Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sabancı: İşsizliğe çare bulunmalı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bundan sonraki 5 yılın ekonomik uygulamaların temeline, omurgasına, ‘istihdam ve verimlilik’ konusunun konulması gerektiğini kaydetti. Güler Sabancı, Türkiye’nin siyaseten müspet bir istikrar ve gidişat içinde olduğunu, seçim sonuçlarının Türkiye’ye 5 yıl daha kazandırdığını ve bunun ülke için iyi bir fırsat oluşturduğunu söyledi.


Memur için 17 milyar YTL gerekiyor

Maliye Bakanlığı, memur konfederasyonlarının maaş zammı konusundaki taleplerinin ne kadarlık kaynak gerektirdiğini hesapladı. Toplu görüşmelerin ilk t

Tekstilde grev ihracatı baltalar

İhracat ve istihdamın lokomotif sektörlerinden tekstilde, grev için geri sayım başladı. Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) ile işçi sendik


  Enflasyon beklentisi yüzde 7,16’ya çıktı

Merkez Bankası tarafından düzenlenen beklenti anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,16’ya çıktı.


  BDDK: Küresel risk artıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ABD emlak piyasası kaynaklı global dalgalanma ile birlikte Ortadoğu’daki jeo-politik risklere de dikkat çekerek, “Dünya piyasalarında genel hatlarıyla risklerin arttığı bir döneme giriliyor” uyarısında bulundu.


  Irak petrol ihracatını başlatıyor

Irak Petrol Bakanı Hüseyin El Şahristani Irak’ın, petrol ihracatını Türkiye üzerinden birkaç hafta içinde başlatacağını açıkladı.


  Çakıt Barajı inşaatına başlandı

Adana’nın Karaisalı ilçesinde, elektrik üretim amaçlı Çakıt Barajı’nın inşaatına başlandığı bildirildi.


  Türkiye, Bosch için parlayan yıldız

Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Gürcan Karakaş, Bosch Grubu olarak bu yıl ihracatlarının 1 milyar avro olacağını belirterek, ‘’Türkiye operasyonu Bosch için parlayan bir yıldız’’ dedi.


  Tüketicinin güveni arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Merkez Bankası tarafından her ay ortaklaşa düzenlenen Tüketici Güven Endeksi bu yılın Temmuz ayında, bir önceki aya göre yüzde 1,40 artarak 95,49’a yükseldi.


  Derince Limanı ihalesi Eylül’de

Derince Limanının 36 yıl süreyle işletme hakkının devri için, Eylül başında ihaleye çıkılacak, süreç yıl sonuna kadar tamamlanacak. İhale, kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri