Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KRİTİK GOLLERİN ADAMI

Fenerbahçe formasıyla az sayıda gol atan, ancak sonucu belirleyen işler yapan Sırp forvet Mateja Kezman takımı için önemli Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş mücadelesinde bu yönüyle ön plana çıktı. Karşılaşmanın 4. dakikasında attığı golle Fenerbahçe'yi Anderlecht karşısında 1-0 öne geçiren Kezman, geçen sezon da formasını giydiği sarı-lacivertli takıma lig yarışında önemli puanlar kazandırdı.

3 PUAN GETİREN GOLLER

100. yıl şampiyonluğunu yaşadığı 2006-2007 sezonunda ligde 24 maçta 9 gol atan Kezman, 6. haftada Sivasspor karşısındaki 1-1'lik eşitlikte takımının tek golünü atan isim oldu. 7. haftadaki Konyaspor deplasmanında 3 puanı Kezman'ın tek golüyle kazanan Fenerbahçe, 16. haftadaki Galatasaray derbisinde de Kezman'ın takımını 2-0 öne geçiren golüyle, ezeli rakibi karşısında üstünlüğünü ortaya koyarak, 2-1'lik galibiyete uzandı.

ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Siyah-beyazlıların geçen sezon, ''şampiyonluğun yitirildiği maç'' olarak adlandırdığı 31. haftadaki Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesinin kahramanı yine Kezman oldu. Sarı-lacivertliler, Fortis Türkiye Kupası mücadelesinde yarı finalde elenmekten kurtulamadığı ezeli rakibi karşısında, Kezman'ın attığı golle ligde 1-0 galip geldi. Fenerbahçe, yeni sezon öncesi Beşiktaş ile yaptığı TFF Süper Kupa maçını, 1-1 devam eden karşılaşmada son dakikalarda Kezman'ın attığı golle kazanmasını bildi. Kezman, Anderlecht'e attığı golle sarı-lacivertli formayla Avrupa kupalarında 3. golüne imza attı.

31.08.2007


 

Belçika basını: 4 dakikada teslim olduk

Belçika basını, Anderlecht'i yenen Fenerbahçe'nin galibiyeti hakkediğini yazdı.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, ''Anderlecht ilk dört dakika sonra elendi'' başlığını kullanarak, karşılaşmada Belçika ekibinin ilk dört dakikada paramparça olduğunu belirtti. Fenerbahçe'nin galibiyete rahat bir şekilde ulaştığını yazan gazete, ''Anderlecht parlamadan Fenerbahçe'ye yenildi ve UEFA Kupası'na düştü. Belçika takımının kaybı 10 milyon Avro. 8 yıldır Belçika'nın hiçbir takımı Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamadı'' ifadelerini kullandı. Het Nieuj Wsblad gazetesi ise, ''Tüm hayallerimiz dört dakika sonra paramparça oldu. Türkler elini kolunu sallayarak futbol oynadı. Kezman'ın golü Anderlecht'i öldürdü ve bu golün ardından Anderlecht maç boyunca kendini toparlayamadı'' yorumunu yaptı.

31.08.2007


 

Delgado sözünde durdu

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında sahasında İsviçre şampiyonu FC Zürih'i ağırlayan ve aldığı 20'lık galibiyetle adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıran Beşiktaş'a övgü geldi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), resmi internet sitesinde yer alan yazıda ''Delgado, maç öncesinde verdiği gol sözünü tuttu'' başlığı kullanılırken, daha önce FC Basel'de forma giyen Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Matias Delgado'nun Basel'den sonra Beşiktaş'ta da Zürih'i avladığını kaydetti.

1 GOL SÖZÜ VERDİ 2 ATTI

Delgado'nun 2.5 yıl Basel forması giydiğini yazan internet sitesi, İsviçre Ligi'nde 2005-2006 sezonunun son gününde Zürih'in, şampiyonluğu Basel'in elinden aldığına ve Delgado'nun Beşiktaş'a şampiyon bir takımdan gelmemesine sebep olduğuna dikkat çekerek, maçtan önce Beşiktaşlı futbolcunun Zürih'e gol atma sözü verdiğini hatırlattı. Delgado'nun sadece 1 gol atma sözü verdiğini, ancak maçta bunu ikiye çıkardığı ifade edilen sitede, Beşiktaş'ın Zürih'ten daha güçlü olduğunu kanıtladığı belirtildi. Delgado'nun İsviçre'deki maçta da gol attığını hatırlatan internet sitesi, İstanbul'da Beşiktaş'ın birçok gol şansı bulduğunu, ancak bunlardan sadece ikisini değerlendirebildiğini yazdı.

31.08.2007


 

Nobre kadro dışı bırakıldı

Beşiktaş'ın 2 sezon önce Fenerbahçe'den transfer ettiği Mert Nobre, disiplinsiz davranışlarıyla teknik heyetin gözünden düştü.

Kasımpaşa ile yapılan lig maçında soyunma odasına giderken teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a tepki gösteren, Zürih maçında yedek soyunan ve maçın son anlarında oyuna girmesi yönündeki isteği kabul etmeyerek kadro dışı bırakılan Nobre, camiada tepki toplamaya başladı.

31.08.2007


 

BEŞİKTAŞ'ta bayram sevinci

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak taraftarına büyük bir sevinç yaşatan Beşiktaşlı futbolcular, Dün de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu yaşadı.

Siyahbeyazlılar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenman öncesinde bir araya gelerek, Ay-Yıldızlı bayrak ile fotoğraf çektirdi.

31.08.2007


 

Fenerbahçe'nin kılavuzu Alex

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan Fenerbahçe, Alex de Souza'nın golleriyle hayat buldu.

Sarı-lacivertlilerin gol yollarındaki etkili silahı, 3. ön eleme turunda Anderlecht'e attığı gollerle ''Devler Ligi''nin kapısını aralayan en önemli isim oldu. Yeni sezon öncesi kasığındaki sakatlığı nedeniyle spor kamuoyunun gündeminden düşmeyen Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe için son derece önemli olan Şampiyonlar Ligi'ne katılma açısından adeta takımının kılavuzu oldu. Sarı-lacivertlilerin son 3 Avrupa kupası maçında da boş geçmeyen, Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun gol kralı Alex, takımının Avrupa'daki en golcü futbolcusu olma unvanını da elinde bulunduruyor. Anderlecht karşısında Avrupa kupalarında 7. golünü kaydeden Alex, 7 gollü Aykut Kocaman'a yetişirken, sıralamada 3. sıraya yükselen Brezilyalı futbolcunun önünde 12 gollü Tuncay Şanlı ve 8 gollü Cemil Turan yer alıyor.

31.08.2007


 

Türkiye 4 yıl aradan sonra 2 takımla var

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kazanmasıyla birlikte Türkiye, 4 sezon aranın ardından ''Devler Ligi''nde 2 takımla temsil edilecek.

Türkiye, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne daha önce 1997-98, 2000-01 ve 2003-04 sezonlarında Galatasaray ve Beşiktaş, 2001-02 sezonunda da Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere 2'şer takımla katılmıştı.

31.08.2007


 

UEFA 1. tur kuraları bugün çekiliyor

UEFA Kupası'nda 1. tur maçlarının kura çekimi bugün Monaco'da yapılacak. Kura çekimi TSİ 14.00'de başlayacak.

UEFA Kupası'nda 1. tur maçları 20 Eylül ve 4 Ekim'de yapılacak, turu geçecek takımlar, gruplarda mücadele etme hakkını kazanacak. Final maçı 14 Mayıs'ta İngiltere'nin Manchester kentinde oynanacak.

31.08.2007


 

Süper Kupa bugün sahibini buluyor

UEFA Süper Kupası, 33. sahibini bugün bulacak. Geçen sezonun Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu İtalya'nın Milan ile UEFA Kupası şampiyonu İspanya'nın Sevilla takımları, Monaco'da karşı karşıya gelecek.

2. Louis Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak maçı Show TV canlı olarak ekrana getirecek.

31.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri