Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

UNESCO, Mevlânâ’nın doğum gününe katılıyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Mevlânâ Celâleddini Rumi’nin 800. doğum yılı kutlamaları çerçevesinde, 6 Eylül Perşembe günü özel bir kültürel faaliyet düzenleyecek.

UNESCO binasında Türkiye’nin girişimi ve İran ile Afganistan’ın da katılımıyla düzenlenecek faaliyette ilk olarak, Mevlânâ Celâleddini Rumî’nin hayatı ve felsefesi üzerine bir konferans düzenlenecek.

Türkiye’den Prof. Kenan Gürsoy, Prof. Talat Halman ve Prof. Mahmut Esat Kılıç’ın konuşmacı olarak katılacağı konferansta, İran, Afganistan, Pakistan ve Fransa gibi ülkelerden gelen bilim adamları da sunum yapacak.

Faaliyet dolayısıyla Mevlânâ Celâleddini Rumî’nin hayatıyla ilgili bir sergi düzenlenecek ve akşam yine UNESCO binasında Mevlevî ayini gösterisi yapılacak.

UNESCO, dünya san’at, bilim ve kültür tarihinde iz bırakmış ve şu anda hayatta olmayan şahsiyetlerin doğum yıldönümü kutlamalarına konferans ve paneller düzenleyerek etkin biçimde katılıyor.

03.09.2007


 

Türk filmleri Almanya yolcusu

Türk Sineması’nın seçkin örnekleri, Almanya’nın yüzlerce yıllık tarihe sahip şehrinde görücüye çıkacak. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, Kultur und Art Initiative’in iş birliğiyle 20-27 Eylül tarihleri arasında Detmold şehrinde ‘’Türk Filmleri Haftası’’ düzenleyecek.

Ankara Uluslararası Film Festivali’ni düzenleyen Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfının gerçekleştireceği faaliyette, Türk Sineması’nın son filmleri, Almanca alt yazılı olarak 7 gün boyunca sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Faaliyet kapsamında, Nuri Bilge Ceylan’ın ‘’Uzak’’, Zeki Demirkubuz’un ‘’Masumiyet’’, Reha Erdem’in ‘’Korkuyorum Anne’’, Pelin Esmer’in ‘’Oyun’’, Ulaş İnaç’ın ‘’Türev’’, Ahmet Uluçay’ın ‘’Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’’ ve Uğur Yücel’in ‘’Yazı-Tura’’ adlı filmleri gösterilecek.

Gösterimlerin yanı sıra, filmlerin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları, şehirde düzenlenecek panel ve söyleşilere katılacak. Detmolder Sommerteheater’in (Detmold Yaz Tiyatrosu) ev sahipliği yapacağı faaliyet çerçevesinde ayrıca, konser ve fotoğraf sergisi de sunulacak.

03.09.2007


 

Ahmet Özhan Bakü’de konser verdi

UNESCO tarafından ilân edilen 2007-Mevlânâ Yılı ve Mevlânâ Celaleddin Rumî’nin 800’üncü doğum yıldönümü faaliyetleri çerçevesinde Türk san’at müziğinin ustalarından Ahmet Özhan Bakü’de bir konser verdi.

Bakü’deki Devlet Filarmonisi binasında düzenlenen konserde, Ahmet Özhan, Türk sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği eserlerini seslendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ve Türksoy’un desteğiyle düzenlenen konser, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Azerbaycan’daki çeşitli siyasî parti liderleri, milletvekilleri ve çok sayıda dâvetli tarafından büyük ilgi ve beğeniyle izlendi.

03.09.2007


 

Şarkılar barış için

Ermeni san’atçı Djivan Gasparyan ile Yavuz Bingöl, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla konser verdi.

Harbiye’deki Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosundaki konserin ilk bölümünde sahne alan Bingöl, sevilen eserlerini seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise Gasparyan sahneye çıkarak kendisine dünya çapında ün sağlayan enstrümanı duduk ile çeşitli parçaları seslendirdi. Gasparyan ve Bingöl, konserin sonunda birlikte şarkılar söyledi.

Konsere büyük ilgi gösteren müzikseverlerden bir kısmı, zaman zaman yağan yağmur sebebiyle konserden erken ayrıldı.

Konseri, AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli ile ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da izledi.

03.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri