Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

60. Hükümet başarmalı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca, 60. Hükümet programı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, henüz yapılamayan ‘Makro Rehberlik Planı’nın hayata geçirilerek rekabet üstünlüğünün sağlanabileceğini belirtti.

Kabinenin dizayn edilişi ve hükümet programının hazırlanışının ümit verici bir hava oluşturduğunu belirten Koca açıklamalarında, ortaya konan hedeflerin son derece ciddî hedefler olduğunu belirterek, ‘bu hedeflerin yakalanması şüphesiz ülkemizi piyasa tabiriyle uçuracak bir sonuç getirebilir’’ dedi.

Açıklamalarında değerlendirmelerimizin çok daha nesnel olması gerektiğini belirten Koca, programın en az üç yıllık bir plana dönüştürülmesi ve uygulamalarda yüksek bir maharetin ortaya konması için özel bir dikkatin gösterilmesi gerekeceğini vurguladı. Koca, 10 bin dolar Kişi Başına Millî Gelir, 40 milyar dolar turizm geliri, sağlıkta reform, yönetim reformu gibi hedeflerin güzel hedefler olduğunu belirtti.

Mustafa Koca yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi: Koca, “Biz şu anda pratik olarak, çok ciddî bir faiz ve enflasyon baskısı altında yaşıyoruz, çok ciddî bir ihracat kârsızlığı sıkıntısı yaşıyoruz, rekabet edilemez şartları yük olarak taşıyoruz. Biz ithalatın bozduğu iç üretim dengesizliğini yaşıyoruz. Yani harekete geçecek olan ve “Take-off” konumunda olan uçağı bir türlü toparlayamıyoruz. Şimdi yeni hükümetten bunu ciddî ciddî koordine etmesini bekliyoruz” dedi.

FAİZLER ACİLEN DÜŞMELİ

ASKON Başkanı Koca, “Uzak hedefleri çok iyi buluyoruz ama bizim bugünkü durumumuzla o hedef arasındaki mesafeyi nasıl aşacağımızın çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon risk olmaktan, faiz rekabeti bozan cazibe olmaktan, aynı zamanda krediler için taşınamaz olmaktan, döviz yatırım aracı olmaktan artık çıkmalıdır. Hâlâ bütçelerimizin dörtte birini faizler için ödüyoruz. Korkunç bir yük, borç azaltmalarını bir türlü başaramadık. Bunlar üzerimizde biraz önce ifade ettiğim riskleri yüklüyor ve bizleri tedirgin ediyor, cesaretsiz kılıyor. Cari açık her açıklandığında adeta uğursuzluk sinyali alır gibi oluyoruz. Bunları kontrole almamız gerekiyor” dedi. Koca, henüz uygulanamayan “makro rehberlik planı”nın çok büyük bir zaman, enerji ve rekabet üstünlüğü kazandıracağını belirterek, böyle bir çalışmayı beklediklerini ifade etti. Koca, “Yeni hükümet, yeni program başarılı olmak zorunda. Biz de başarılar ve hayırlar diliyoruz” dedi.

02.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  60. Hükümet başarmalı

  Vergi gelirleri faize gitti

  TOKİ işçileri: Maaş alamıyoruz

  Besiciler zor durumda

  Balıkçılar “vira Bismillah” dedi

  Küresel ısınma, alabalık üretimini de etkiledi

  Çiftçide tohumluk sıkıntısı

  Fındık üreticisi mağdur edilmeyecek

  Gıda fuarı 5 Eylül’de açılacak

  G. Kıbrıs’ta avro hazırlığı


 Son Dakika Haberleri