Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İLK RAKİBİMİZ LİTVANYA

Mallorca'da TSİ saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı NTV naklen yayınlayacak. Son iki maçta Litvanya'yı deviren A Basketbol Milli Takımı, 71 yıllık tarihinde yaptığı 861 maçın 443'ünü kazanırken, 416 maçtan yenilgiyle ayrıldı, 2 maçta da berabere kaldı. Türkiye son şampiyonada ilk 8'e giremedi.

İspanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası, bugün başlıyor. Dörtlü 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği şampiyonada Türkiye, Litvanya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte ''C'' grubunda yer alıp, maçlarını Palma de Mallorca adasında oynayacak. Şampiyonada bugünLitvanya ile karşılaşacak Türkiye, tarihindeki 862. maçına çıkacak. Mallorca'da TSİ saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı NTV naklen yayınlayacak.

SON 2 MAÇTA YENDİK

(A) Milliler, 71 yıllık tarihinde yaptığı 861 maçın 443'ünü kazanırken, 416 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı ''12 Dev Adam'' Litvanya ile yaptığı son iki resmi maçı da kazanmayı başardı. Japonya'da geçen yıl yapılan 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda Litvanya ile karşılaşan milliler, maçı 76-74 kazanarak, resmi bir maçta rakibini ilk kez yendi. Milliler, aynı şampiyonada klasman maçında bir kez daha karşılaştığı Litvanya'yı bu kez uzatma sonunda 95-84 mağlup etti. Türkiye, rakibiyle bugüne dek yaptığı 8 resmi maçta 2 galibiyet, 6 yenilgi aldı.

2001'DE İKİNCİ OLDUK

(A) Milli Takım, 19. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alacak. Avrupa Şampiyonası'nda bugüne dek 18 kez mücadele eden milliler, en iyi derecesini Türkiye'de yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda elde etti. 2001'deki şampiyonada ev sahibi olmasının avantajını iyi kullanan ''12 Dev Adam'', taraftarlarının büyük desteğiyle finale dek gelip, finalde Yugoslavya'ya yenilmiş ve gümüş madalya kazanmıştı. Milliler, bu başarının ardından son iki şampiyonada ilk 8'e giremedi.

EN ZORLU GRUP

Öte yandan Türkiye, Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti'nin yer aldığı (C) Grubu'nda, en zorlu takım Litvanya olarak göze çarpıyor. Avrupa Şampiyonası'ndaki en büyük başarısı 2001'de ikincilik olan Türkiye, 2003 ve 2005 yıllarında istediği sonuçları alamazken, geçen yıl Japonya'daki Dünya Kupası'nda aldığı altıncılık ile İspanya'daki şampiyona öncesinde rakiplerine gözdağı verdi.

ŞANS VERİYORLAR

Avrupa'da basketbol eleştirmenleri tarafından, NBA ve Avrupa liglerinde oynayan yüksek kaliteli oyunculardan kurulu olmasından dolayı (A) Milli Basketbol Takımı'nın her şeyi yapabilecek kapasitede olduğu vurgulanırken, milli takımın hedefine ulaşması için 'takım olduğunu' göstermesi gerektiği yorumları yapıldı.

Tanjeviç'in millî karnesi

35. Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde, baş antrenör Bogdan Tanjeviç, (A) Milli Takım'ın başında 76 maça çıktı. (A) Milli Takım, Sırp teknik adam döneminde yaptığı 76 maçın 42'sini kazanırken, 34 maçta da salondan yenilgiyle ayrıldı. Türk Milli Takımı ile 20 Mayıs 2004'de resmi sözleşme imzalayan Tanjeviç, 15. Akdeniz Oyunları ve 34. Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan sonra Japonya'daki 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda milli takımın başında görev yaptı.

(A) Milli Takım, Tanjeviç döneminde yaptığı 24 resmi maçta 15 galibiyet, 9 yenilgi aldı. Tanjeviç yönetiminde 34. Avrupa Şampiyonası maçlarında milli takım, yaptığı 6 maçta 6 galibiyet alarak, finallere katılmayı hak kazandı. İspanya'nın Almeria kentinde yapılan 15. Akdeniz Oyunları'nda ise milliler, 5 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgi alarak 4. oldu.

03.09.2007


 

Elvan: Ödül için koşmadım

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın gümüş madalyalı Türk atleti Elvan Abeylegesse, "Her sporcu kazandığı zaman karşılığını alıyor, ama ben ödül için koşmadım" dedi.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın gümüş madalyalı Türk atleti Elvan Abeylegesse, ''Gümüş madalya Türk Halkı için az oldu, bana kalpten destek veriyorlar, onları çok seviyorum. Birinci olsaydım, Türk halkını daha fazla mutlu ederdim'' dedi. Bayanlar 10 bin metrede ikinci olarak, Türk atletizm tarihinde bir dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanan ikinci atlet unvanını elde eden milli sporcu, tarihi Osaka Kalesi'nden Türk halkına seslenirken, öncesi ve sonrasıyla şampiyonayı değerlendirdi.

YALNIZ KOŞMAK ÇOK KÖTÜ

Dünya şampiyonası hazırlıklarına başladıklarında, ilk hedeflerinin 10 bin metre olduğunu belirten Abeylegesse, ''İki yarış da benim için çok güzel geçti. Ama özellikle 10 bin metreden büyük keyif aldım. 5 bin metre bir takım yarışı gibi geçti. Seçmede çok iyi koştum. Ancak finallerin havası çok farklı oluyor'' dedi. Yalnız koşmanın güçlüklerini birçok yarışta çektiğini ifade eden milli atlet, ''Bir Türk atlet daha olsa yarışlarım çok daha rahat geçerdi. Özellikle 5 bin metrede rakiplerimden aldığım dirsek darbeleri çok normal. Yarıştaki rakibim kardeşim olsa vururum. Rakiplerim özellikle 5 bin finalinde bir takım gibi görünseler de atletizm ferdi bir spor. Herkes kendi için mücadele ediyor. Etiyopyalı atletlerle aramda hiçbir problem yok. Hepsi benim arkadaşım'' diye konuştu.

Milli atlet, her sporcunun kazandığı zaman karşılığını aldığını vurgulayarak, ''Ödül için koşmadım'' dedi. Osaka'da piste çıkarken tek amacının dünya sıralamasında ilk üçe girmek olduğunu ifade eden Abeylegesese, ''Çalıştım ve kazandım. Çok mutluyum'' diye konuştu. Abeylegesse, atleti olduğu ENKA Spor Kulübü'nden çok memnun olduğunu belirterek, ''ENKA benim evim. Bana güvendiler ve hep destek oldular'' diye konuştu.

ÇEYİZİM YOK

Abeylegesse, nişanlı olduğunu ancak özel hayatı ile ilgili soruları cevapsız bıraktı. Türkiye'de çeyiz olayının bulunduğunu, ancak Etiyopya'da böyle bir şeyin olmadığını vurgulayan milli atlet, ''Annem bana çeyiz yapmadı'' dedi.

Başbakan Elvan'a ev versin

Milli atlet Abeylegesse'nin antrenörü Rus Anatoly Bychkov, Elvan'ın ne kadar ödül alacağını bilmediğini, ancak gerçek ihtiyacının ev olduğunu söyledi. Milli atlet Süreyya Ayhan'a dünya şampiyonasında aldığı ikincilikten sonra başbakan tarafından ev hediye edildiğini hatırlatan Bychkov, ''Elvan da bu başarıyı yakaladı. Sporcum halen ENKA Tesisleri'nde kalıyor. Ev için kimse söz vermedi, ama bekliyoruz'' dedi.

03.09.2007


 

Engin: Yorgunuz

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Kayserispor karşısında aldıkları 1 puana sevindiğini belirterek, ''1 puan kötü değil'' dedi.

Engin, zor bir gece olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Futbolcu Çarşamba-Cumartesi günü maç yapmaya alışmalı deniyor. Biz 9 maç yapmışız, bizim oynadığımız rakipler daha az maç oynamış. Devre arasında yorgunluktan dolayı Tello'nun kendisi çıkmak istedi. Çok yüksek bir maç tempomuz var, ama bunlar bahane değil. İkinci yarıda hocamızın yaptığı değişikliklerle oyuna hakim olduk. Pozisyonlarımız vardı, ama kazanamadık. Sonuçta 1 puan kötü değil.''

03.09.2007


 

Adriano F.Bahçe'ye karşı oynamıyor

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki rakiplerinden İtalyan ekibi İnter, Brezilyalı futbolcusu Adriano'ya 25 kişilik kadroda yer vermedi.

İtalyan ekibinin aldığı bu karar kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara neden olurken, Brezilyalı oyuncunun bu karar sonrasında Avrupa'da başka bir takıma transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

03.09.2007


 

Bahar Doğan maratonda 40. oldu

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Bahar Doğan, bayanlar maratonda 40. oldu.

Mücadeleye 72 atlet katılırken, 49 sporcu yarışı tamamladı. Milli atlet Bahar Doğan, 2 saat 46 dakika 25 saniyelik derecesiyle yarışı 40. sırada bitirdi. Bayanlar maratonu mücadelesini Kenyalı Catherine Nderebo 2:30:37'lik derecesiyle birinci sırada tamamladı.

03.09.2007


 

Haydi 12 Dev Adam

Bugün İspanya'da başlayacak 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olacak. Avrupa'nın en iyi 16 takımının katıldığı şampiyona, yıldız oyunculara sahip takımların dünya klasmanında en üst sıralarda olması ve en az 8 takımın birbirine çok yakın seviyede oynamasından dolayı Dünya Kupası'ndan çok daha zor ve zevkli olarak gösteriliyor.

2006 yılında Japonya'da yapılan Dünya Kupası'nı kazanan İspanya, favori olarak gösterilirken, basketbolda en iyi dönemini yaşayan ''boğalar'' tarihlerinde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanmak istiyor. İspanya'nın ardından Yunanistan, Fransa ve grubumuzda rakibimiz olan Litvanya da altın madalyaya yakın olabilecek ülkeler olarak ön plana çıkıyor.

Şampiyona, aynı zamanda 2008'de Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'na direkt katılacak ilk 2 takımı ve eleme gruplarına gidecek 4 takımı belirleyecek. İspanya, Dünya Şampiyonu olmasından dolayı olimpiyatlara direkt katılma hakkını elde ederken, İspanya'nın finale kalması durumunda olimpiyatlara direkt gidecek 2 takım, şampiyonada 2. ve 3. sırayı alanlar olacak. 12 takımın mücadele edeceği olimpiyatlarda, 9 takım direkt, 3 takım ise eleme gruplarından çıkarak katılacak.

2006'da Dünya Şampiyonasında 6. olmayı başaran Türkiye, İspanya'da ilk 3'e girerek olimpiyat biletini cebine koymak isteyecek. Ancak Serkan Erdoğan'ın sakatlığı yüzünden oynamayacak olması sayı üretme açısından ekibimize olumsuz yönde etkilemesi beklenirken, NBA'den gelen Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve Ersan İlyasova'nın bu açığı kapatması bekleniyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

03.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri