Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Din dersi seçmeli oluyor

AKP’nin isteği üzerine yeni bir anayasa çalışması yapan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, bir grup akademisyenle birlikte yürüttükleri çalışmaları tamamladıklarını bildirdi. Prof. Dr. Özbudun, ‘’zorunlu’’ din derslerinin isteğe bağlı olmasını teklif ettiklerini ifade ederek, ‘’Bu madde ile ya isteyen din dersi alacak ya da istemeyen muaf tutulacak’’ dedi.


Barış hem insanî, hem de ahlâkî bir sorumluluktur

TBMM Başkanı Köksal Toptan, insanlığın ortak ideali olan barış için her bireye büyük görevler düştüğünü belirterek, barış ve adaletin tesisi için gere

“Ankara Forumu” Kudüs’te toplanıyor

Türkiye, İsrail ve Filistin’den iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren ‘’Ankara Forumu’’nun 6. toplantısı hafta başında Doğu Kudüs’te yapılaca


  Sezer: Gül, Türkiye için bir şans olabilir

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhuriyet ve laiklik konusunda hassas davranması durumunda Türkiye için bir şans olabileceğini ifade etti.


  Muhalefet programa tepkili

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis Genel Kurulu’nda okuduğu yeni hükümet programına, muhalefetten tepki var. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, program için ‘’Bütçe görüşmelerinde yapılan bir konuşmayı çağrıştırıyor’’ dedi.


  Tunceli’de 1 terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli’de 1 teröristin yakalandığını bildirdi.


  Barış Günü’nde “sivil anayasa” talebi

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, “sivil anayasa” çalışmalarını desteklediklerini belirterek konuyla ilgili bazı tekliflerde bulundu.


  Yine trafik kazası, yine ölüm

Hemen her gün birkaç yerde meydana gelen trafik kazaları bu hafta sonunda da bitmek bilmedi. İnegöl, Antalya ve Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen kazalarda toplam 10 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.


  Doğu Anadolu suya doydu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erzurum, Kars ve Ardahan ile çevresindeki bölgelerde yazın yağan yağış miktarının geçen yılların yağış ortalamalarına oranla yaklaşık iki kat arttığı belirtildi.


  Akdeniz’de deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye Akdeniz’de 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi.


  Mamak’ta su kesintisi

İçme suyunda yapılacak bağlantı çalışması sebebiyle 3 Eylül Pazartesi günü, Mamak’ın bazı mahallelerinde su kesintisi uygulanacak.


  Geleceğin otomobilsiz şehri, Konya

Çin’i andıran bisiklet kullanım yoğunluğu ve düz arazi yapısı sebebiyle Konya, ‘’Otomobilsiz Şehirlere Doğru’’ konferansının ardından, Türkiye’de ilk otomobillerden arındırılmış şehir olabilecek yer olarak gösteriliyor.


  Marmara’nın kuzeyi güneyinden alçakta

Yapılan bir araştırmada, uydu altimetrelerine göre Marmara Denizi’nin kuzey kıyısında deniz yüzeyi yüksekliğinin güney kıyısına göre ortalama olarak 7.1-11.5 cm aşağıda olduğu belirlendi.


  Öğrenciye tatil yok

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, zorlaşan hayat şartlarının ve bir yarış içinde geçen eğitim hayatının, öğrencilerin tatil dönemlerinde bile ders çalışmak zorunda bıraktığını ifade etti.


  Çalıntı kamyonette 35 kaçak

Kars’ın Kağızman ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan yabancı uyruklu 35 kişi yakalandı.


  Kızılay’dan Iraklı mültecilere yardım

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve beraberindeki heyet, Suriye’nin Halep ve Şam şehirlerindeki Iraklı mültecilere insani yardım malzemesi dağıtacak.


  Dünyanın arşivi Van Gölü'nde

Alman jeologlar, Van Gölü’nün dibinden alınacak örneklerle, dünyanın neredeyse 1 milyon yıllık bitki ve iklim tarihini ortaya çıkarmayı planlıyor.


  İyotlu tuz kullanımı az olan illerde kampanya

Sağlık için önemli olan iyot kullanımının arttırılması amacıyla kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde iyotlu tuzu en az kullanan 19 ilde kullanılmasını arttırmak amacıyla harekete geçildi.


  Baltalık ormanlar korulara dönüşüyor

Ormanlarda “tıraşlama işletmeciliği’’ne son verilmesinin ardından “baltalık’’ olarak nitelendirilen ormanların, korulara dönüşmeye ve bu bölgelerde biyolojik çeşitliliğin artmaya başladığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri