Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak'ta sivil katliamı

Irak’ta Ağustos’ta öldürülen sivillerin sayısının önceki aya oranla arttığı bildirildi. Buna göre Şubat’ta öldürülen sivillerin sayısı 1626 iken, bu sayı Temmuz’da 1652’ye, Ağustos’taysa 1771’e çıktı. Sivil kayıpların en fazla olduğu ay 1951 ile Mayıs iken, Haziran’da bu sayının 1241’e düştüğü, Temmuz’daysa yine arttığı kaydedildi.


“Bugünkü durumdan Rumsfeld sorumlu”

Irak işgal edildiği sırasında İngiltere Genelkurmay Başkanlığı görevini sürdüren Sir Mike Jackson, Irak’ın bugünkü durumundan Amerikan politikalarını

Maliki, Suudi din adamlarını suçladı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Kerbelâ’da son imam Muhammed El Mehdi’nin doğum günü törenlerinde kan akmasından, Suudi din adamlarını sorumlu tuttu.


  Kosova seçimleri 17 Kasım’da

Kosova’daki BM misyonu, bölgedeki genel ve yerel seçimlerin Kasım ayında yapılmasına karar verildiğini açıkladı.


  Afganistan’da, 18 Taliban daha öldürüldü

Afganistan’da koalisyon güçlerinin Helman’da 20 kadar Taliban militanını öldürdükleri açıklamasının ardından, bu kez de Gazni’de 18 Taliban’ın öldürüldüğü bildirildi.


  Fransa’da ETA operasyonu

İspanya’nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden terör örgütü ETA’nın dört üyesinin Fransa’nın güneyinde yakalandığı bildirildi.


  Ban, Talat'a mektup gönderdi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’la gelecek hafta yapacağı görüşme öncesi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a mektup gönderdiği bildirildi.


  Kuveyt’te tatil günü tartışması

Kuveytliler ilk kez hafta sonu tatilini Cuma - Cumartesi günleri yapıyor. Hükümetin hafta sonu tatilinin Perşembe - Cuma değil, Cuma - Cumartesi olmasına karar vermesinin ardından Kuveytliler ilk kez bir Cumartesi günü resmen tatil yaptı.


  Kongo’da salgın hastalık paniği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, “ölüm oranı yüksek, bilinmeyen bir salgın hastalığı” araştırdığını açıkladı.


  İngiltere, en yağışlı yazını geçirdi

İngiltere’nin, istatistiklerin tutulmaya başlandığı 1914 yılından bu yana en yağışlı yaz aylarını geçirdiği açıklandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri