Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

12 DEV ADAM İSPANYA'DA

A Millî Erkek Basketbol Takımı 3-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 35. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak üzere İspanya'ya gitti. Türkiye, 3 Eylül Pazartesi günü Litvanya, 4 Eylül Salı günü Almanya, 5 Eylül Çarşamba günü de Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 35. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak üzere İspanya'ya gitti. 3-16 Eylül tarihlerinde 16 takımın katılımıyla İspanya'da gerçekleştirilecek finallerde yer alacak ''12 Dev Adam'', özel uçakla bu ülkeye hareket etti. Turkcell bandosunun İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ''12 Dev Adam'' marşıyla uğurladığı millileri, aile ve yakınları da yalnız bırakmazken, havalimanındaki turistler de büyük ilgi gösterdi.

HEDEF, OLİMPİYAT VİZESİ

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, İspanya'da düzenlenecek 35. Avrupa Şampiyonası'nda asıl hedeflerinin, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılabilecek bir sonuç almak olduğunu söyledi. Şampiyonada bu amacı taşıyan çok sayıda takımla mücadele edeceklerini anlatan Demirel, Türkiye'nin geçen yıl Japonya'da Dünya 6.'sı olurken sergilediği oyun ve mücadeleyi tekrarlayarak, hedefine ulaşacağına inandığını kaydetti.

DUALARINIZI BEKLİYORUZ

Türk Milli Takımı'nın iyi bir hazırlık dönemini geçirdiğinin altını çizen Demirel, ''Hocamız da takıma güveniyor. Oldukça arzulu ve istekli bir takımız. Olimpiyatlara katılmak istiyoruz'' diye konuştu. Kadroda yer alan pek çok oyuncunun kariyerlerine bir de olimpiyat oyunları başarısı eklemek arzusunda olduğunu ifade eden Demirel, Türk sporseverlerden de takım için hayır dualarını eksik etmemelerini istedi.

OYUNCULARIN GÖRÜŞLERİ

Milli takımın tecrübeli oyuncularından kaptan İbrahim Kutluay, öncelikli hedeflerinin ilk gruptan en iyi dereceyle 2. gruba yükselmek olduğunu vurgulayarak, ''Bunu gerçekleştirebilirsek, iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Çok iyi çalıştık. Turnuvaya iyi başlamak istiyoruz'' dedi. Hidayet Türkoğlu ise, ''Hedefimiz her zaman olduğu gibi zirve. En iyi yere gelmek istiyoruz'' diye konuştu.

İLK MAÇ LİTVANYA İLE

Türk Milli Takımı, finallerde (C) Grubu'nda yer alırken, ilk maçlarını Palma de Mallorca kentinde oynayacak. Türkiye, 3 Eylül Pazartesi günü Litvanya, 4 Eylül Salı günü Almanya, 5 Eylül Çarşamba günü de Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

VOLEYBOLCULAR RUSYA'YA UMUTLU GİTTİ

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak üzere Rusya'ya gitti. Milli Takım Antrenörü Işık Menküer, şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirterek, ''Grubumuz güçlü ama biz de güçlü takımız'' dedi. Maçlarını (B) grubunda Moskova'da yapacak olan Türkiye'nin grubunda Belçika, Rusya ve Polonya yer alıyor. Milliler, şampiyonadaki ilk maçlarını 7 Eylül'de Rusya ile oynarken, 8 Eylül'de Polonya, 9 Eylül'de de Belçika ile karşı karşıya gelecek.

02.09.2007


 

F.Bahçe, OFTAŞ karşısında

Süper Lig'de bugün deplasmandaz Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de hedef, 3 puan.Ligde ilk hafta mağlubiyetinin ardından üst üste 2 maçını kazanan sarılacivertliler, başkent deplasmanından da 3 puanla dönmek istiyor.

Teknik direktör Zico'nun, ligin 2. haftasındaki Gaziantepspor maçında olduğu gibi Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında da yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak maçı hakem Barış Şimşek yönetecek. Karşılaşma Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak.

02.09.2007


 

Vestel, G.Saray'ı ağırlıyor

Galatasaray ile Vestel Manisaspor takımları, Süper Lig'de bugün 5. kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihinde ilk kez 2005-2006 sezonunda karşılaşan eki ekip arasında geride kalan 4 maçtan 3'ünü Galatasaray kazandı, 1'i ise berabere bitti.

2005-2006 sezonundaki maçları Galatasaray, İzmir'de 41, İstanbul'da da 42'lik skorlarla kazanırken, geçen sezonun ilk yarısında Manisa'da oynanan mücadele 22 bitti, İstanbul'daki karşılaşmada ise Galatasaray 40 galip geldi. Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yöneteceği maç saat 21.00'de başlayacak Lig TV'den naklen yayınlanacak.

02.09.2007


 

Ayhan'dan geri adım

Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Futbol Ekstra dergisiyle yaptığı söyleşide kullandığı ifadelerin çarpıtıldığını, bu nedenle de farklı anlamlar çıkarıldığını iddia etti.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, ''Malta ve Macaristan karşılaşmalarının aday kadrosuna beni de davet ederek bu büyük onuru yaşama fırsatını veren Milli Takımlar Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim'e teşekkür ederim'' diyen Ayhan, dergideki röportajıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

''Dergide yayınlanan röportajda söylediklerimden başka anlamlar çıkartılmasına neden olarak, bugün birçok yayın organında alıntılarla ya da tamamıyla yer bulmuştur. 'Ağzımla kuş tutsam...' ifadesinin bana ait olmadığını ve Marco Aurelio ile ilgili olarak söylediklerimin yanlış yorumlanacak şekilde çarpıtıldığını, söyleşide Marco'yu eleştirmediğimi, kendimizi eleştirmemiz gerektiğini söylediğimi özellikle belirtmek isterim.''

02.09.2007


 

Trabzon, Ersen'i Huelva'ya verdi

Trabzonspor, forvet oyuncusu Ersen Martin'i İspanya'nın Recreativo Huelva Kulübü'ne verdi.

Kulüp Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, yaptığı açıklamada, Perşembe günü İspanya Kulübü'nün kendilerine resmi bir teklif geçtiğini belirterek, ''Yönetim kurulu olarak bu konuyu değerlendirmeye aldık. Sezon sonunda da Ersen'in sözleşmesi sona eriyordu. İspanya Kulübü ile yaptığımız görüşmelerde de anlaşmaya vardık'' dedi. Sayitoğlu, Ersen Martin'in haberi olmadan İspanya Kulübü'ne verdikleri yönündeki söylentilerin de gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, ''Ersen Martin de bizim bilgimiz dahilinde konuştu ve anlaştı. Ondan sonra transfer gerçekleşti'' diye konuştu. Trabzonspor'un Ersen Martin'in bonservisi için İspanya Kulübü'nden 1 milyon dolar bonservis bedeli alacağı kaydedildi.

02.09.2007


 

Trabzon'dan Nobre atağı

Ersen Martin'i İspanya'nın Recreativo Huelva Kulübü'ne veren Trabzonspor'da forvet oyuncusu arayışlarını sürüyor.

Danimarka'nın Aalborg Takımı'nda forma giyen Rade Prica'nın transferiyle uzun süredir ilgilenen bordomavili kulüp, sürpriz biçimde Beşiktaş'da Zurih maçı sonrası kadro dışı bırakılan Mert Nobre'yi gündemine aldı.Bordomavililerin Mert Nobre konusunda Beşiktaş Kulübü ile görüşmeler yaptığı ve bu transferin kısa sürede olumlu veya olumsuz olarak netlik kazanacağı kaydedildi. Bu arada Trabzonspor'da kadro dışı kalan Çek oyuncu Tomas Jun'un da herhangi kulübe transferinin gerçekleşmemesi halinde affedilerek takımla birlikte idmanlara başlayacağı öğrenildi.

02.09.2007


 

Malta ve Macar mesaisi başlıyor

A Milli Futbol Takımı, Malta ve Macaristan ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları için bugün İstanbul'da toplanmaya başlayacak.

Aday kadroya dahil edilen futbolculardan kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar, bugün saat 17.00'den itibaren Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Milli Takımlar Turkcell Tesisleri'nde bir araya gelecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 3 Eylül Pazartesi günü saat 12.00'de tesislerde basın toplantısı yapacak. Milliler, aynı gün saat 19.30'da ilk antrenmanlarını gerçekleştirecek.

ÖNCE MALTA SINAVI

4 Eylül Salı ve 5 Eylül Çarşamba günleri çift antrenman yapacak olan milliler, 6 Eylül Perşembe günü saat 12.00'de Malta'ya gidecek. Maç gününe dek çalışmalarını burada sürdürecek (A) milliler, 8 Eylül Cumartesi günü TSİ 20.30'da Malta ile karşılaşacak, 9 Eylül Pazar günü İstanbul'a dönecek.

MACAR HAZIRLIĞI

(A) Milli Futbol Takımı, aynı gün Macaristan maçının hazırlıklarına Ali Sami Yen Stadı'nda başlayacak. Swissotel'de konaklayacak olan milliler, 10 Eylül Pazartesi günü Ali Sami Yen Stadı'nda tek antrenman yapacak. Teknik direktör Fatih Terim, 11 Eylül Salı günü saat 12.00'de Macaristan maçıyla ilgili basın toplantısını gerçekleştirecek. Aynı akşam, maçın oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak olan milliler, 12 Eylül Çarşamba günü saat 20.30'da Macaristan'ı ağırlayacak.

Fatih Terim tarafından açıklanan aday kadrosu şöyle: Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Gökhan Zan,Serdar Özkan (Beşiktaş), Servet Çetin, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Hakan Şükür, Ayhan Akman (Galatasaray), Deniz Barış, Mehmet Aurelio, Volkan Demirel (Fenerbahçe), Hüseyin Çimşir, Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal, Mehmet Topuz (Kayserispor), Hayrettin Yerlikaya (Sivasspor), Hakan Kadir Balta (Vestel Manisaspor), Hamit Altıntop (FC Bayern Münih), Halil Altıntop (FC Schalke 04), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Nihat Kahveci (Villarreal), Nuri Şahin (Feyenoord).

02.09.2007


 

Hakan Şükür 36 yaşına girdi

Galatasaray Kulübü, internet sitesinde yayınladığı mesajla, futbolcusu Hakan Şükür'ün doğum gününü kutladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yayınlanan mesajda, 36 yaşına giren golcü futbolcu için ''Sevgili kaptanımız Hakan Şükür'ün doğum gününü kutlar, nice sağlıklı, mutlu ve bol gollü yıllar dileriz'' denildi.

02.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri