Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ormanlar için kritik hafta

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, önümüzdeki bir haftanın orman yangınları açısından çok kritik geçeceğini bildirdi. Bu yıl Aydın’da orman yangınlarından çok ziraat alanı yangınlarıyla mücadele ettiklerini belirten İbrahim Aydın, çıkan 51 orman yangınında ise toplam 135 hektar alanın zarar gördüğünü ifade etti.

Mevsim geçişlerinde orman yangını sayısının artığına dikkat çeken Aydın, ‘’Önümüzdeki bir hafta orman yangınları açısından çok kritik geçecek. Sıcaklık değerleri 40 derecenin üzerinde, nem ise yüzde 20’nin altında olacak. Buna İç Anadolu Bölgesi’nde sıcaklık değerlerinin düşmesiyle oluşacak rüzgarı da eklersek, çıkacak küçük bir yangın çok çabuk yayılabilir” dedi.

Vatandaşların herhangi bir orman yangınında Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı’nı aramalarını çağrısında bulunan Aydın, yanan yerler imara açılması ihtimaliyle ilgili olarak da, “Biz daha önceki yıllarda yanan orman alanlarımız gibi buraları da yıl içinde ağaçlandıracağız. Hiç bir zaman yanan orman alanlarımızın 2B olması ya da imara açılması söz konusu değil’’ diye konuştu.

BİR KOVA SU DA SİZDEN

Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları İle Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı (OGEMVAK) Genel Müdürü Arif Saraçoğlu da, ‘’Bir Kova Su Da Sizden’’ kampanyalarının beklenen ilgiyi göremediğini bildirdi. Orman yangınlarını söndürmedeki başarının yangına ilk müdahaleyle doğru orantılı olduğuna dikkat çeken Saraçoğlu, bunu başarmak için yangında kullanılan su ve söndürme aracının, yangın mahalline yakın olması gerektiğini söyledi. Kendilerinin de bu amaçla, ‘’Bir Ateş, Geleceğinizi Karartmasın (Bir Kova Su Da Sizden)’’ kampanyası başlattıklarını hatırlatan Saraçoğlu, “Vakfın internet sitesi ile 27 orman bölge müdürlüğü vasıtasıyla mahalli basında duyuruldu, 36 ilin ticaret ve sanayi odaları kampanyanın varlığından haberdar edildi, il müftülüklerine yazı yazarak, Cuma hutbelerinde bu kampanyanın duyurulmasını istedik. Ancak üzülerek söylüyorum ki bize bir dönüş olmadı’’ dedi. Saraçoğlu, kampanyayla ilgili detaylı bilgiye de, OGEMVAK’ın resmi internet sitesi, www.ogemvak.org.tr’den ulaşılabileceğini bildirdi.

/ AYDIN

25.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül, köşk yolunda

  Sel, büyük zarar verdi

  Gül: Türkiye üzerine düşeni yapacak

  Türkiye, sınır ötesi operasyon yapabilir

  Sezer’den Erdoğan'a veda

  Halaçoğlu hakkında inceleme

  DSP’li Vural’dan Anadol’a sert eleştiri

  CHP, Gül’ün yemin törenine de katılmayacak

  Muhalifler, Baykal’ı mitingle istifaya çağıracak

  Bakanlar, memur maaş zammını görüştü

  Maraş’ta orta şiddette deprem

  Topbaş: Kaza ciddî ikaz

  Tır ile otomobil çarpıştı: 5 ölü

  Kaçak taşıyan bot battı: 3 ölü

  30 Ağustos için 30 bin bayrak

  Başörtülü “first lady” sorunu çözer mi

  Su zengini değiliz

  Ankara’da su sıkıntısı 2 müdür yardımcısını görevinden etti

  Erdal İnönü, zatürre oldu

  Edirne’de siyah poşet yasak

  Merzifon susuzluğa çözüm buldu

  Ormanlar için kritik hafta

  Yuvasız çocuklar ailelerine dönüyor

  Kansere karşı, günde 10-15 dakika güneş

  Tiryakiler, çocuklarını da tehlikeye atıyor

  Eşek sırtında yardım

  İzmarit, mezarlığı yaktı


 Son Dakika Haberleri