Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Topraklarımızı kaybediyoruz

Türkiye’de erozyonla kaybedilen yıllık verimli toprak miktarının 1 milyar 400 milyon ton olduğu bildirildi. Türkiye arazilerinin yüzde 63’ünün çok şiddetli ve şiddetli, yüzde 20’sinin orta şiddetli, yüzde 7’sinin ise hafif şiddetli erozyonla karşı karşıya olduğunu kaydedildi.


Hükümet programı bugün Mecliste

60. Hükümetin programı üzerindeki görüşmeler, bugün TBMM Genel Kurulunda yapılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Ağustos Cuma günü okun

Milletin mutabakatı var

MAZLUMDER Genel Başkanı M. Halit Çelik başörtüsü yasağına vurgu yaparak “Halkın özgürlük taleplerine karşı yeni TBMM ve hükümetin daha duyarlı olmasın


  Koru: Hükümetin önceliği yoksullar olmalı

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran gazeteci-yazar Fehmi Koru, geçen dönemde ekonomi alanındaki önceliğin, istikrarı bozabilecek güçlü kesimleri ürkütmemek olduğunu kaydederek, geçen dönemde zenginlerin daha zengin olduğunu, fakirlerinse istenilen seviyeye taşınamadığını söyledi.


  Yağış ve sel uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, hafta başından itibaren Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili yağışın sebep olabileceği muhtemel ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasını istedi.


  Dünya barışı için din kardeşliği

Beşiktaş Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle düzenlediği kutlamalarda bir araya gelen üç dinin temsilcileri güvercin uçurarak kardeşlik mesajı verdi.


  Barış Gününde terör eylemi

Dünya Barış Günü, yapılan çeşitli faaliyetlerle kutlanırken terör örgütü sempatizanları düzenledikleri eylemlerle karanlık niyetlerini bir kez daha ortaya koydu.


  Talat: 5 Eylül’den umutluyum

İZMİR - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 5 Eylül 2007’de Kıbrıs Rum Kesimi lideri Tasos Papadopulos’la yapacakları görüşmeden umutlu olduğunu ifade ederek, ‘’Eğer ortak bir kanaate varabilirsek Kıbrıs sorununu çözmemek için ortada bir neden görmüyorum’’ dedi.


  Gıdada vurguna dikkat!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, bazı spekülatörlerin kuraklık ve Ramazan fırsatçılığı yaptığını iddia ederek, ‘’Tedbir alınmadığı takdirde gıda fiyatlarında patlama olacak’’ dedi.


  İktidar gurbetçiyi unuttu

Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, 60. hükümetin programında yurt dışında yaşayan Türklere yer verilmediğini söyledi.


  Emekliler sendika istiyor

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, hazırlanan Anayasa değişikliği paketinde emeklilere de sendika hakkı tanınmasını istedi.


  Memur, zam için Uzlaştırma Kurulu’na başvuracak

Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen, bugün Uzlaştırma Kurulu’na başvuracak. Kanuna göre, toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması halinde, taraflardan herhangi birinin 3 gün içinde Uzlaştırma Kurulu’na gitme hakkı bulunuyor.


  Su sorunu masaya yatırılıyor

Küresel ısınmaya bağlı kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Türkiye, bu alanda önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


  Ankara'nın ilk yabancı konuğu

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, resmi ziyarette bulunmak üzere önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelecek.


  Okul alış verişine dikkat

Okulların açılmasına 15 gün kalması sebebiyle okul alış verişi telâşı yaşayan velilere, ‘Listenizi önceden hazırlayın’ uyarısı geldi.


  Göl kuruyunca, helikopter enkazı ortaya çıktı

Türkiye’nin önemli su alanlarından biri olan, göçmen kuşların uğrak yerlerinden biri olduğu için ‘’Kuş Gölü’’ olarak da nitelendirilen Balıkesir’in Manyas ilçe sınırlarındaki Manyas Gölü’nde kuraklık sebebiyle su seviyesi düşünce, 20 yıl önce göle düştüğü öne sürülen askeri helikopterin enkazı su yüzüne çıktı.


  Apartman harcamalarına sıkı denetimler geliyor

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleri apartman, site ve iş hanı yönetimlerine iş yaptıkları halde belge vermeyen mükelleflere yönelik denetimler başlattı.


  Doktor adayları da sigaradan korkmuyor

Sigara paketlerinin üzerindeki uyarı yazılarının etkisini ortaya çıkarmak için Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören ve sigara içen öğrencilerle yapılan anket, yazıların, sigara içen bireyler içinde bilgileri en yüksek oranda algılayabilecek kişilerde bile yeterli etki oluşturmadığını gösterdi.


  İşçi çocuklara telâfi eğitimi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliğiyle Adana’da gerçekleştirilen proje kapsamında, çadır çadır gezilerek okula kazandırılan çocuklar, “telâfi eğitimi’’ için ders başı yaptılar.


  Üniversite öğrencisi evde kalmayı tercih ediyor

Yaklaşık 83 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Konya’da çoğu il dışından gelen üniversite öğrencileri, devlet yurtları ve özel yurtlardan çok, 3-4 kişi bir araya gelip tuttukları evlerde kalmayı tercih ediyor.


  Lastiği patlayan minibüs devrildi: 18 yaralı

Elazığ’da lastiği patlayan yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri