'dan birinin forma giymesi halinde siyah-beyazlı bir kaleci 7,5 yıl aradan sonra milli takım kalesini koruyacak. Beşiktaş'ta milli kaleyi en son Fevzi korumuştu.

A Milli Futbol Takım'ın 22 Ağustos Çarşamba günü Romanya ile yapacağı özel maç Beşiktaş açısından da büyük önem taşıyor. Millilerin Romanya ile yapacağı karşılaşmada, Beşiktaşlı kalecilerden Rüştü Reçber veya Hakan Arıkan'dan birinin görev alması halinde siyah-beyazlı takımın milli kaledeki hasreti bitecek. Son yıllarda kalesini yabancı kalecilere emanet eden, ancak teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın takımın başına gelmesiyle kalede radikal bir adım atarak yerli kalecilerle yeni sezona giren Beşiktaş, 7.5 yıl sonra milli takım kalesinde de kendi file bekçilerini görmenin gururunu yaşamaya hazırlanıyor.

EN BÜYÜK ADAY RÜŞTÜ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Fenerbahçeli kaleci Serdar Kulbilge'nin yerine Rüştü veya Hakan'a görev vermesi halinde siyah-beyazlı bir kaleci 7.5 yıl aradan sonra milli takım kalesini koruyacak. Beşiktaşlı kaleciler Rüştü ve Hakan daha önce başka takımlarda forma giyerken milli takım kalesini korumuştu. Rüştü-Hakan ikilisi Beşiktaş forması altında bu sezonun başında başarılı performans ortaya koyarak bu sefer siyah-beyazlı renklerle milli takıma davet edildiler. Rüştü ve Hakan 22 Ağustos Çarşamba günü Romanya karşısında forma giyerse uzun bir aradan sonra Beşiktaşlı bir kaleci milli takım kalesinde yer alacak.

EN SON FEVZİ KALEDEYDİ

Beşiktaş'ta en son Fevzi Tuncay, milli takım forması altında görev almıştı. Fevzi, Türkiye'nin, 23 Şubat 2000 yılında yaptığı ve 2-0 mağlup olduğu Norveç karşılaşmasında Beşiktaşlı bir kaleci olarak forma giymişti. Fevzi'nin ardından milli takımın 7.5 yılda yaptığı 94 maçta Beşiktaşlı bir kaleci milli heyecanı yaşayamadı.Bu arada Fevzi, 25 Nisan 2001 yılında Arnavutluk ile yapılan maçta kadroda yer almış, ancak oynamamıştı.

MİLLİ TAKIMIN GEDİKLİSİ

Beşiktaş'ın sürpriz bir şekilde Fenerbahçe'den transfer ettiği Rüştü, uzun yıllardır milli takıma hizmet veriyor. Tecrübeli file bekçisi, Fenerbahçe, Barcelona ve tekrar sarı-lacivertli forma altında milli takıma davet edilirken, Beşiktaş'a geçmesinin ardında bu sefer siyah-beyazlı forma altında milli takıma davet edildi.

HAKAN, YÜKSELEN YILDIZ

Geçen sezon Ankaraspor'da ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken ve milli takıma kadar yükselen Hakan, son yıllarda yıldızı parlayan kalecilerden biri olarak dikkat çekiyor. Genç kaleci, Ankaraspor kalecisi olarak en son 5 Haziran 2007 yılında Türkiye'nin Brezilya ile yaptığı özel maçta milli takım kalesinde yer almıştı. Bu arada, Beşiktaş'ın bir diğer milli kalecisi Rüştü de Brezilya maçında kadroda kendine yer bulmuştu.

21.08.2007


 

Terim: Hamit'e hayranım

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Kendisi çok önemli, değişik yetenekleri olan bir oyuncu. Oynatmadığımız maç olmadı. Güçlü bir avantajı var, istediğimiz zaman defansta ve her yerde oynatabiliyoruz. Hala çok genç, iyi bir profesyonel. Çok beğeniyorum" diye konuştu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Romanya ile çarşamba günü iyi bir hazırlık maçı oynamak istediklerini söyledi. Terim, Potal Renaissance Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Romanya ile oynanacak hazırlık maçı ve takım hakkında bilgi verdi. Avrupa Şampiyonası Ön Elemeleri'nde Malta maçı öncesinde, tekrar bir araya gelmek, oyun felsefelerini hatırlamak istediklerini belirten Terim, ''Romanya ile oynayacağımız özel maçta bu düşüncede olacağız. Romanya aslında Malta'dan çok daha güçlü bir ekip, ancak ülkelerin takvimlerinin dolu olduğu için böyle bir maç oynamak zorunda kaldık. Malta maçının Romanya maçıyla çok örtüştüğünü sanmıyorum'' diye konuştu.

HAMİT'E ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Fatih Terim, Hamit Altıntop ile ilgili bir soruya cevap verirken, futbolcuya övgüler yağdırdı. Hamit'e, göreve geldikten sonra hemen hemen her maçta görev verdiğini anlatan Terim, ''Kendisi çok önemli, değişik yetenekleri olan bir oyuncu. Oynatmadığımız maç olmadı. Güçlü bir avantajı var, istediğimiz zaman defansta ve her yerde oynatabiliyoruz. Hala çok genç, iyi bir profesyonel. Çok beğeniyorum Hamit'i. Devamlılığı var, bu da her şeyden çok önemli. Oynamak için yanıp tutuşan bir oyuncu'' diye konuştu.

HALİL'İN DERDİ SAKATLIĞI

Hamit'in kardeşi Halil'in de yetenekli bir oyuncu olduğunu kaydeden Terim, ''Ama bir türlü sakatlıktan kurtulamıyor. Bu sene inanıyorum ki Kaiserslautern'deki o yükseklik çizgisini inşallah yakalayacaktır'' dedi. Nihat'ın sakatlığının tamamen geçtiğini vurgulayan Terim, bu oyuncunun eskisinden de daha iyi durumda olduğunu söyledi. Gurbetçi oyuncularla ilgili yakın zamanda yeni bir hamle yapacaklarını dile getiren Fatih Terim, Avrupa, Amerika, Kanada ve Avustralya'da çalışmalar yapacaklarını vurguladı. Terim, Almanya'nın çifte pasaport uygulamasını kaldırdığını, bunun da burada yaşayan gurbetçi oyuncuları zor durumda bıraktığını kaydetti.

21.08.2007


 

Aurelio aday kadrodan çıkarıldı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe'nin Gaziantepspor ile oynadığı lig maçında sakatlanan Mehmet Aurelio'yu kadrodan çıkarttıklarını, bu oyuncunun yerine Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş'u (A) Milli Takım'a aldıklarını söyledi.

Terim, ''Aurelio'yu istesek oynatabilirdik. Ancak riske girmemek için bu oyuncuyu kulübüne gönderip, yerine Serdar Kurtuluş'u (A) Milli Takım'a çağırdık'' dedi. Milli Takım Doktoru Cengiz Dinç ise Gaziantepspor maçında sağ ayak bileğine aldığı darbeye bağlı olarak şişme meydana gelen Aurelio'nun şikayetlerinin henüz geçmediğini belirtti.

21.08.2007


 

Beşiktaş Higuain'i transferde kararlı

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin ise transfer çalışmalarının sürdüğünü, Arjantinli oyuncu Higuain ile de ilgilendiklerini söyledi.

Engin, Higuain ile görüşmelerinin sürdüğünü, bu oyuncunun transferinin 2-3 gün içinde netleşeceğini kaydederek, ''Transferde birkaç isim var. Higuain de bunlardan biri. Pazartesi gününden sonra kendisiyle görüşeceğiz. Futbolcunun kalitesinde bir şüphemiz yok. Kendisiyle anlaşırsak, bu oyuncuyu alacağız'' dedi.

21.08.2007


 

Sezonun ilk maçında ayağı kırıldı

TFF İkinci Lig 5. Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor'da, kulüp başkanı Növfel Bozdoğan, ''Futbolcumuz Süleyman'ın sezonun ilk maçının birinci dakikasında ayağının kırılması nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz'' dedi.

Bozdoğan,sezona İskenderun Demirçelikspor ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmayla başladıklarını anımsatarak, kazandıkları bir puana sevinemediklerini söyledi. Sol kanat oyuncuları Süleyman Çakır'ın maçın henüz birinci dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadele sırasında yerde kaldığını ifade eden Bozdoğan, şöyle konuştu: ''Ayağa kalkamayan ve büyük acı yaşayan Süleyman'ı hastaneye kaldırdık. Yapılan kontrolde genç futbolcumuzun kaval kemiğinin kırıldığı belirlendi. Süleyman İzmir'de ameliyat olacak."

21.08.2007


 

Giray Bulak'tan suç duyurusu

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, "Ankarasporlu yöneticiler (Bakalım Ankara'ya nasıl geleceksin) dediler. Kendi evimizde tacize uğradık. Benim çoluğum çocuğum Ankara'da yaşıyor. Başlarına birşey gelirse suç duyurusunda bulunurum" dedi.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Ankarasporlu yöneticiler tarafından tehdit edildiğini savunarak, ''Ankarasporlu yöneticiler bana (Bakalım Ankara'ya nasıl geleceksin) dediler. Benim çoluğum çocuğum Ankara'da yaşıyor. Başlarına birşey gelirse suç duyurusunda bulunurum'' dedi. Giray Bulak, Ankaraspor ile yaptıkları karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, evsahibi ekip olarak 2-1 kazandıkları maçta, hakemlerin kötü yönetiminden dolayı aşırı gerginliğin yaşandığını ve bu gerginliğin nedenlerini anlayamadıklarını söyledi. Bulak, şöyle konuştu:

''O zaman siz maçı ya yönetemiyorsunuz ya basiretsizlik gösteriyorsunuz ya da bir yalnış var. Hakemliği bilmiyorsunuz ya da aklınızda başka birşey var. Bu maç bu hale gelir mi? Ne çaldığınız düdüklerin biri doğru, ne yapılan fauller doğru. Gösterilmeyen sarı kartlar, verilmeyen fauller var. Aleyhimize verilen fauller var. Bir de yediğimiz gole bakacağız, irdeleyeceğiz. Golün başlangıcında faul nasıl faul ona bakacağız. Kalecimiz 7 dakika yerde yatıyor. Dudağı yarılmış, faul yok. Aut atışıyla maçı başlatıyor. Böyle bir mantık var mı? Hakemler düdük ellerinde maçları yönetiyorlar. Dolayısıyla çaldığım çaldık, verdiğim penaltı diyemezsiniz çünkü kulüpler var, profesyonel yöneticiler var, bir şehir var.''

Bir gazetecinin Ankarasporlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı yönündeki soruya Bulak, ''Benim çoluğum çocuğum orada. Başına birşey gelirse veya evime zarar gelirse o zaman ben suç duyurusunda bulunurum. Ayıptır, futbol oynuyoruz. Yenersin, yenilirsin, atılırım, atılmam. Faul olur, olmaz. Atılan benim, sahadan çıkartılan benim. Hakemle konuşan benim, başkasına ne oluyor? Kuyruk acıları varsa söylesinler. Hakemle, rakiple, rakip yöneticelerle uğraşmaktan kendi işimizi yapamadık'' cevabını verdi.

21.08.2007


 

Ankaragücü 2'de 2 yaptı

Ankaragücü'nde ligin ilk iki maçında alınan galibiyetlerin sevinci yaşanıyor.

Beş sezondur ligin ilk iki maçını üst üste kazanamayan sarı-lacivertliler, sezonun ilk maçında Ankaraspor'u yendikten sonra Denizlispor'u mağlup ederek, 5 sezon sonra ilk 2 maçta 6 puan toplayarak puan cetvelinde 2. sırada yer aldı. Ankaragücü Basın Sözcüsü Serdar Özersin, takıma bu sezon gelen 12 futbolcunun kaynaşmasının ve uyum süresinin zaman alacağını belirterek, ''Bu uyum süresinin geçmesinin ardından takımımızın çok daha iyi oynayacağına inancımız tamdır'' dedi. Özersin, şunları söyledi:

'Ankaraspor ve Denizlispor maçlarında bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımızın alınan galibiyetlerde payları büyüktür. Hedefimiz Ankara'da 20 bin kişiye oynamaktır. Aldığımız başarılı sonuçların devam etmesi halinde 19 Mayıs Stadı'nın tribünlerinin dolacağına inancımız tamdır."

21.08.2007


 

Şampiyon voleybolculara coşkulu karşılama

Tayland'ın başkenti Bangkok'da gerçekleştirilen 24. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nın final maçında Kanada'yı 3-1'lik skorla yenerek dünya şampiyonu olan Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, yurda döndü.

Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, dün sabah saat 07.40'da Singapur Havayolları'na ait tarifeli bir uçakla Singapur ve Dubai üzerinden İstanbul'a geldi.

YAKINLARI KARŞILADI

Havaalanında bekleyen aileleri ve yakınları tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan milli takım oyuncularından Sinan Talık, Bangkok'da düzenlenen şampiyonada 8 sert maç yaptıklarını ve turnuvadaki oyun seviyesiyle Eylül ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na da hazırlanmış olduklarını belirtti.

ÜNVANIMIZI KORUDUK

Milli takım antrenörü Işık Menküer ise turnuvanın şampiyonluk unvanlarını korumak açısından çok önemli olduğunu ve bu sayede Eylül ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlık adına da iyi bir süreç yaşadıklarını söyledi.

İZMİR'DE DE ŞAMPİYON OLDUK

2005 yılında İzmir'de düzenlenen bir önceki üniversite oyunlarında Japonya'yı mağlup ederek şampiyon olan Türk Milli Takımı, bu yılki finalde Kanada ile karşılaşmış ve çekişmeli geçen mücadele sonucunda rakibini 3-1 yenerek şampiyonluğa ikinci kez ulaşmıştı.

21.08.2007


 

Lincoln aranıyor

G.Saray eksiklerine rağmen Bursa deplasmanını dolayısıyla ikinci haftayı da kayıpsız geçmeyi başardı. Ama bu öyle kolay olmadı. Bir ara bunu Adnan Polat'ın yüz ifadesi açıkça anlatıyordu. Lincoln, Linderot gibi önemli oyuncularının yokluğu açıkça hissedildi. Kalli' nin kafasındaki G.Saray şablonu belli. 4.3.1.2 oyun sisteminin aktörleri de belli. Eğer o aktörlerden sakat veya cezalı olanlar varsa yerlerini alacaklar da belli. Lincoln olmayınca Arda onun pozisyonunda oynuyor. Linderot olmayınca yedeği Mehmet Güven yerini dolduruyor. Orta sağda Sabri, solda Ayhan oynuyor. Sabri eğer beke çekilirse Barış onun yerinde oynuyor. Defansın göbeği Song, Servet'in, sol bek mevkisi de Volkan'ın. Forvette şimdilik Hakan ve Ümit alternatifsiz. Kale ise iki lig ve bir Avrupa maçında Orkun'a emanet edildi.

Bu bilgiler ışığında G.Saray takımı, ilerisi için, şu kadrosuyla fazlaca ümüt vermiyor. Yönetim bir an önce forvete ve orta sahaya çok kaliteli iki takviye almak zorunda. Lincoln ve Linderot'un yokluğunda G.Saray sıkıntılı bir görüntü arz etti. Aslında kale mevkiine de Taffarel veya Mondragon kalitesinde biri lazım ama bu sezon yerli kaleci kararı verildiği için bu şimdilik zor.

G.Saray keşke Tomas'ı göndermeseydi. Song ve Servet inanılmaz hatalar yapıyorlar. Emre'yi de yok sayarsak bu ikiliye alternatif bir tek İsmail Buzid kalıyor.. O da, o ikisinden kaliteli biri değil. Sağda Uğur'un çaylak hali devam ediyor. Süratli forvetler karşısında tutunmakta zorlanıyor. Ayhan ve Sabri'nin zaman zaman kenarlardan içeri girerek gol aramaları pozitif bir düşünce. Ayrıca bu sezon en önemli gelişme takım mücadeleyi bırakmıyor. Bir de Feldkamp oyuncu değişikliklerinde isabetli davranıyor. Geçen sezon Gerets bu konuda çok zayıftı.

G.Saray bu maçı kazandı ama eksiği hayli fazlaydı. Ümit ve Hakan'ın net pozisyonları harcamaları neden forvet arandığının cevabı niteliğindeydi. Oyunu forse etmede G.Saray ilk yarıda son derece etkisizdi. Sonlara doğruda galibiyeti koruma adına geri fazlaca yaslanmak riskli ve büyük takımların itibar etmeyeceği bir davranış biçimiydi.

[email protected]

Said OKUR

21.08.2007


 

Sürpriz olmadı

Süper Lig'in 2. hafta mücadelesinde Bursaspor'u deplasmanda 1-0 yenen Galatasaray, 6 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Lige 2-0'lık İstanbul Büyükşehir Belediyesi yenilgisiyle başlayan Fenerbahçe ise yedek kadroyla çıktığı Gaziantepspor karşısında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak hanesine ilk 3 puanı yazdırdı. Ankaragücü, 2. maçından da galibiyetle ayrılıp 6 puan ve averajla 2. sırada yer alırken, haftanın son maçında ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa'yı 2-1 yenen Beşiktaş ise yine 6 puan ve averajla 3. sırada bulunuyor. Trabzonspor ise geçen hafta Sivas maçında çıkan olayların ardından Ankara'da oynadığı maçta Gençlerbirliği Oftaş'ı 2-0 yenerek moral depoladı. Başkent ekibi Ankaragücü ise üst üste iki maçını kazanarak zirvede büyüklerle aynı puanı paylaştı. Toplam 24 golün atıldığı ligin 2. haftasında, 4 maçı evsahibi, 4 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 1 mücadele de berabere sonuçlandı.

HAFTANIN OLAYI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantepspor karşısına yedeklerden kurulu bir takım sahaya sürerken çok zor bir riski göze aldı. Genç futbolcuların ortaya koyduğu futbol ve mücadeleden memnun olduğunu söyleyen Brezilyalı çalıştırıcı, 3 kulvarda mücadele ettiklerini ve her futbolcudan önümüzdeki haftalarda oynanacak maçlardan faydalanmayı düşündüğünü söyledi.

TOPLU SONUÇLAR

Fenerbahçe-Gaziantepspor: ................2-1

Kasımpaşa-Beşiktaş:............................1-2

Bursaspor-Galatasaray:........................0-1

G.Birliği OFTAŞ-Trabzonspor:............ 0-2

Çaykur Rize-Gençlerbirliği:..................0-2

Ankaragücü-Denizlispor:......................3-2

Konyaspor-Kayserispor:.......................1-1

Sivasspor-İstanbul B. Belediye.:...........2-1

Vestel Manisa-Ankaraspor: 2-1

3. HAFTANIN MAÇLARI

25 Ağustos Cumartesi: Fenerbahçe-Sivasspor, Gençlerbirliği-Bursaspor, Gaziantepspor-Beşiktaş. 26 Ağustos Pazar: Trabzonspor-Çaykur Rizespor, Denizlispor-Vestel Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Kayserispor-Kasımpaşa, Ankaraspor-Konyaspor, Galatasaray-Ankaragücü.

Seyhan ŞENTÜRK

21.08.2007


 

Bobo'suz olmuyor

21.45'de maç oynatırsanız, hele hele bunu uzaklarda bir dağın tepesinde gece yarısı bitecek şekilde planlarsanız ertesi günü işe gidecek olan taraftar maça gelir mi? Gelmez. Gelmedi, Olimpiyat stadındaki Kasımpaşa-Beşiktaş ikinci hafta lig mücadelesi boş trübünlere oynandı. Bu gece maçı konusunu yeniden değerlendirmekte fayda var..

Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, arzulu ve atak futbolu ile yoğun maç temposunun verdiği yorgunluğa rağmen yenik duruma düştüğü maçı kazanarak lige kayıpsız devam ediyor. Geçen yıl yenik duruma düştüğü maçları çeviremeyen, rakibe üstünlüğünü kabul ettiremeyen, pozisyon fakiri takım, bu yıl tam aksine mücadeleyi elden bırakmadan,oyun disiplininden kopmadan pozisyon üstüne pozisyon bularak maç kazanıyor..

Kasımpaşa maçında şans bulan ama hayal kırıklığı yaşatan Burak ve Aydın ile bir türlü isteneni veremeyen İbrahim Akın’ın bu kadroda yer bulması bundan sonra zor. Serdar Özkan ve Serdar Kurtuluş ise takımın değişmezleri olacak.

Kapanan takımlara karşı zorlanan Beşiktaş, bir duran topta yine bir İbrahim Toraman golüyle beraberliği yakaladı. Karambol golcüsü Nobre’nin ceza sahası dışında hiçbir etkinliği yok. Maçta kendinden beklenen oyun liderliğini üstlenemeyen Ricardinho ise ender çıktığı atakların birinde galibiyet golüne imza atttı. Bu takımın gerçek golcüsü Bobo’nun oynamadığı maçlarda onun boşluğunu dolduracak bir golcü şart.

Nidai PAKSOY

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri