Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ramazan'da muhtaçlara şefkat eli

Ramazan ayının en güzel şekilde geçmesi için hazırlıklar sürüyor. Müftülüklerin geleneksel etkinliklerine ek olarak bu yıl din görevlileri Ramazan ayı içerisinde cezaevi, çocuk yuvası ve huzurevlerini ziyaret edecek.


Köşk sahibini buldu

İlk iki turda seçilmek için gerekli olan 367 sayısına ulaşamayan AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, üçüncü tur için aranan salt çoğunluğu sağlayar

Paçacı: MHP, anayasal kuralları işletmiştir

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde ilkeli ve tutarlı davrandığını belirterek, “MHP, demokratik sürecin çalışmasına,


  Basının ilgisi yoğun oldu

TBMM’de çok sayıda yerli ve yabancı televizyon kuruluşu, cumhurbaşkanı seçiminin 3. turuyla ilgili gelişmeleri, canlı yayınla izleyicilerine aktardı.


  AB: Seçimler, siyasî istikrar getiriyor

AB Komisyonu, Türkiye’deki genel seçimlerin ve cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi istikrar getireceğini belirtti.


  Sezer, son kez "huzur"da

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, son kez Anıtkabir’i ziyaret etti. Sezer, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Yüce Atatürk, Cumhurbaşkanı olarak son kez huzurunuzdayım. Görevimi; ilke ve devrimlerinize, yeminime, anayasal kurallara, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine bağlılıktan ayrılmadan tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum” diye yazdı.


  Reformların karşısında duranlar var

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, Türkiye’de reformlara karşı duran bazı kişi ve kurumların olduğunu söyledi. Şarbak, bu yüzden de reformların cılız bir şekilde hayata geçirildiğini belirtti.


  Başörtüsü yasağı her yerde kalkmalı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Başörtüsü yasağı sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek, “Ama bu çözme, sadece üniversiteye giden öğrenciler için değil bir bütün olarak, başını örterek okumak ve çalışmak isteyen herkes için çözülmelidir” dedi.


  Anayasada yasak yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “‘Benim okuduğum Anayasa’da veya yasalarımızda türbanla ilgili yasaklamanın olduğunu bilmiyorum” dedi.


  Toptan da komşunun acısını paylaştı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yunanistan’da çok kişinin ölümüne sebep olan orman yangınları dolayısıyla Yunanistan Parlamentosu Başkanı Anna Benaki’ye ‘’geçmiş olsun’’ mesajı gönderdi.


  Mazıdağı Belediye Başkanı Atlı hakkında inceleme

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK üyesinin taziyesine makam aracıyla gittiği gerekçesiyle Mardin’in Mazıdağı İlçesi Belediye Başkanı Nuran Atlı hakkında inceleme başlattı.


  İnönü tedavisi için ABD’de

Rahatsızlığı tekrarlanan eski başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanlarından Prof. Dr. Erdal İnönü’nün tedavisi, ABD’nin Houston şehrinde sürecek.


  Galata Köprüsü 4 gün trafiğe kapatılacak

Yeni Galata Köprüsü’nün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğünün yenileme çalışmaları sebebiyle 4 gün 9 saat süreyle trafiğe kapatılacağı bildirildi.


  Gişeler şehirden çıkarılıyor

İstanbul trafiğinin rahatlatılması için Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinin ötelenmesinde ısrarlı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu konuda yer tesbiti yaptıklarını söyledi.


  Su-nüfus dağılımı uyumsuz

Türkiye’nin yarı kurak bir iklim kuşağında yer almasına rağmen, “bir kuraklık ülkesi” olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı İsmet Cengiz, “Su kaynaklarının bulunduğu bölgelerle nüfus ve endüstrinin yoğunlaştığı bölgelerin dağılımı uyumsuz” dedi.


  Bahtiyar Almanya’da çocuklar Kur’ân Nuruna koştu

Mainz Gustavburg Ayasofya Cami’inde 2007 yaz tatilinde Kur’ân kursu ve okuma programı düzenlendi. Tatile girilmesiyle başlayan program, beş hafta sürdü. Bu süre içinde kız öğrenciler ve erkek öğrencilere ayrı gruplar halinde her gün üçer saatlik periyotlar halinde yürütüldü.


  Yağmur, trafik bilânçosunu ağırlaştırdı

Yurdu etkisi altına alan sağanak yağış sebebiyle trafik altüst oldu. Çeşitli yerlerde meydana gelen trafik kazalarında 19 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.


  160 bin dersliğe ihtiyaç var

Türkiye’de eğitimin durumunun gelişmiş ülkelere kıyasla istenilen seviyede olmadığını belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sosyal İşler Sekreteri Gönül Oğuz, “150 bin öğretmene, 160 bin dersliğe ihtiyaç var” dedi.


  Servis denetimi Ulaştırma Bakanlığında

İçişleri Bakanlığı kapsamındaki okul servis araçları, Ulaştırma Bakanlığı kapsamına alındı.


  Kızılay tırları İpsala’dan döndü

Yunanistan’da meydana gelen yangın sonrası acil yardım çağrısı sebebiyle Yunanistan’a gönderilmek üzere İpsala Sınır Kapısı’nda bekletilen Kızılay’ın yardım tırları, Yunanistan’dan talep gelmemesi üzerine geri döndü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri