Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi reform bekliyor

Deloitte Türkiye’nin yayınladığı ‘’Ekonomik Görünüm 2007’’ raporunda, 2001 krizinden bu yana bir çok göstergede çok olumlu gelişmeler olduğu, ancak ekonominin nispi kırılganlığının azalması için başta vergi ile emek-ürün piyasaları olmak üzere, bazı alanlarda yapısal reformların tamamlanması gerektiği belirtildi.


Büyüme hız kesti

Geçen yıl Temmuz’da yüzde 8.7 büyüyen sanayi, bu Temmuz'da 3.5’e geriledi. Türkiye'nin sanayi üretiminin, bu yılın Temmuz ayında, 2006 yılının aynı ay

Hisarcıklıoğlu: Her yıl yüzde 7,5 büyümeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mikro ekonomik yapısal reformların hayata geçirilmesinin zamanının geldiğini s


  İşsizlik sigortasının işsize faydası yok

DİSK tarafından yapılan araştırmada, 2,5 milyon işsize karşın şu ana kadar ayda sadece 100 bin kişinin işsizlik sigortasından yararlanabildiği bildirildi.


  Dünya ithalat liginde 15’inciyiz

Türkiye, geçen yıl dünya liginde ithalatta 15’nci, ihracatta ise 22’nci sırada yer aldı.


  Tekstil sektöründe anlaşma sağlandı

İşçi ve işveren tarafı önceki akşam saatlerinde İstanbul’da bir kez daha bir araya geldi. Yaklaşık 4,5 saat süren görüşmeler sonucunda taraflar anlaşmaya vardı. Zam oranları ise birinci 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ay yüzde 5, diğer iki buçuk yıllık dönemde ise yüzde 4 olarak belirlendi.


  IMF tanışmak için geliyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni, IMF Türkiye temsilciliğine atanan Hüseyin Samiei ile birlikte bugün Türkiye gelecek.


  Sanayi göçüne, yeni düzenleme ihtiyacı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, sanayi göçünün yatırım ortamını ve teşvik sistemini yeniden düzenlemeyi zorunlu kıldığını bildirdi.


  İran gazı geçici olarak durduruldu

Botaş, Türkiye- İran doğalgaz boru hattındaki patlamadan hattın kısmen zarar gördüğünü ve İran gazının arzının zorunlu olarak durduğunu bildirdi.


  İşsizlerin umudu, tersaneler

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, il genelindeki tersane yatırımları tamamlandığında 10 binin üzerinde istihdam sağlanacağını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri