Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Örtü, imajı zedelemez

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Baird, Türkiye’nin dışarıdan modernleşen bir ülke olarak görüldüğünü belirterek, “Köşk’te türbanın, Türkiye’nin imajıyla ilgisi yok. ‘Türbanlı first lady’ kavramı Avrupa’da tartışılacak bir konu dahi değil” dedi.


Ahireti hatırlatmasın

Son olarak Hayrünnisa Gül’ün başörtüsü üzerinden yürütülen tartışmalarda amacın “Başörtüsünü dinî sembol olmaktan nasıl çıkarır ve onu ahireti hatırla

Bu anketin amacı ne?

Konda araştırma şirketinin Milliyet için yaptığı “Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Öncesinde Siyasal Eğilimler, Tutumlar, Beklentiler Araştırma”sı taraflı v


  Baykal: Tek yaptırım Meclise girmemek

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “AK Parti üzerinde kullanılabilecek tek yaptırım Meclis’e girmeme yaptırımıdır. Bunu da CHP yapmıştır” dedi.


  Portekiz: AB, tek başına Kıbrıs sorununu çözemez

Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Portekiz’in Dışişleri Bakanı Luis Amado, AB’nin Birleşmiş Milletler’in (BM) güçlü bir katılımı olmadan ve doğal olarak Türkiye’yi bu çerçevenin içine almadan tek başına Kıbrıs sorununu çözemeyeceğini söyledi.


  Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

Şırnak’ta terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sedat Damburacı ile Jandarma Uzman Çavuş Ali Çiftçi’nin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.


  Bingöl'de deprem

Merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi ilçesi olan, saat 01.05’te meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.


  Bu gece, Berat Kandili

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 27 Ağustosu 28 Ağustosa bağlayan bu gece Berat Kandili olarak kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bugün kutlanacak Berat Kandili dolayısıyla Manisa Ulu Camii’ndeki mevlit programına katılacak.


  Samsun ve Van yara sarıyor

Samsun’da aşırı yağış sonucu su baskınlarından etkilenen bölgelerdeki temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor. Van’da da selden dolayı evleri hasar gören vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Van milletvekilleri, selzedeleri ziyaret ederek, son durum hakkında bilgi aldılar.


  Marmara'da sağanak yağış bekleniyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili yağışın sebep olabileceği muhtemel ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasını istedi.


  Yemin ederek evlendiler

Küçükçekmece’de, nikâhsız yaşayan veya dünya evine yeni girecek 500 çift, ilginç ‘’gelin ve damat andı’’ içerek hayatlarını birleştirdi. Küçükçekmece Belediyesince düzenlenen toplu nikâh şöleni, Halkalı Ziraat Mektebi bahçesinde gerçekleştirildi.


  Unakıtan: Yeni kabineyi kimse bilmiyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ‘’Yeni kabineyi Başbakan Erdoğan’ın dışında kimse bilmiyor. Gerçekten ben de bilmiyorum. Sayın Başbakan kimseye ‘sen şu olacaksın sen bu olacaksın’ demedi. Örneğin bana bir şey demedi’’ dedi.


  Malazgirt dönüm noktası

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Malazgirt Zaferi’nin, Anadolu’nun sonsuza değin Türk yurdu olmasının yolunu açtığını, siyasal ve askeri sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihi yönünden çok önemli bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.


  BM iklim değişikliklerin ele alacak

BM, Kyoto Protokolü ve Avusturya’nın başşehri Viyana’da bugün başlayacak iklim toplantısının ötesinde küresel ısınmayla uzun dönem mücadelenin ivme kazandığını kaydetti.


  Sıcaklar unutturuyor

Küresel ısınmanın etkisiyle artan aşırı sıcaklar, insanların hayatlarını olumsuz yönde etkilediği gibi unutkanlığı da arttırıyor. Maynet’in haberine göre her gün binlerce vatandaşın seyahat ettiği Bursaray’da sıcakların etkisiyle unutulan eşyaların sayısında arttığı bildirildi.


  Komşu kızına “Türk” gelinliği

Yunanistan’dan Edirne’ye alışverişe gelen çok sayıda genç kız, gelinliğini Türk terzilere diktiriyor. Deniz Giyim işletmecisi Serpil Koçmer, Yunanlıların kaliteli ürün ve uygun fiyatta aradığı gelinliği Edirne’de rahatlıkla bulabildiğini söyledi.


  Kızılay, komşuya yardıma hazır

Türk Kızılayı’nın, Yunanistan’da meydana gelen felakete seyirci kalmayarak yardım için gereken tüm hazırlıklarını tamamladığı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin, Yunanistan Kızılhaçı Başkanı’nı aradığı bildirildi.


  Elektrikli bisikletler herkesin gözdesi

Piyasaya sürülen elektrikli bisikletler rağbet görüyor. Motosiklet kullanımının son yıllarda giderek yaygınlaştığı Balıkesir’in Edremit ilçesinde elektrikli bisikletlere olan ilgi de giderek artıyor.


  Çoban tatile çıktı, sürü sahipleri çaresiz kaldı

Batman’ın Gercüş ilçesinde bir çoban, sürüyü götürdüğü merada bırakıp Antalya’ya tatile gitti. Çobanın tatile gitmesiyle sürü sahipleri perişan oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri