Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ayağımızdaki prangaları sökün

TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Siyasetçilerden tek isteklerinin, ayaklarındaki prangaları sökmeleri olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, ‘’Bu sistemi değiştirmek için öncelikle yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Yeni bir anayasadan başlayarak siyasî partiler, seçim yasası, hukuk, kamu personel reformu, vergi sisteminin yenilenmesi, yeni ticaret kanunu, yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, finansmana erişimin kolaylaştırılması lâzım” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bölgenin en büyük sorununu işsizlik şeklinde tanımlayan Hisarcıklıoğlu, ‘’Huzurun olduğu yerde ticaret, ticaretin olduğu yerde zenginlik olur’’ dedi.

Batman Müşterek Oda/Borsa Toplantısı ile Ticaret Borsası’nın temel atma törenine katılmak üzere şehre gelen Hisarcıklıoğlu, Vali Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Valilik ziyaretinin ardından Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Batman Müşterek Oda ve Borsa Toplantısı’na katıldı. Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurguladı. Teşvik Yasası’nın bölgeye katkı sağlamayacağını önceden belirttiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, yasadan sadece 6 ilin memnun, 75 ilin ise şikayetçi olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, bölgesel teşvik sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Siyasetçilerden tek isteklerinin, ayaklarındaki prangaları sökmeleri olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Bu sistemi değiştirmek için öncelikle yeni bir Anayasaya ihtiyaç var. Yeni bir Anayasadan başlayarak siyasi partiler, seçim yasası, hukuk, kamu personel reformu, vergi sisteminin yenilenmesi, yeni ticaret kanunu, yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, finansmana erişimin kolaylaştırılması lazım. 1982 Anayasa’sının değiştirilmez maddesi; ‘Türkiye vatandaşı eşittir.’ Yani herkesi aynı konuma getiriyor. Doğrusu da budur. Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor. ‘SSK ve Bağkur’u bilmem ama Emekli Sandığı’nı SSK ve Bağkur ile aynı düzenlemeyi yapamazsın. Düzenlemeye kalkarsan bunu SSK ve Bağkur ile birlikte yapamazsın’ diyor. Hani değiştirilmez maddedeki eşitlik? Yani biz bürokrat olmadık diye üvey evlat mıyız? ‘Memurun 18-45 yaş dişinin tamirini devlet öder’ diyor SSK ve Bağkur’lunun ‘herkes kendi cebinden ödesin’ diyor. Memurun disiplin cezası alması bile Anayasa’nın içinde. Nasıl olsa bu Meclis 367’yi bulmaz. 367 sınırına dayanarak Anayasa’nın içine almışlar. Dünyanın hiçbir Anayasası’nda yoktur. Memura ceza verilmesi sistemi Anayasa’nın içinde yer alıyor. Bugün artık kalkınma ve zenginlik özel sektörün elinde. Ama Anayasa kamuyu da ele aldığı için kamu ile kalkınacaksın dediği için maalesef birçok noktada bize engel oluyor. Onun için yeni bir Anayasa’ya ihtiyacımız var. Ayrıca Kamu yönetimi reformuna ihtiyacımız var. Sistemin değişmesi lazım. Kamu benin kaynaklarımı tüketiyor. Eğer bunları yaparsak ortalama 7.5’luk büyüme hızını yakalarız. Eğer böyle devam edersek 2019 yılında Avrupa’da fert başına düşen gelirin ancak yarısını yakalayacağız.

Onun için 7.5’luk büyüme hızını devam ettirmemiz lazım. Bunun için yapısal reformların yapılması lazım. 25 yıl önce bir adam, ‘Türkiye’yi dünyaya açacağım’ dedi. 3 milyar dolar ihracattan 100 milyar dolar ihracata yükseldik. Bunun yüzde 90’ı sanayi malıdır. 25 senede geldiğimiz nokta buradır. Her yere sanayi malı ihracatı yapıyoruz.

Bugün Avrupa’da her 2 televizyondan bir tanesi Türk malıdır. Biz diyoruz ki; bu ülkeyi zenginleştiririz. Biz Türkiye’yi layık olduğu yere getiririz.’’

Toplantıda konuşan AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek de kalkınmanın ve büyümenin sürmesi, toplumsal refahın yükseltilmesi için bu dönemin iyi kullanılması gerektiğini söyledi. Şimşek, çok kapsamlı bir reform programının uygulanması gerektiğini kaydetti.

/ BATMAN

23.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül'e davetiye için iki ayrı uygulama

  Ayağımızdaki prangaları sökün

  Evren: Anayasayı siviller yaptı, halk onayladı

  Guardian: Ordu ders çıkarmışsa siyasete müdahale etmez

  Bahçeli'nin ipi Gül'ü kurtarıyor

  Paçacı: CHP, demokrasi dışından medet umuyor

  Erdoğan’a kuraklık sorusu

  AKP’de, herkese bir görev

  Okul öncesine de erken ders başı

  İÜ'ye kayıtlar merkezde

  Meclis'in şansız 21 vekili

  20 bin öğretmen atandı

  Sezer'den veda turları

  Sıcak hava ve nem 4 gün daha sürecek

  Yoksula çorba çeşmesi

  Kuşlar da susuz kaldı

  Ankara’nın 6 aylık suyu var

  Yağmur bombası değil, kar bombası

  Özalp'i sel vurdu

  Hasta yakınlarına “Şefkat Projesi’’

  Şehit yakınına iş imkânı

  Polisler, amirlik için ter dökecek

  B. Çekmece’de 41 kaçak yakalandı

  Google bu sefer uzayı keşfedecek

  Kötü arkadaş seçimi uyuşturucuya alıştırıyor

  Gençler, “Parayla saadet olmaz” dedi

  Bayat ekmekler sığır yemi oluyor


 Son Dakika Haberleri