Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Avrupa'da tarihî gece

Türk futbolu için bugün çok önemli bir gün. Avrupa kupalarında mücadele eden Türk takımlarından Fenerbahçe ile Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarını bugün yapacak. Fenerbahçe, İstanbul'da 1-0 yendiği Belçika'nın Anderlecht takımıyla deplasmanda, Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İsviçre'nin FC Zürih takımıyla kendi evinde karşılaşacak.

Anderlecht-Fenerbahçe

Fenerbahçe, Belçika'nın Anderlecht takımıyla bugün oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı için Brüksel'e gitti. Sarı-lacivertliler, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan kalkan özel uçakla Belçika'ya gitti. Fenerbahçe kafilesinde sakatlığı bulunan kaleci Serdar Kulbilge yer almadı. Serdar'ın yanı sıra, Appiah, İlhan, Gökhan, Can ve Gürhan da kafileye dahil edilmedi. Sarı-lacivertliler, dün akşam, maçın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamladı.Anderlecht ile Fenerbahçe arasındaki 3. ön eleme turu rövanş maçı Brüksel'de TSİ 21.30'da başlayacak ve mücadeleyi İsviçreli hakem Massimo Busacca yönetecek. Fenerbahçe, İstanbul'daki ilk maçı 1 0 kazanmıştı.

GOL KOZU ALEX

Fenerbahçe'nin Anderlecht'e karşı gol yollarında en büyük kozu, kaptanı Alex de Souza olacak. Anderlecht karşısındaki ilk maçta attığı golle Fenerbahçe'ye 10'lık galibiyeti getiren Brezilyalı futbolcu, takımının Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu olma unvanınına sahip. Sarılacivertliler, son 2 Avrupa kupası maçında rakip fileleri boş geçmeyen Alex'e yarınki önemli rövanş mücadelesinde de güveniyor.

Beşiktaş-FC Zürih

Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında bugün İstanbul'da İsviçre'nin FC Zürih takımıyla karşılaşacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.15'de başlayacak maçı İsveçli hakem Peter Fröjdfeldt yönetecek. Siyah-beyazlılarda sarı kart cezalısı Koray ile yeni transfer Higuain, bugünkü maçta forma giyemeyecek, sakatlığı bulunan Bobo'nun durumu ise henüz netlik kazanmadı. Deplasmandaki ilk maçta 1-1 berabere kalan Beşiktaş, hazırlıklarını dün akşam yaptığı idmanla tamamladı. Beşiktaş, Avrupa kupalarında bundan önce 8 kez ön eleme turunda mücadele etti. Siyah-beyazlılar, bu 8 mücadeleden 6'sında turu geçerken, 2'sinde ise elendi. ''Kara Kartallar'', Avrupa'da mücadele ettiği son 4 ön eleme turunda da rakiplerini geçmeyi bildi.

4. defa olur mu?

Beşiktaş, Zürih takımını elerse, tarihinde 4. kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele etme hakkını kazanacak. Beşiktaş, daha önce 3 kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 2 kez 3., 1 kez de 4. sırada tamamlarken, ilk 2 sırayı alıp, 2. turu henüz göremedi. Siyahbeyazlılar, ''Devler Ligi''nde 3 sezonda yaptığı 18 maçta galibiyet, 2 beraberlik, 11 yenilgi alırken, 15 gol atıp, kalesinde 33 gol gördü.

29.08.2007


 

Turu geçerse kasaları dolacak

Fenerbahçe ve Beşiktaş, 3. ön eleme turlarını geçmeleri halinde Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kazanmanın yanında ilk etapta 5.4 milyon Avro'yu almayı da garantileyecek.

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu mücadelesi veren Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugünkü rövanş maçlarında alacakları sonuçlarla turu geçmeleri durumunda, ''Devler Ligi''ne girmenin yanında, önemli miktarlarda maddi gelirin sahibi olacak. Turun ilk maçında İstanbul'da Belçikalı rakibi Anderlecht'i 1-0 yenen Fenerbahçe rövanşta Brüksel'de, ilk maçta deplasmanda FC Zürih ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş ise rövanşta İstanbul'da tur kapısını aralamaya çalışacak. İki ekip de ''Devler Ligi''ne kalmaları durumunda 5.4 milyon Avro almayı garantileyecek. Lige katılım payı olarak 3 milyon Avro almaya hak kazanacak takımlar, gruplarda yapacağı 6 maça karşılık her maç 400 bin Avro olmak üzere 2.4 milyon Avro elde edecek. Takımlar, grup maçlarında her galibiyet için 600 bin Avro, her beraberlik için de 300 bin Avro'yu kasasına götürecek. Bu rakamlara bir de pazar payı eklenecek. Gruptan çıkma başarısını gösteren her ekip 2.2 milyon Avro daha kazanacak.

29.08.2007


 

Beşiktaş: Bobo'yu Fener'e satmadık

Beşiktaş Kulübü, bugün bir gazetede, "Bobo Fener'e" başlığı ile yayımlanan haberin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Fotospor gazetesinin "Bobo satıldı mı?" başlılıklı haberinin gerçekleri yansıtmadığını ve bir senaryodan ibaret olduğunu kamuoyuna açıklamamıza rağmen, aynı gazete "Bobo Fener'e" başlıklı bir yalan habere daha imza atarak, kamuoyunu yanıltmayı sürdürmüştür. Bu haberde iddia edildiği gibi, Kulübümüz'ün Bobo'yu Fenerbahçe'ye satması asla söz konusu değildir ve olamaz. Zürih maçımız öncesinde kasıtlı olarak yapılan bu yalan haberlere camiamızın inanmamasını rica eder, bu tarz asparagas haberlerin devam etmesi halinde kulübümüzün ağır yaptırımlar uygulayacağını ve hukuki haklarını arayacağını kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

29.08.2007


 

Halil ve Nevin veda etti

Japonya'nın Osaka kentinde devam eden 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 3 bin metre engellide milli atlet Halil Akkaş, 8. oldu. 3 bin metre engelli yarışı için dün piste çıkan Halil Akkaş, 8 dakika 22.95 saniyelik derecesiyle 8. sıraya yerleşti.

Kenyalı atlet Brimin Kipruto'nun 8 dakika 13.82'lik derecesiyle altın madalya kazandığı mücadelede gümüş madalyayı bir diğer Kenyalı atlet Ezekiel Kemboi 8 dakika 16.94 ile elde etti. Bronz madalya ise 8 dakika 17.59 saniye ile koşan diğer Kenyalı Richard Kipkemboi'ye gitti. Böylece erkekler 3 bin metre engellideki 3 madalyayı da Kenyalı atletler kazanmış oldu.

Öte yandan bayanlar 100 metre engelli yarı finalinde mücadele eden milli atlet Nevin Yanıt elendi. Yarı finalin ilk serisinde piste çıkan milli atlet 12.85'lik derecesiyle 7. olurken, genel klasmanda 11. sırada kalarak şampiyonaya veda etti. Yarış sonrası açıklamalarda bulunan milli atlet, eleme serilerindeki rahatlığı yarı finalde hissedemediğini belirterek, ''Çok büyük ve tecrübeli isimlerle yarıştım. Derecem 13 saniyenin altında, ancak daha da iyi olabilirdim. Sabahki antrenmanda çok çok daha iyi zamanlar yaptım. Ancak yarı final heyecanı da galiba beni etkiledi. Daha çok küçüğüm. Her yarış benim için bir tecrübe. Derecelerimi daha da geliştireceğime inanıyorum'' diye konuştu. Yarışta 12.85 koşan milli atlet Nevin Yanıt, 12.76'lık derecesiyle Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. Yanıt'ın 7. olarak elendiği yarı finalin ilk serisinde İsveçli atlet Susanna Callur 12.64'lük derecesiyle birinciliği elde etti.

29.08.2007


 

12 Dev Adam'ın Litvanya hazırlığı başladı

İspanya'da düzenlenecek Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'ne hazırlanan (A) Milli Takım, çalışmalarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Başantrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde yapılan idmanda (A) Millilerin neşeli oldukları dikkat çekerken, Tanjevic, oyunculara taktik ağırlıklı bir çalışma yaptırdı. Takım doktoru Adnan Bağrıaçık, Serkan Erdoğan'ın sakat olduğu için antrenmanı yarıda bıraktığını, tedavisinin devam ettiğini kaydederek, Cenk Akyol'un da dizinden MR'ının çekileceğini söyledi. Bağrıaçık, bu oyuncuların şampiyonaya katılmalarında bir sıkıntı olmadığını da sözlerine ekledi. 1 Eylül Cumartesi günü Avrupa Şampiyonasına katılmak üzere İspanya'ya gidecek olan (A) Milli Takım çalışmalarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.

29.08.2007


 

Macar millî maçı İnönü Stadında

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye'nin, 12 Eylül Çarşamba günü Macaristan ile yapacağı (C) Grubu karşılaşması İstanbul İnönü Stadı'nda yapılacak.

Futbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, (A) Milli Futbol Takımı'nın 3 maçlık cezasının bitiminin ardından kendi evinde oynayacağı ilk karşılaşmaya BJK İnönü Stadı ev sahipliği yapacak. Müsabaka saat 20.30'da başlayacak.

29.08.2007


 

Bursa'ya 30 bin YTL ceza verildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a 30 bin YTL para cezası verdi.

Galatasaray ile Bursa'da oynanan maçta taraftarların çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle yeşilbeyazlı kulübü 30 bin YTL ile cezalandıran kurul, Vestel Manisaspor Teknik Sorumlusu Giray Bulak'a da 1 maç men cezası verdi.

29.08.2007


 

G.Saray Slaven biletleri satışa çıktı

Galatasaray'ın, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanşında, 30 Ağustos Perşembe günü Hırvatistan'ın Slaven takımıyla yapacağı karşılaşmanın biletleri satışa sunuldu.

Maçın bilet fiyatları şöyle: Numaralı Grup 1 ve 2: 200 YTL, Kapalı Üst: 80 YTL, Kapalı Alt: 70 YTL, Yeni Açık Üst: 30 YTL, Yeni Açık Alt: 30 YTL, Eski Açık: 30 YTL.

29.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri