Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Nükleer santrale hazırlanın

Yeni kurulan 60. hükümette, yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev alan Hilmî Güler, yeni dönemde enerji konusunda yapılacaklara ilişkin sorularını cevapladı. Yeni dönemde yoğunlaşacakları en önemli konulardan birinin ‘elektrik arzı’ olduğunu belirten Bakan Güler, yapılması gereken ilk iş olarak; elektrik üretimi konusundaki yatırım eksikliğini süratle gidermeye çalışacaklarını söyledi.


Gümrükte devir teslim

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, son 5 yılda yaptıkları çalışmalarla gümrüklerin adeta genetiğini değiştirdiklerini belirterek, ‘’Gümrüklerimizi yasa dışı

Muş ekonomisinin kurtuluşu bağcılıkta

Muş’un en önemli gelir kaynaklarından olan bağcılığı geliştirmek için bağcılar uygulamalı olarak eğitiliyor.


  Hükümetten balıkçılık isteği

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, kurulan yeni hükümetin genel anlamda alacağı şemsiye tedbirlere balıkçılığı da dahil etmesi gerektiğini bildirdi.


  Antalya’dan 5 kıt'aya ihracat

Antalya’da bu yılın sekiz aylık döneminde beş kıt'ada 85 ülkeye tekstil, yaş meyve sebze ve kesme çiçek olmak üzere 325 milyon 80 bin 79 dolarlık ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.


  Akdeniz’de üretilen ilk gemi denize indirildi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan Akdeniz’in tek tersanesinde üretilen ilk gemi, Türkiye’de üçüncü kez uygulanan balon sistemi sayesinde denizle buluştu.


  Çin ile ATO arasında “İyi Niyet Anlaşması”

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Çin Dış Ticaret Merkezi arasında ‘’İyi Niyet Anlaşması’’ imzalandı. Anlaşmayı ATO adına imzalayan ATO Başkan Vekili Ali Gökşin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük ticaret açığını yıllık 6 milyar dolarla Çin’e karşı verdiğini söyledi.


  Konyalı işadamları Kazakistan’ı keşfetti

Aktif işadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), Kazakistan’ın başşehri Astana’da yapılacak ‘Türkiye-Kazakistan İş Forumu’ programında 120 işadamını Kazakistanlı 500 işadamı ile buluşturacak.


  İTO’dan Türk firmalarına destek

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 15 Ekim’de açılacak Çin İhracat ve İthalat Malları Fuarı’na katılım için Türk ihracatçılarına destek amacıyla 450 metrekarelik yer ayırttı.


  Söke 4. Pamuk Festivali başladı

Aydın’ın Söke ilçesinde 4. Pamuk Festivali çeşitli faaliyetlerle başladı. Söke Belediyesi tarafından ilçenin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının yanı sıra bölgenin tarımsal ürünlerinin başında gelen pamuğun önemine dikkat çekmek için düzenlenen 4. Pamuk Festivali başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri