Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Aleksi’den, 16’ıncı Benediktüs’e soğuk evet

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriarkı Aleksi II Vatikan’ın Rusya’da sürdürdüğü misyoner faaliyetleri durdurması karşılığında Papa 16. Benediktüs’le görüşebileceğini söyledi. İtalyan Il Giornale gazetesine verdiği demecinde Aleksi II Vatikan’ın Rusya’da Katolik mezhebinin yaygınlaşması için Ortodokslar arasında sürdürdüğü misyoner faaliyetlerini durdurmasını istedi.


Pentagon: Silâhlar bizim

Türkiye’nin PKK’lı teröristlerin üzerinde ele geçirildiğini belirttiği ABD çıkışlı silahlarla Amerikan ordusunun Irak güvenlik güçlerine verdiği bazı

Foxman’ın yeni mesajı, eski mesaj mı?

Amerikan Yahudi kuruluşu Anti-Defamation League’ın (ADL-İftira ve İnkara Karşı Mücadele Birliği) ulusal direktörü Abraham Foxman’ın bir Yahudi dergisi


  İsrail, Suriye üzerinden Rusya’yı suçladı

İsrail Savunma Bakanlığının Diplomatik-Güvenlik Bürosu Başkanı Amos Gilad, yaz başlarında İsrail ile Suriye arasında artan gerilimden kısmen Rusya’nın sorumlu olduğunu söyledi.


  ‘Irak’ta durum kontrolümüz altında’

ABD’de yapılan bir araştırmada, Amerikalıların yarısından fazlasının, Irak’taki savaşın kaybedildiğini düşünmediği ortaya çıktı.


  Müşerref: Baskıları kabul etmem!

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Genelkurmay Başkanlığını bırakma konusunda hiçbir “baskı veya ültimatomu” kabul etmeyeceğini söyledi.


  Rice’dan tebrik

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak tebrik ettiği ve Gül’ün yeni görevi sırasında da ülkeler arasındaki iyi ilişkilerin sürmesini dilediği bildirildi.


  AB ile Türkiye yakınlaşır

İsveç gazeteleri, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Türkiye’nin AB’ye daha çok yakınlaşacağını yazdı.


  Barroso, Sarkozy’nin açıklamasından memnun

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını söyledi.


  Avivi veda etti: Babacan’ı tanıyoruz

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, Ankara’daki görev süresinin sona ermesi dolayısıyla resepsiyon verdi.


  İnsan Hakları İzleme Örgütü tek yanlı

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Lübnan Hizbullahı’nı geçen yıl savaş sırasında İsrailli siviller üzerine hedef gözetmeksizin füze atmakla suçlarken, İsrail ile ilgili bir yorumda bulunmadı.


  AB’lilerin tercihi Türkiye

AB’nin kamuoyu yoklamaları kurumu Eurobarometre tarafından yapılan kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarına göre, AB’liler, ‘’yakın gelecekte AB’ye üye olacak ülkeler’’ sıralamasında Türkiye’yi başa çıkardı.


  Flaş disklerde geri sayım

Flaş tabanlı diskler (SSD) yakında bilgisayarlarımızda sabit disk olarak da hizmet verecek.


  Çin Seddi kısalıyor

Dünyanın yeni harikaları arasına seçilen Çin Seddi’nin bir bölümünün giderek “eridiği” belirtildi.


  Hahamdan ‘dinî özgürlük ihlâli’ dâvâsı

ABD’nin New Jersey eyaletinin Freehold kasabasında yaşayan Yahudi bir din adamı, evinde topluca duâ etmesini gizlice izleyen kasaba yönetimi aleyhine insan hakları dâvâsı açtı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri