Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Evlerdeki kış hazırlığı kazanç kapısı oldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bazı kadınlar, daha önceleri sadece kışın evde yenilmek üzere hazırlanan ‘kurutmalık’ patlıcan, biber ve domates salçasını satarak, aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte bölgede kadınlar, isot (kırmızı biber) biber ile domates salçası hazırlamanın yanı sıra dolmalık biber ve patlıcan kurutuyor.

İlçede ise özellikle apartmanlarda yaşayan kadınların bu hazırlığı yapamaması üzerine, bu durum özellikle yoksul kesimlerde tek katlı evlerde oturan kadınlar için geçim kaynağı haline geldi.

Maddi durumu iyi olmayan kadınlar, evlerinin damlarında kuruttukları patlıcan, biber ve domates salçasını, bu işi yapamayan ailelere satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

3 yıldır sebze kurutup, hazırladığı ürünleri satarak, ev bütçesine katkı sağladığını belirten Emine Kurtoğlu, bölgede daha önceki yıllarda ‘’tek katlı damlı’’ evlerde, hemen hemen bütün kadınların ‘’kurutmalık’’ yaptığını söyledi.

Ancak son yıllarda apartmanlarda yaşayanların sayısının artması nedeniyle, bu evlerde yaşayan kadınların ‘’kurutmalık’’ yapmamaya başladığını aktaran Kurtoğlu, ‘’Bunun üzerine kendi evimde yaptığım kurutmalıkları apartmanlarda yaşayan kadınlara satmaya başladım. Bu şekilde aile bütçeme katkı sağlıyorum. Ayrıca ilçe dışında yaşayan Sivereklilere de gönderiyorum. Geçen yıl 1 ton kurutmalık ve 500 kilogram domates salçası hazırladım’’ şeklinde konuştu.

/ SİVEREK

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memur zammı beğenmedi

  Sel mağdurlarının borçlarına erteleme

  Ramazan’da ekmeğe zam yok

  Çin, narenciyeyi de vurdu

  TOKİ satışlarına büyük ilgi

  Evlerdeki kış hazırlığı kazanç kapısı oldu

  Mikrokredi özgüven de kazandırıyor


 Son Dakika Haberleri