Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Tek kelimeyle: Ayıp

Sadece devletler arasında değil, toplumsal ilişkilerde de en önemli ilkelerden biri ‘mütekabiliyet’tir. Yani: “Karşılıklı olma durumu”. Mütekabiliyet (karşılıklılık) ilkesi, ilişkilerde “mutlak eşitlik” olmasa bile bir “denklik” yaratır.



Zirvede küslük olur mu?

Hitapta kelime oyunu yapmak, cephe selâmı vermemek gerçeği değiştirmez, Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’dır.



Nezaketsizlik

Devlet zirvesindeki ilişkileri, protokol düzenler. Siz, muhatabınızı sevseniz de sevmeseniz de, hatta ondan nefret etseniz de, kurallara uymak mecburiyetindesiniz. Bu mecburiyet, hem sade vatandaşı ilgilendirir, hem de asker-sivil bütün bürokratları ve siyasetin tepe noktasında bulunan her bireyi.



Duygusal değil rasyonel olan...

Komutanlar, yemin törenine katılmadılar. Komutanlar, mezuniyet töreninde mesafeliydiler; cephe selamı vermediler; “Sayın Cumhurbaşkanım” değil, “Sayın Cumhurbaşkanı” demekle yetindiler.



Millî iradeyi kurucu ilkeler mi, evrensel hukuk mu sınırlayacak?

Sayın Abdullah Gül’ün mücadele dolu bir süreç sonunda Çankaya’ya çıkışı, yeni kabinenin açıklanmış olması, Genelkurmay’ın yine buram buram gerginlik ve tehdit kokan ve erken açıklanan 30 Ağustos demeci vs. gazetelerde yazı yazan insanları ister istemez doğrudan güncel konuların içine çekiyor.



Yerimizi karıştırmayalım

İLK işaretler pek iyi değil. Yeni Cumhurbaşkanının siyasi kimliğinin devletin en üst değerleriyle çatıştığı inancı özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst kademelerinde yaygın. Bireysel olarak söyleyelim... Biz de o görüşteyiz.



“Bölücülük”

DTP lideri Ahmet Türk’ün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelttiği suçlama oldukça ağır. Türk, 30 Ağustos resepsiyonuna DTP milletvekillerini davet etmeyen Genelkurmay’ı “bölücülük”le itham ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri