Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hükümete güvenoyu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 60. Cumhuriyet Hükümeti 337 oyla güvenoyu aldı. Güven oylamasına 535 milletvekili katıldı. 337 milletvekili hükümete güvenoyu verirken, 197 milletvekili red oyu kullandı. Bir oyda çekimser kullanıldı.


Sorunlar ve eksikler devam ediyor

Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, ‘’hukukun üstün ve egemen kılınması ile yargının bağımsızlığının sağlanması’’ konularında siyasî iktidarlar,

Askersiz ve eşsiz resepsiyon

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Çankaya Köşkünde eşsiz olarak verdiği ilk davete askerler ve CHP katılmadı. Kabule, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğ


  Gül: İnandıklarımı söyledim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘’Meclis kürsüsünde söylediklerimi inanarak söyledim. Konuşma metnini de kendim hazırladım. Hepimizin hedefi belli; Türk halkını mutlu etmek, Türkiye’yi çağdaş demokratik ülke haline getirmek ve zenginliklerden herkese düşen payı arttırmaktır’’ dedi.


  Amerikalı Yahudilerden Gül’e kutlama

ABD’deki en önemli Yahudi kuruluşlarından Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir kutlama mesajı göndererek, yeni dönemde de kritik önem taşıyan Türkiye-ABD ilişkisinin güçlenmesi dileğini dile getirdi.


  Yeni adlî yıl başlıyor

Adlî ve idarî yargıda yeni adlî yıl bugün başlıyor. Adlî yılın başlaması dolayısıyla Yargıtay’da tören düzenlenecek.


  Baydemir’e tepki

Diyarbakır’daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in açıklamalarına tepki gösterdi. Baydemir ile görüşen iş adamları, Baydemir’e, yaptığı açıklamasında, içinde “savaş’’ ve ‘’kale’’ kelimelerinin bulunduğu cümlelerden duydukları rahatsızlığı iletti.


  Baydemir: DTP’nin de bir kalesi var ve tabii ki kalecisi de

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, önceki günkü açıklamalarına değinerek, kendisine yapılan eleştirilere yanıt hakkını kullandığını söyledi.


  Terörzedelere ödeme

Batman’da terörden zarar görenlere 25 milyon YTL ödeme yapıldığı bildirildi.


  İftar çadırları kuruluyor

Belediyeler, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar çadırı kurma, gıda yardımı paketi hazırlama ve çeşitli eğlence faaliyetleri düzenleme gibi hazırlıklarını hızlandırdı.


  Polise Kadın Hakları Eğitimi

Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu’nun, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’yle birlikte başlattığı eğitim projesi Erzurum’da sürüyor. Ocak ayında başlayan projenin amacı emniyet teşkilatı yetkililerini kadına yönelik şiddet konusunda bilinçlendirmek.


  Yeşilay: Yargıtay'ın kararı kazaları arttırır

Yeşilay Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Bilal Başkonuş, Yargıtay’ın, 1.56 promil alkollü olduğu tesbit edilen sanığın cezasını, “emniyetli bir şekilde araç kullanabileceği” gerekçesiyle bozmasına tepki göstererek, kararın kendilerini üzdüğünü belirtti.


  İngiltere’den güçlü AB desteği

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Türkiye’nin AB sürecinde tam üyeliğini desteklediklerini belirterek, ‘’Türkiye, AB’ye tam ve eşit üye ülke olarak girmeli’’ dedi.


  Minikler okul yolunda

İlköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi 10 Eylül Pazartesi günü “uyum sağlamak” amacıyla okula başlayacak.


  Ege'deki uçuşlara müdahale

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan’a ait uçakların, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında Ege uçuşu yapan Türk F-16’larına dün üç kez önleme yaptığını bildirdi.


  Öğretmenler iş istiyor

“On sene sonra sadece eğitim fakültesi mezunu 1 milyon öğretmenimiz işsiz kalacak ve bu ileride çok büyük sosyal patlamalara yol açacaktır sayın Başbakanım” diyen ve 200 bin öğretmenin açıkta olduğuna dikkat çeken işsiz öğretmenler ‘adalet’ istediler.


  Medya, ‘kadın’ı istismar ediyor

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM), ‘’2008-2012 Stratejik Planı’’nı hazırladı. Planda, kadınların siyasete ve karar alma mekanizmalarına katılım oranlarının düşük olduğuna işaret edilerek, bu alanlarda kadınların katılım oranlarının ve ‘’kadının insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması’’ için bilinç düzeyinin artırılması hedefler arasında gösterildi.


  ABD’den, Türkiye’ye doğalgaz uyarısı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, Türkiye’nin İran ile imzaladığı doğalgaz anlaşmasıyla ilgili olarak, ‘’Amerikan hükümetinin politikası, ülkelerin, kendi şirketlerini, İran’da petrol ve gaz yatırımlarına katılma yönünde desteklememesidir’’ dedi.


  Dolmabahçe Sarayı Başbakanlığa devrediliyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Dolmabahçe Sarayı’nın metruk hale gelmiş bir bölümünün onarılmak şartıyla Başbakanlığa tahsis edilmesini Başkanlık Divanı’nın uygun bulduğunu söyledi.


  Uzun, kara bir yoldayız

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda, sadece 13 bin 900 kilometre stabilize ve 4 bin 450 kilometre toprak yolu olan Anadolu, bugün 63 bin 805 kilometre karayoluna kavuştu.


  Çocuklarıyla birlikte üniversitede okuyor

Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Ali Altındağ (45), üniversitede okuma hayalini bu yıl 3 çocuğuyla girdiği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’nda Dicle Üniversitesi Mermer Teknolojisi Bölümünü kazanarak gerçekleştirme başarısını gösterdi.


  Ankara’nın metro çalışması sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen metro hatlarındaki çalışmaların “aralıksız devam ettiği” bildirildi.


  Barış yolcusu 10. ağacı İstanbul’a dikti

Makedonya’nın başkenti Üsküp’ten tekerlekli sandalyesiyle yola çıkan ve Çin’in başkenti Pekin’e gitmeyi hedefleyen 42 yaşındaki Makedonyalı özürlü Mile Stockoski İstanbul’a ulaştı.


  İki kuru yük gemisi çarpıştı, birisi battı

Gebze Darıca açıklarında çarpışan iki kuru yük gemisinden biri battı. Batan geminin 15 mürettebatı kurtarılırken, 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi.


  Gümrüklerde referandum için oy verme haftaya başlıyor

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda, gümrük kapılarında oy verme işlemi 11 Eylül salı günü başlayacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri