Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül'e davetiye için iki ayrı uygulama

Yargıtay’dan yapılan açıklamada, 6 Eylül’deki adlî yıl açılış törenine o tarihte görevde bulunan cumhurbaşkanının şahsen, aynı akşam verilecek kokteyle de eşli olarak davet edileceğini belirtildi. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos resepsiyonu için Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’e Dışişleri Bakanı sıfatıyla eşsiz davetiye gönderdi.


Ayağımızdaki prangaları sökün

TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Siyasetçilerden tek isteklerinin, ayaklarındaki prangaları sökme

Evren: Anayasayı siviller yaptı, halk onayladı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, ‘’ Anayasayı, Danışma Meclisi bünyesinde kurulan 21 kişilik Anayasa Komisyonu yaptı, biz onayladık ve halk oylamasına ç


  Bahçeli'nin ipi Gül'ü kurtarıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP’li millevekillerinin cumhurbaşkanlığı oylamasına katılmasına tepki göstererek, “Meydanlarda ip atıldı. İp atıldığı zaman herkes zannetti ki bu ip terörist başının idamı için atılmıştır. Şimdi ortaya çıkıyor ki, bu, Abdullah Gül’ün kuyudan çıkarılması için atılmış bir iptir’’ dedi.


  Paçacı: CHP, demokrasi dışından medet umuyor

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, ‘’CHP maalesef, siyasi inat ve ihtirasa dayalı politikasıyla demokrasi dışı gelişmelerden medet umar bir noktaya gelmiştir’’ dedi.


  Erdoğan’a kuraklık sorusu

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Çirkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a AKP iktidarı döneminde kuraklık konusunda alınan önlemleri sordu.


  AKP’de, herkese bir görev

KP, 341 milletvekilinin tümüne görev verecek. Alınan bilgiye göre, AKP grup başkanvekilleri; TBMM ihtisas komisyonları ve uluslararası komisyonlar ile grup yönetimi, grup disiplin kurulu ve denetimde görev alacak milletvekillerini belirlemeye çalışıyor.


  Okul öncesine de erken ders başı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okulu 1. sınıflar için ‘’okulların bir hafta erken açılması’’ uygulamasına, anaokulu ve anasınıflarını da dahil etti. Bu öğrenciler, 10 Eylül 2007’de ders başı yapacak.


  İÜ'ye kayıtlar merkezde

İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) 2007-2008 eğitim öğretim yılı kayıtları merkez kampüsünde yapılacak.


  Meclis'in şansız 21 vekili

22 Temmuzda milletvekili seçilen, daha sonra çekilen kurada Bakanlar Kurulu üyeleri, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve komisyon başkanları belli olmadığı için kendilerine oda çıkmayan 21 milletvekili, 1 aydır odalarına kavuşmayı bekliyor.


  20 bin öğretmen atandı

20 bin öğretmenin ataması, Millî Eğitim Bakanlığında düzenlenen törenle yapıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “AK Parti Hükümeti döneminde suistimal, kayırma, partizanlık son buldu. Bizim kitabımızda bu ifadelere yer yok, bu böyle bilinsin” dedi.


  Sezer'den veda turları

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, veda turlarına dün de devam etti. Askerî Yargıtay Başkanı Tuğgeneral Ahmet Alkış ile Askerî Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Turgut Arıbal’a ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok’a veda ziyaretlerinde bulunan Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da ziyaret edecek.


  Sıcak hava ve nem 4 gün daha sürecek

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, şehirde hafta başından itibaren etkili olan mevsim normalleri üzerindeki sıcak hava ve yüksek nem oranının 4 gün daha süreceğini söyledi.


  Yoksula çorba çeşmesi

Sinema oyuncusu ve senarist Levent Kazak ile Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, yoksulların 24 saat ücretsiz çorba içebileceği bir mekanı hizmete açıyor.


  Kuşlar da susuz kaldı

Tuzlukçu Avcılar ve Atıcılar Derneği, kuşlar için Bozdağ kırsal alanına damla sulama sistemi kurdu. Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde kurulu Avcılar ve Atıcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Ceylan, ülke genelinde birçok bölgede kuşların aşırı sıcaktan etkilendiğini söyledi.


  Ankara’nın 6 aylık suyu var

Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara’nın barajlarında 6 ay süreyle ihtiyacı karşılayacak su bulunduğunu belirterek, ‘’Su sağlanan 6 barajda bugün itibariyle rezervler dışında 53 milyon 520 bin metre küp su bulunuyor’’ dedi.


  Yağmur bombası değil, kar bombası

-Su sıkıntısı ve kuraklı nedeniyle yağış elde etmek için gündeme gelen yağmur bombası yerine kar bombası önerildi.


  Özalp'i sel vurdu

Van’ın Özalp ilçesinde yağışlar sonrası oluşan sel nedeniyle Günyüzlü köyünde 1 ev yıkıldı, 10 evi su bastı, ekili alanlar zarar gördü.


  Hasta yakınlarına “Şefkat Projesi’’

Adana Vali Vekili Mehmet Demir, hasta yakınları için yürütülen ‘’Şefkat Projesi’’ kapsamındaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.


  Şehit yakınına iş imkânı

Terör eylemleri sebebiyle şehit düşen veya çalışamayacak durumda gazi olan geçici ve gönüllü köy korucularının yakınları da istihdam edilecek.


  Polisler, amirlik için ter dökecek

Her yıl polisler için açılan komiser yardımcılığı sınavı önümüzdeki Eylül ayında yapılacak.


  B. Çekmece’de 41 kaçak yakalandı

Yasa dışı yollardan Türkiye’ye girdikleri belirtilen 41 kişi, Büyükçekmece’de yakalandı.


  Google bu sefer uzayı keşfedecek

İnternet devi Google, Earth adlı dünya haritasıyla uzaydan sokaklara kadar yakın plana inerek dünyaya bakmamızı sağlayan programının ardından bu kez Sky adlı yeni bir programla gözlerimizi yıldızlara çeviriyor.


  Kötü arkadaş seçimi uyuşturucuya alıştırıyor

Uzmanlar; “Arkadaş çevremize dikkat etmeliyiz. Tanımadığımız kişilerle ilişkilerimizde tedbirli olmalıyız. Tanımadıklarımızdan hap ve benzeri şeyler almamalıyız" sözleriyle gençleri kötü arkadaş konusunda uyarıyor.


  Gençler, “Parayla saadet olmaz” dedi

Associated Press haber ajansı ve MTV müzik kanalı tarafından yapılan kamuoyu araştırması gençlerin, paranın mutluluk getirmediğine inandığını, aileleriyle ve arkadaşlarıyla daha mutlu olduklarını ortaya koydu.


  Bayat ekmekler sığır yemi oluyor

Gaziantep’te bayatladığı için kapı önlerine bırakılan ekmekler, köylüler sığırlarına yem oluyor. Hurdacılar, sokak sokak dolaşarak topladıkları ekmekleri, şehir merkezine yakın köylerdeki çiftçilere kilosu 25 Yeni Kuruş’tan satarak kendilerine kazanç sağlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri