Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Gökdere’den san’at akıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek kültürel ve san’atsal faaliyetlere açılan Gökdere Medresesi 5 asırlık geçmişiyle Bursa halkını zaman tünelinde yolculuğa dâvet ediyor.



Sadakat Treni’nde son istasyon Hasankeyf

Doğa Derneği ve Atlas Dergisi’nce Hasankeyf’e destek amacıyla düzenlenen Sadakat Treni ile Batman’a gelen 320 kişi, geceyi Dicle Nehri’nin kıyısındaki çardak ve mağaralarda geçirdi.



‘Fotoğraf tutkunları’ Halfeti’de buluştu

Birecik Barajı’nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, ‘’Fırat Fotoğrafçılar Buluşması’’ faaliyetine evsahipliği yapıyor.



Osmanlı komutanının 49 yıllık bekçileri

Barbaros Hayrettin Paşa’nın amirallerinden olan Murat Reis’in türbesinin bekçiliğini, 49 yıldır Rodos’ta yaşayan bir Türk aile yapıyor.



Tarihî şehirler Şanlıurfa’da buluştu

‘Tarihî Kentler Birliği (TKB) Şanlıurfa Buluşması’’ için şehre gelen davetliler, Haleplibahçe’deki kazılar sırasında ortaya çıkan ‘’Savaşçı Amazon Kraliçeleri’’ mozaiklerini gezdi.



El san’atları unutulmadı

İzmir’de 4- 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Selçuk- Efes Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ne Giresun’dan unutulmaya yüz tutmuş el san’atları yapan Filiz Uzun da dâvet edildi.



İshak Paşa Sarayı’na restorasyon

Sarp kayalar üzerine kurulmuş, kartal yuvasını andıran Türk mimarisinin en güzel örneklerinden İshak Paşa Sarayı, restore ediliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri