Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Referandum süreci devam edecek

Abdullah Gül’ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra 21 Ekim’de referandumun yapılıp yapılmayacağı ya da anayasa paketinde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği tartışmasına AKP son noktayı koydu. AKP, herhangi bir değişiklik yapılmadan paketin tümüyle referanduma sunulacağını açıkladı.


KÖŞKTE İLK BULUŞMA EŞSİZ

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığına seçilmesi sebebiyle devlet erkânına bir dâvet verecek. 5 Eylül Çarşamba günü Çankaya Köşkünde verilecek resepsiyon sa

Şahin: Askerimizi seviyoruz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, millet adına görev yapan kişi ve kurumlar arasında bir sürtüşme olamayacağını belirterek, ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerinin


  TRT’ye Aydın, Diyanet’e Yazıcıoğlu

60. hükümette, Devlet Bakanlarının görev dağılımları belirlendi.


  Bakanlıklara karne verilecek

Performansa dayalı bütçeleme ile birlikte, ‘’Kamuda hesap verme ve hesap sorma’’ uygulaması da hayata geçiriliyor.


  Babacan: Reformlardan dönüş yok

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin zorlu bir demokrasi sınavından daha başarıyla çıktığını belirterek, ‘’önümüzdeki dönemde bir geri dönüşe, hayal kırıklığına asla izin verilmeyecektir’’ dedi.


  Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi gösterisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya’daki Huber Köşkü’ne gelişinde vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Gül, makam aracının camını açarak kendisine kırmızı güller veren vatandaşları selâmladı.


  Osman Güneş, Kayseri Valiliği görevine döndü

İçişleri Bakanlığı görevini Beşir Atalay’a devreden Osman Güneş, Kayseri Valiliği görevine döndü.


  Milletvekillerine ‘cep’ yasağı

Milletvekilleri, bundan sonra TBMM Genel Kurulu Salonunda cep telefonuyla konuşamayacak.


  İş dünyası kabineden memnun

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, 60. Hükümet’e ilişkin olarak, ‘’Sayın Başbakan, hükümeti oluştururken tüm piyasaların beklentilerini çok iyi ölçmüş. Çok doğru bir hükümet’’ dedi.


  Yurt müracaat sonuçları açıklandı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), 2007-2008 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek, bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt müracaat sonuçlarını açıkladı.


  Mayın tuzağı ucuz atlatıldı

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde bağlı Dereova köyü yoluna teröristlerce döşenen patlayıcı infilak etti. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, yolda yaklaşık 1 metre derinliğinde ve 1.5 metre genişliğinde çukur oluştu.


  Geçen hafta trafik kazalarında 116 kişi öldü

Polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazalarında 116 kişi, asayiş olaylarında da 38 kişi öldü.


  Şehirler yeşil alan fakiri

Başta İzmir olmak üzere Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye gibi sıcak havanın yılın büyük bölümünde hüküm sürdüğü şehirlerde yeşil alanlarda sıcağa ve susuzluğa dayanıklı ağaç ve diğer bitki türleri tercih ediliyor.


  Göle “su” çalındı

Manavgat Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 14. Uluslararası Manavgat Barış Suyu Turizm ve Kültür Festivali başladı. Programın açılışında, temsili Nasrettin Hoca, iklim değişikliği sebebiyle yaşanan kuraklığa dikkati çekerek, su seviyesinin artması için Titreyengöl’e “su” çaldı.


  Eğitim ödeneği 450 YTL

Milli Eğitim Bakanlığı, her eğitim-öğretim yılının başında öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneğini 2007-2008 eğitim öğretim yılı için 450 YTL’ye çıkardı.


  Toplumun ruh sağlığı iyi değil

İstanbul Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Sefa Saygılı, psikologların hasta sayısının çok arttığını, bu durumun 30 yıldır yükselen bir grafik çizdiğini belirterek, “Maalesef toplumun ruh sağlığı pek iyi değil” dedi.


  İstanbul’a 400 okul lâzım

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul’da sınıf mevcutlarının 30’a düşmesi için acil olarak 400 yeni okula ihtiyaç olduğunu bildirdi.


  Servislere sıkı denetim

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, Servis Araçları Yönergesi doğrultusunda araçların “Araç Uygunluk Belgesi” alabilmesi için tek tek denetim ve ruhsatlandırma işlemlerinden geçeceğini söyledi.


  Ahıskalı gençler Bağcılar’da

Bağcılar Belediyesi 90 Ahıskalı öğrenciyi Türkiye’de ağırladı. Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Ahıska Türkleri Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin birlikte yürüttüğü, “2. Geleneksel Türk Cumhuriyetleri Kültür Köprüsü-Dostluk Gezisi” programı Belediye Sarayı’nda verilen gala yemeği ile sona erdi.


  Hijyenik şartlarda üretilen dondurma sağlığa yararlı

Uzmanlar, 100 gram dondurmada bulunan 135 mg kalsiyum, 115 mg fosforun önemli besin kaynağı olduğunu söylüyor.


  Kırtasiye malzemeleri alırken bunlara dikkat

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, aileleri kokulu kalem, silgi, yapıştırıcı, resim boyaları ve beyaz tahta kalemlerinin tehlikeleri konusunda uyardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri