Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FUTBOLDA ZAFER HAFTASI

Avrupa kupalarında son yıllarda düşüş yaşayan Türk futbolu, oldukça başarılı geçen bir haftayı geride bıraktı. Avrupa arenasında mücadele eden 4 Türk takımı da oynadıkları maçları kazanarak, tur atladı. Bu başarılar, Türkiye'nin UEFA sıralamasındaki puanlarını da yükseltti.

Avrupa kupalarında son yıllarda düşüş yaşayan Türk futbolu, oldukça başarılı geçen bir haftayı geride bıraktı. Avrupa arenasında mücadele eden 4 Türk takımı da hafta içinde oynadıkları maçları kazanarak, tur atladı. Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığı haftada elde edilen bu başarılar, aynı zamanda son yıllardaki düşüşün ardından Türkiye'nin UEFA sıralamasındaki puanlarını da yükseltti.

DEVLER LİGİNDE 2 TAKIM

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu oynayan Fenerbahçe, Belçika'nın Anderlecht takımını İstanbul'da 1-0 yendiği maçın ardından Brüksel'de de 2-0 mağlup ederken, Beşiktaş da İsviçre'nin FC Zürih ekibini, deplasmanda 1-1 biten maçın ardından İstanbul'da 2-0'la geçip, adlarını ''Devler Ligi''ne yazdırdılar.

UEFA'DA DA BAŞARI GELDİ

Türkiye, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4 yıl sonra 2 takımla mücadele etme hakkını kazanırken, UEFA Kupası'nda yer alan Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor da 2. ön elemede rakiplerini geçerek, 1. turda yer alma hakkını elde etti.

TEBRİKLER ERCİYES

Galatasaray, Hırvatistan'ın Slaven takımını her iki maçta da 2-1'lik skorlarla saf dışı bırakırken, bu sezon TFF 1. Lig'de mücadele eden Kayseri Erciyesspor da deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını Kayseri'de 3-1 yenerek, büyük bir başarıya imza attı.

01.09.2007


 

UEFA'da yeni rakipler

FC Sion-G.Saray

A. Madrid-K. Erciyes

UEFA Kupası'nda 1. tur kuraları bugün Fransa'nın Monaco kentinde bulunan Grimaldi Forum Salonu'nda yapıldı. Kura çekiminde Galatasaray, İsviçre'nin FC Sion takımıyla eşleşirken, Kayseri Erciyes'in rakibi ise İspanya'nın Athletico Madrid takımı oldu. Seribaşı olarak giren ve ikinci grupta yer alan Galatasaray, FC Sion ile ilk maçını deplasmanda 20 Eylül Perşembe günü oynayacak. Kayseri Erciyes ise yine 20 Eylül'de Athletico Madrid'e konuk olacak. Galatasaray ve Kayseri Erciyes, 1. turun rövanş maçlarını ise 4 Ekim Perşembe günü evinde yapacak.

01.09.2007


 

Zico: Kimseden korkmuyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Fenerbahçe gibi bir takımın hedeflerinin küçük olamayacağını, yüksek düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, ''Belçika şampiyonuna karşı kazandık. Adımızı bir üst tura yazdırdık. Artık sıra diğer şampiyonlara geldi'' dedi.

Brezilyalı çalıştırıcı, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yer rakipleri İnter, PSV ve CSKA Moskova'nın yer aldığı grubun ''Şampiyonlar Grubu'' olarak adlandırılabileceğini ifade ederek, bütün rakiplerine saygı duyduklarını, hiçbir rakipten korkmadıklarını söyledi.

Güzel sonuçlar elde edeceklerine inandığını belirten Zico, ''Her rakibimize saygı duyuyoruz, fakat hiçbir rakipten de korkmuyoruz. Enerjimizi güzel bir şekilde harcayarak, güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu. Zico, gruptan çıkmak için kaç puanın yeterli olacağı sorusunu, ''Bunu söylemek zor. Bu daha fazla grup içinde ortaya çıkacak skorlara göre değişebilir'' diyecevapladı.

Zico, Şampiyonlar Ligi'ne kalınması halinde yönetim kurulunun transfer düşündüğü ve bu konudaki durumun ne olduğu ve takımdan bir oyuncuya teklif gelmesi durumunda kendisinin nasıl davranacağı şeklindeki sorulara kısa bir cevap vererek, ''Bu konu tamamen başkanımızı ilgilendiriyor, söylemiştim'' dedi.

Zico, Fenerbahçe'de aldığı başarılı sonuçlara rağmen eleştirilmesiyle ilgili soruya, şöyle cevap verdi: ''Öyle profesörler var ki, kendilerini profesör diye adlandırıyorlar, futbol topuna hiçbir şekilde değmemişler. Senelerdir futbolun içindeyiz. Futbolu bildiğimiz için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eleştirilere kulak asmıyor, yalan oldukça bunlara kafamı takıyorum.''

01.09.2007


 

Lugano gitmiyor

Fenerbahçe Kulübü, Uruguaylı futbolcuları Lugano'nun, Atletico Madrid'e gideceği yönündeki haberleri yalanladı.

Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamada, dün bazı gazete ve internet sitelerinde, Uruguaylı oyuncuları Diego Lugano'nun İspanyol kulübü Atletico Madrid'e transfer olacağı, her konuda el sıkıştığı yönünde haberlerin yer aldığı vurgulanarak, ''Uruguaylı oyuncumuz hakkında bugüne kadar hiçbir kulüple transferi konusunda bir görüşme yapılmadığı gibi, yayınlanan haberler de tamamen gerçek dışıdır'' denildi.

01.09.2007


 

Efes Pilsen taraftarı Avrupa'nın en iyisi

Efes Pilsen taraftarı, Avrupa'nın ''en iyisi'' seçildi.

Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi'nin resmi web sitesinde düzenlenen ''En iyi taraftar'' yarışmasında finalde Yunanistan'dan Aris'i geçerek, birinci oldu. Yunan rakibini yüzde 51-yüzde 49'luk sonuçla geçen lacivert-beyazlılar, ilk kez düzenlenen bu yarışmada zirveyi bırakmadı. Yarışmada Efes Pilsen ilk turda Benetton Treviso, çeyrek finalde Panathinaikos ve yarı finalde de Pau Orthez'i saf dışı bırakmıştı.

01.09.2007


 

Nonda 2 yıl G.Saray'da

Galatasaray'ın yeni transferi Shabani Nonda Adnan Sezgin'le beraber düzenlenen imza töreninde kendisini Galatasaraylı yapacak imzayı attı.

Transferin son günlerine gelindiğini belirten Adnan Sezgin, bu vakitten sonra transferin güç olduğunu, ancak son güne kadar arayışlarının devam edeceğini belirtti. İmza töreninde açıklama yapan Shabani Nonda ise, "Galatasaray'da oynamaktan, büyük bir kulübe gelmekten dolayı mutluyum. Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birisine geldim. Kendileri Avrupa'ya gelerek bana ne kadar önem verdiklerini gösterdiler. Ben de bu istek karşısında burada olmaktan mutluyum. Bundan sonrasını sahada göstermek istiyorum." dedi. Nonda, geçen sezon birlikte oynadığı Tugay Kerimoğlu ile transferi konuşmadığını ama, İstanbul ve Galatasaray hakkında Tugay'dan önemli bilgiler aldığını sözlerine ekledi.

İDMAN MAÇINDA 2 GOL ATTI

Galatasaray'ın yeni transferi Shabani Nonda, takımla çalışmalara başladı. Kongolu futbolcu, çift kale maçta 2 gol atıp, bir de asist yaptı. Nonda, antrenman sonrasında taraftarların yanına giderek imza verirken, birlikte fotoğraf da çektirdi.

01.09.2007


 

Beşiktaş-Kayseri

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında bugün kendi evinde Kayserispor'u ağırlayacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Ligdeki ilk 3 maçını da kazanarak, sezona çok iyi bir başlangıç yapan siyah-beyazlılar, ligin güçlü takımlarından, 3. sıradaki Kayserispor karşısında 4. galibiyetini almayı hedefliyor.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

20.00 Konya-Denizli: Hakan Sivriservi

20.00 A.Gücü-G.Birliği: Hüseyin Göçek

20.00 Ç. Rize-İstanbul B.B.: Yunus Yıldırım

01.09.2007


 

Haydi Elvan

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 20 kilometre yürüyüşte mücadele eden Yeliz Ay, 32. oldu.

42 sporcunun katıldığı mücadeleyi 33 atlet tamamlarken, milli sporcu, yarışı 1 saat 45 dakika 52 saniyede bitirdi. Yarışı tamamlamak hedefiyle düşük tempoda yürüyen Ay, 12. kilometreden sonra midesinde problem yaşadı. Ay, kusarak yürürken, mücadelenin 15. kilometresini 34'üncü sırada tamamladı. Dünya şampiyonasının 10 bin metre gümüş madalyalı Türk atleti Elvan Abeylegesse, bugün yeniden piste çıkıyor. Milli atlet, bayanlar 5 bin metre finalinde madalya mücadelesi verecek. Final yarışı, TSİ 14.30'da başlayacak.

01.09.2007


 

Benitez: Beşiktaş taraftarı mükemmel

Şampiyonlar Ligi (A) grubunda Beşiktaş ile aynı gruba düşen Liverpool'un teknik direktörü Rafael Benitez, Türk ekibiyle ilgili olarak, ''Taraftarın takımına verdiği mükemmel destek herkes tarafından biliniyor'' dedi.

Benitez, Liverpool'in internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, bazı gruplara göre daha zorlu bir kura çektiklerini söyledi.

01.09.2007


 

G.Antep, G.Saraylı Ergün'le anlaştı

Gaziantepspor, Galatasaraylı futbolcu Ergün Penbe ile anlaştı.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, yaptığı açıklamada, dün Gaziantep'e gelen ve yöneticilerle görüştükten sonra anlaşmaya varılan Ergün Penbe'nin transferine sevindiğini, oyuncunun yapılan sağlık kontrollerinin ardından antrenmanlara başladığını söyledi.

01.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri