Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

HALİL FİNAL KOŞACAK

Türk atletizm tarihinde ilk defa bir atlet Dünya Şampiyonasında final koşacak. Halil Akkaş 3 bin metre engelli elemelerinde serisinde 2. olarak finale çıktı. Akkaş, "Rahat bir tempoyla zorlanmadan koştum. Salı günkü final yarışmasında Türkiye'ye madalya ile döneceğim" dedi.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, Halil Akkaş, erkekler 3 bin metre engellide finale kaldı.Japonya'nın Osaka kentinde devam eden şampiyonanın ikinci gününde, erkekler 3 bin metre elemelerinde 3. seride piste çıkan milli atlet, 8:22.37'lik derecesiyle yarışı ikinci sırada tamamlayarak finale yükseldi. Akkaş, Türk atletizm tarihinde, dünya şampiyonasında final koşacak ilk sporcu unvanını da elde etti. Yarışa kontrollü başlayan ve orta gruptaki yerini alan Akkaş, temposunu koruduğu mücadelede, son tura kadar rahat bir yarış çıkardı. Rahatlıkla Türkiye rekoru kırabileceği yarışta, finali düşünerek temposunu artırmayan milli atlet, Kenyalı Kipruto'nun ardından serisini ikinci sırada tamamladı ve final hakkı elde etti.

MADALYA İLE DÖNECEĞİM

Akkaş, yarış sonrası yaptığı açıklamada, rahat bir tempoyla zorlanmadan koştuğunu belirterek, ''İlk hedefime finale kalarak ulaştım. Sırada Türkiye'ye madalya kazandırmak var. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Diğer serilere de baktığımızda, rakiplerimin performansları da bana yakın. Türkiye rekorunu kırabilirdim, ancak finali düşünerek tempomu korudum. Türkiye'ye madalya ile döneceğime inanıyorum'' diye konuştu.

GÖZLER SALI'YA ÇEVRİLDİ

Akkaş'ın antrenörü Ramazan Kutlu ise Halil'in eleme serisinde çok rahat görüntü sergilediğini belirterek, ''Rakiplerimize ve diğer serilere baktığımızda, madalyalara ortağız'' dedi. Halil Akkaş'ın 2. olarak tamamladığı seride birinciliği, 8:21.93'lük derecesiyle Kenyalı Kipruto elde ederken, İsveçli Mustafa Mohamed ise 8:22.80 ile üçüncü oldu. Erkekler 3 bin metre engelli finali, 28 Ağustos Salı günü, TSİ 14.55'de koşulacak.

27.08.2007


 

Elvan'a doping testi işkencesi

Japonya'daki 11. Dünya Atletizm Şampiyonasında 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, yarış sonrası uzun süre test için bekletildi. Test sonrası otele gidecek aracı büyük güçlükle bulabilen milli atlet bu sefer de aç kaldı.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, final yarışı sonrasında adeta işkence çekti. İkincilikle bitirdiği yarıştan hemen sonra IAAF yetkilileri tarafından doping kontrolüne alınan milli atletten, uzun süren bir çalışmayla test için yaklaşık 2 tüp kan alındı. Günün son yarışı olması nedeniyle oldukça geç saatlere kalan uygulama sonrasında, Abeylegesse ve antrenörü Anatoli Bytchkov, stattan kaldıkları otele dönecek araç bulamadılar. Federasyon yetkililerinin organizasyon ile yaptıkları görüşmeler sonunda güçlükle araç bulundu ve Abeylegesse, yarışın birincisi Etiyopyalı atlet Tirunesh Dibaba ile birlikte aynı araçla gece yarısını saatler geçe otele vardı.

OTELDE YEMEK BULAMADI

Otele geldikten sonra yemek için talepte bulunan Elvan ve antrenörü, burada da kötü bir sürprizle karşılaştı. Otel personeli, yemek saatinin geçtiğini ve milli atlete ve antrenörüne verecek yemeklerinin bulunmadığını söylediler. Doping testi için kan veren ve saatlerce aç kalan milli atlete, federasyon yetkilileri ekmek, reçel ve yağ bularak, Abeylegesse'nin açlığını gidermeye çalıştılar.

BASINA RÖPORTAJ YOK

Zor bir gecenin ardından gün boyu adeta ayakta uyuyan Abeylegesse, yorgun olduğu gerekçesiyle kendisine gelen röportaj tekliflerinin tamamını geri çevirdi. Milli atletin antrenörü Bytchkov da henüz şampiyonayı tamamlamadıklarını belirtirken, 5 bin metrede de mücadele edeceklerini, Elvan'ın konsantrasyonunun bozulmamasını istediğini vurguladı ve basın mensuplarının görüşme taleplerini geri çevirdi. Nevin ve Esen bugün piste çıkıyor 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 100 metre engellide eleme serilerinde piste çıkacak Nevin Yanıt ve Esen Kızıldağ, bugünkü yarışa umutla bakıyorlar. Osaka'daki son hazırlıklarını tamamlayan bayan sprinterler, antrenör Cüneyt Yüksel ile birlikte Nagai Stadı'nda yarışları izlediler. Nevin Yanıt, çok iyi rakiplere karşı mücadele edeceğini belirterek, ''Ancak ben de iyiyim ve çok iyi hazırlandım. 23 Yaş Altı Şampiyonası'ndaki birinciliğim ve Dünya Üniversite Spor Oyunları'ndaki gümüş madalyam bana fazlasıyla güven verdi. Hedefim burada finale kalmak'' dedi. Elvan Abeylegesse'nin gümüş madalyası, Eşref Apak ve Halil Akkaş'ın finale kalmasının kendilerine büyük moral verdiğini belirten Yanıt, ''Zaten Süreyya Ayhan'ın dünya şampiyonasında kürsüye çıkması ufkumuzu fazlasıyla açtı. Teknik bir branşta da bunu gerçekleştirmek en büyük idealim'' diye konuştu.

27.08.2007


 

Sağlam: Zürih maçı öncesi moral bulduk

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise lige kayıpsız devam edebilme adına Gaziantep'te alınan bu galibiyetin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Çarşamba günü hem camia hem de kendileri açısından çok önemli olan Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesinde alınan bu galibiyetin çok önemli olduğuna işaret eden Sağlam, şöyle konuştu:

KAYIPSIZ DEVAM EDİYORUZ

''Hem lige kayıpsız devam etme hem de Zürih maçı öncesi moral açısından çok önemliydi. Hafta içinde oyuncularımızı, Zürih maçını unutarak Gaziantepspor maçına hazırladık. Bu maça konsantre olmaya çalıştık. Sahada şunu gördük ki futbol adına güzel şeyler yapamadık. İyi bir karşılaşma oldu. Gaziantepspor ligin güçlü ve zorlu bir ekibi. İstenilen şeyleri sahaya tam olarak yansıtamadık. Zürih maçı öncesi bunları değerlendirmek hoş olmayacak ama 3 puanı kazanarak, lige kayıpsız şekilde devam ediyoruz. Bu dakikadan sonra Gaziantepspor maçını unutup Zürih maçını düşünmek zorundayız.''

BATUHAN'IN GOLÜ

Genç oyuncu Batuhan'ın son dakikada golü atmasını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, ''Batuhan ile birlikte gol atacak birçok oyuncum var. Bobo ve Nobre de gol atabilir. Önemli olan Beşiktaş'ın kazanmasıdır. Futbolcu kulübün önüne geçemez. Bu Beşiktaş'ın başarısıdır'' şeklinde konuştu.

27.08.2007


 

Zico: Tur bizim elimizde

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Sivasspor'u 10 yenerek 3 puanı aldıkları için çok mutlu olduğun belirterek, ''Sonuçtan çok memnunum. Futbolcularım çok iyi mücadele etti'' dedi.

Zico, futbolcularının kendilerine verilen görevleri iyi yaptığını belirterek, ''Kanatları iyi kullandık. Savunmada da iyiydik. Sonuçta da bu skora ulaştık. Futbolcularımı kutluyorum'' diye konuştu.

FATİH'İ İZLEMEDİM

Zico, Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan milli futbolcu Fatih Tekke ile ilgili bir soru üzerine, ''Her zaman olduğum gibi size karşı dürüst olayım. Fatih'i oynarken görmedim. Sadece aldığım bilgiler doğrultusunda çok kaliteli bir oyuncu olduğunu öğrendim'' dedi.

APPİAH ÇALIŞIYOR

Zico, Appiah'ın Gana Milli Takımı'nın Senegal ile yaptığı milli maç için İngiltere'ye gitmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine de, ''Appiah ile konuştum. Gitmek istediğini söyledi. Ben 4 sene Japonya Milli Takımı'nda görev yaptım. Bir oyuncu milli takıma çağrıldığı zaman, her zaman gitme hakkı vardır. Aurelio da milli takıma gidip kendini gösterdi, Appiah da öyle yaptı. Tedavisi devam ediyor. Umuyorum bir süre sonra aramıza dönecek ama süre hakkında bir şey söyleyemem" dedi.

ANDERLECHT'İ ELERİZ

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht'i eleyeceklerini ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, ''Eğer istersek, mücadele edersek, oradan turla döneceğimize inanıyorum. Ben futbolcularıma her zaman olduğu gibi yine güveniyorum'' diye konuştu.

CARLOS: Kafa golüme alışamadılar

Türkiye'deki ilk golüne Sivasspor maçında imza atan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos, attığı kafa golünün galibiyeti getirmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Brezilyalı futbolcu, insanların kafa golü atmasına alışık olmadığını, kariyerinde 3 kez kafa golü attığını belirterek, ''Ancak önemli olan bu golün galibiyeti getirmesiydi'' dedi.

Sivas karşısında hatasız bir oyun ortaya koyduğunun hatırlatılması üzerine Carlos, ''Böyle tepkiler aldığım için çok mutluyum. 34 yaşındayım ancak kendimi çok daha genç hissediyorum. Bu gücü kendimde görüyorum" dedi.

27.08.2007


 

Sinan'ın 3 golü Bursa'yı güldürdü

Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz Süper Lig'deki G.Birliği'ni deplasmanda 3-1 yenerek ilk galibiyetlerini aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Korkmaz, ''Skor daha farklı olabilirdi. İlk yarıda oyun ortadaydı, ancak ikinci yarıda biz üstündük. 10 kişi kaldıktan sonra galibiyeti koruma içgüdüsüyle geriye çekildik. İnşallah galibiyet serimiz sürer'' dedi.Karşılaşmada 3 gole imza atan Sinan Kaloğlu ise hem Gençlerbirliği, hem de takım arkadaşlarını kutladığını ifade ederek, ''Sahada iyi bir mücadele vardı. Biz buraya kesinlikle galibiyet için gelmiştik. Çıkışa geçmemiz açısından önemli bir maçtı. Güzel bir galibiyet aldık'' diye konuştu.

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri