Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yoksulluk sınırı yükseldi

Türk-İş’in hesaplamalarına göre, 4 kişilik ailenin açlık sınırı 628, yoksulluk sınırı 2 bin 44 YTL’ye yükseldi. Bu yılın ilk 8 ayı itibariyle gıda harcaması tutarındaki artış yüzde 2.02 oldu. Gıda harcamasındaki yıllık ortalama artış yüzde 11.58 olarak hesaplandı.


Yaz bitiyor, domates ucuzluyor

Antalya Toptancı Halinde, geçen haftalarda yüksek fiyattan satılan domatesin fiyatı ucuzlamaya başladı. Yetkililer, özellikle domatesin pazara fazla m

Sanayici ithalattan şikâyet ediyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, özellikle düşük kur politikası sonucunda Türkiye’nin ithal mal cenneti haline geldiği


  “Fındığınızı satmayın” demek yanlıştır

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, ‘’TMO alımlardaki yanlışlara devam ediyor. Bu son uyarıdır. Düzeltmezlerse daha sert tepki koyacağız’’ dedi.


  Halk Ekmek, simit piyasasına giriyor

Simit fiyatlarının 50 kuruşa dayanması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek simit üretimi için hazırlıklara başladı. Son zamlarla birlikte simit fiyatlarının ekmeğin 2.5 katına çıkması vatandaşlardan sonra sektör temsilcilerinin de tepkisini çekti.


  GAP’ın enerji yatırımları göz dolduruyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toprak ve su kaynaklarını geliştirmek, halkın refah seviyesini yükseltmek amacıyla hayata geçirilen GAP’ta, en önemli yatırım alanlarından biri olan enerji alanında fiziki gerçekleşme yüzde 74’e ulaşırken, sulama yatırımlarında bu oran yüzde 14’te kaldı.


  Küresel dalgalanma, faiz indirimi beklentisini arttırdı

ABD’de yüksek riskli tutsat (mortgage) piyasasında başlayan ve dünya genelinde ekonomileri etkileyen dalgalanmayla birlikte başta Avrupa Merkez Bankası olmak üzere merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltme ihtimali düşmeye başladı.


  Yüksekova’da 43 bin yeşil kart bloke edildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 78 bin 566 yeşil kartlıdan 43 bin 354’ünün kartının bloke edildiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri