Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

POTADA EN KÖTÜ DÖNEM

Basketbol A Millî Takımı'nın İspanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Litvanya ve Almanya'ya farklı bir şekilde yenilmesi hayal kırıklığı meydana getirdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'nin 35. Avrupa Şampiyonası'nda aldığı sonuçların normal olmadığını ve bu yenilgilerin stresten kaynaklandığını söyledi. Atalay, Türkiye'nin dünya basketbolundaki ''dev''lerden biri olduğunu belirterek, ''Ancak ne yazık ki Avrupa Şampiyonası'na bu yansıyamadı. Takımın gerçek yeri bu değil'' dedi.

Milli takımın, Japonya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda verdiği mücadele ile ayakta alkışlanan takımdan çok uzak bir görüntü çizdiğini ifade eden Atalay, ''Devler, cüce olmadılar, strese girdiler. İyi bir başlangıç yapılamayınca strese girildi. İbrahim Kutluay bile streste. Hidayet iyi ancak Mehmet çok şansız. Şutları giremeyince rahat oynayamadı'' diye konuştu. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama ne olursa olsun takıma sahip çıkmalıyız, yıpratmamalıyız. 2010'da evimizde yapacağımız Dünya Kupası'nda tarihimizde ilk kez şampiyonluğu istiyoruz. Belgrad'da yapılan Avrupa Şampiyonası sonrasında takımdaki polemikler ve basındaki tartışmalar yeniden yaşanmamalı. Belgrad sonrası sendromu burada yaşamak istemiyoruz. Bu felaket olur. Bunu bir kaza olarak kabul edeceğiz. Takımın sadece iyi değil, kötü gününde de yanında olacağız.''

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de alınan sonuçlardan memnun olmadıklarını belirterek, ''Oynanan basketboldan, alınan sonuçlardan memnun değiliz. Nedenlerini antrenörümüzle birlikte tartışıyoruz. Çek Cumhuriyeti'ni yenerek Madrid'de üst sıralara çıkmamızı sağlayacak formüller arıyoruz'' ifadelerini kullandı.

06.09.2007


 

Milliler bugün Malta yolcusu

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 8 Eylül Cumartesi günü Malta ile karşılaşacağı maç için bugün bu ülkeye gidecek.

Malta maçı hazırlıklarını pazartesi gününden itibaren Riva'daki Milli Takımlar Turkcell Tesisleri'nde sürdüren milliler, bugün basına kapalı yapacağı çift antrenmanla hazırlıklarının İstanbul bölümünü tamamlayarak, bugün saat 12.00'de Malta'ya uçacak.

(A) Milli Takım, Malta'da bu akşam ve yarın akşam saatlerinde yapacağı antrenmanlarla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 7 Eylül Cuma günü öğle saatlerinde Malta maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Malta ile 8 Eylül Cumartesi günü TSİ 20.30'da karşılaşacak milliler, 9 Eylül Pazar günü sabahı da İstanbul'a dönerek, 12 Eylül Çarşamba günü Macaristan ile İstanbul'da yapacağı grup eleme maçı hazırlıklarına başlayacak.

06.09.2007


 

Necati: G.Saray'a kırgınlığım var

Ankaraspor'un transfer döneminin son gününde Galatasaray'dan kiraladığı Necati Ateş, Orhan Ak ve Emre Aşık takıma katıldı. Yıldız futbolcular, mavi-beyazlı ekibin Yenikent'teki tesislerine gelerek laktak testinden geçerken, Necati Ateş, test sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kendisine Avrupa kulüplerinden teklif geldiğini, ancak bonservis sorunu ve kadro dışı kalması nedeniyle transfer olamadığını belirten Necati Ateş, ''Ankaraspor'a kiralık olarak geldim ve yeniden Galatasaray'a döneceğim. Ankaraspor'da sevdiğim arkadaşlarımla beraberim. Sahada elimizden geleni yapacağız. Ankaraspor'u en alt sıradan en üst sıralara çıkarmak istiyoruz'' dedi.

Sarı-kırmızılı takımdan ayrılma sürecine değinen golcü oyuncu, ''İlk kamp döneminde benimle ilgili bir sıkıntı yoktu. Ne olduysa kamp dönüşü oldu. Futbolun içinde her şey var. Galatasaray'dan ayrıldığım için kırgın değilim desem yalan olur. Ne kadar kırılıp üzülsem de her şey geride kaldı. Daha fazla konuşup kendimi yıpratmak istemiyorum'' diye konuştu.

Galatasaray'dan neden gönderildiğini bilmediğini ifade eden Necati, ''Bunu kamuoyu değerlendiriyor. Ben Galatasaray'da 3,5 yıl içinde en çok gol atan futbolcu oldum. Bunun arkasına sığınmanın anlamı yok. Ama sonuçta böyle bir değerlendirme yapıldı, biz de saygı duyduk''ifadelerini kullandı.

Yıldız futbolcu, şu anda tek hedefinin iyi bir performans göstererek, yeniden (A) Milli Takım'a seçilmek olduğunu kaydetti. Teknik direktör Aykut Kocaman ise ligin ilk 4 haftasında sadece 1 puan alarak çöküntü yaşadıklarını, ancak yaptıkları doğru transferlerle bu sıkıntıyı aşacaklarını belirtti. Bu arada Necati Ateş'le birlikte başkent ekibine kiralık olarak gelen Orhan Ak ve Emre Aşık, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

06.09.2007


 

Emre kadroya niye giremiyor?

ngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United'da forma giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun menajeri Ahmet Bulut, oyuncusunun kulübünde kadro dışı kaldığı şeklindeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Teknik direktör Sam Allardyce'ın ''Emre'nin kadro dışı kaldığı'' şeklinde bir açıklamasının asla olmadığını savunan Ahmet Bulut, ''Emre sakatlıktan çıktı ve tam olarak hazır olmadığı için Wigan Athletic maçının kadrosunda yer almadı. Bu yapılan haberler tamamıyla yalan'' dedi.

06.09.2007


 

Ünlü pehlivanlar Düzce'ye geliyor

Düzce Belediyesi tarafından, 8 Eylül'de, 18 Temmuz Şehir Stadyumu'nda bu yıl ilk kez yağlı pehlivan güreşleri düzenleneceği bildirildi.

Son 5 yılın başpehlivanlarının katılacağı güreşlerin renkli görüntülere sahne olacağı, Kırkpınar'ın en ünlü cazgırı Pele Mehmet'in sunacağı güreşlerde 10 ayrı kategoride 150 güreşçinin yer alacağı belirtildi. Güreşlere başpehlivanlar Ahmet Taşlı, Kenan Şimşek, Hasan Tuna, Şaban Yılmaz ve Osman Ayaz'ın da katılacağı, 2007 başpehlivanı Recep Kara'nın ise cezası nedeniyle katılamayacağı kaydedildi.

06.09.2007


 

Telekom büyük tehlike atlattı

Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü İtalya'da büyük bir tehlike atlattı.

Başkent temsilcisi, Bormio kentinde Avrupa Ligi takımlarından Armani Jeans Milano ile sezonun ilk maçını oynarken salonun ortasındaki lambalardan biri sahanın tam ortasına düştü. Şans eseri sporculardan hiçbiri yaralanmazken, karşılaşma tamamlanamadı.

06.09.2007


 

Elvan'a çeyiz desteği geldi

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın bayanlar 10 bin metredeki gümüş madalyalı Türk atleti Elvan Abeylegesse'ye, Güral Porselen'den anlamlı bir destek geldi.

Japonya'nın Osaka kentindeki şampiyonanın ardından Türk halkına seslenen ve ''Gümüş madalya az oldu, çok sevdiğim Türk halkına daha iyisini verebilirdim'' diyen Elvan'ın, nişanlı olduğunu, ancak Etiyopya'da çeyiz geleneği olmadığı için annesinin kendisine herhangi bir hazırlık yapmadığını belirtmesi, Türkiye'nin önde gelen firmalarından Güral Porselen'i harekete geçirdi. Milli atletin kulübüne ulaşan firma yetkilileri, Abeylegesse'nin çeyizi için kendileri ile ilgili olan tüm mutfak ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini söylediler.

06.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri