Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ortadoğu’da olanlar yüreğimizi dağlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Irak’ta olanlar bizim yüreğimizi dağlıyor. Öbür tarafta, Ortadoğu’da olanlar yüreğimizi dağlıyor. Terörle Türkiye’nin şu anda kendi içinde verdiği mücadele bizim yüreğimizi dağlıyor” dedi.


Babacan: Gerginlik körüklenmesin

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, İsrail uçaklarının hava sahası ihlâllerinin Türkiye için kabul edilemez bir gelişme olduğunu, İsrail nezdinde gerekli gi

Gül'ün ilk gezisi Güneydoğu’ya

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11-14 Eylül tarihleri arasında, Van’ın Başkale ve Hakkari’nin Yüksekova ilçeleri ile Siirt, Şırnak ve Diyarbakır’a ziyaret


  Teziç: Gül takdir hakkını kullandı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ‘’Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Osmangazi Üniversitesine ikinci sıradaki kişiyi rektör ataması takdir hakkıdır’’ dedi.


  Talat: Rum tarafı 8 Temmuz sürecini istemiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı yabancı basın kuruluşlarının Türkiye’deki temsilcileriyle Swissotel’de bir araya geldi. Talat, bir soru üzerine Kıbrıs Rum tarafının 8 Temmuz sürecinin işlemesini ve sonuç getirmesini öngörmediğini söyledi.


  Karayalçın: Anayasa değişikliğini destekliyoruz

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, anayasa değişikliği çalışmalarına peşinen kuşkuyla yaklaşmadıklarını, anayasanın ‘’değiştirilmesi gerektiği’’ görüşünü desteklediklerini söyledi.


  Orduevi önünde 12 Eylül tepkisi

78’liler Girişimi ve Federasyonu üyesi bir grup, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Harbiye Orduevi önünde 12 Eylül müdahalesine ilişkin basın açıklaması yaptı.


  Toptan: KKTC’ye kısıtlamalar kalkmalı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kıbrıs Türk halkının bütün iyi niyetli çabalarına rağmen KKTC üzerindeki kısıtlamaların devam ettiğini belirterek, “Bu haksız kısıtlamaların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.


  Gümüşhane Cezaevinde arbede

Gümüşhane E Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevi’nin çocuk koğuşunda kalan 16 tutuklu ve hükümlü, ilaç dağıtan sağlık memurunun kolunu kapı aralığına sıkıştırdıktan sonra yatak ve battaniyeleri yaktı.


  BAK: Bush, hepimizi tehdit ediyor

- Amerika’nın İran’a yönelik saldırı planlarının güncelliğini koruduğuna dikkat çeken Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu Yürütme Kurulu, bir yazılı açıklama yaparak, “Bush yönetimi sadece Iran’ı değil hepimizi tehdit ediyor” dedi.


  Veliler de küçükler de heyecanlıydı

Anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri dün okula başladı. Türkiye genelinde ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ile 750 bin anaokulu öğrencisi velileriyle birlikte okula ‘merhaba’ dedi.


  Üniversiteliye yurt dışında staj imkânı

Üniversite öğrencilerine ve öğretim elemanlarına Avrupa’daki üniversitelerde eğitim imkânı sağlayan Erasmus Programı kapsamında, öğrenciler bu yıldan itibaren staj imkânına da sahip olacaklar.


  Seçmeli medya dersleri başlıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Millî Eğitim Bakanlığınca yürütülecek ‘’Medya Okuryazarlığı Projesi’’ çerçevesinde yeni öğretim yılında Türkiye’de ilk kez ilköğretim okullarında ‘’Seçmeli Medya Okuryazarlığı’’ dersi okutulacak.


  Su mühendisleri kuraklığı tartıştı

Devlet Su İşleri Teknik Araştırma ve Kalite Kontrol (TAKK) Dairesi Başkanı Rahmi Sencer Çelik, ‘’Bu yıl yaşanan kuraklığın iklim değişiminden kaynaklanan bir kuraklık mı yoksa 1956, 1973 ve 1989 olağan kuraklık dizilerinden biri mi olduğunu söylemek için erkendir’’ dedi.


  Davulcular sınava girdi

Kayseri Kocasinan Belediyesi, Ramazan ayı boyunca sahurda davul çalmak için başvuran 82 davulcu adayına sınav düzenledi.


  Sınırda kaçak operasyonu

Van’ın Gevaş ilçesinde yasa dışı yollardan yurda giriş yapan yabancı uyruklu 90 kişi yakalandı.


  İnsan hakları eğiticilerine eğitim

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde Avrupa Konseyi ile birlikte yürütülen ‘’İnsan Hakları Alanındaki Reformların Uygulanmasının Desteklenmesi Projesi’’ kapsamında ‘’eğiticilerin eğitimi’’ semineri düzenlendi.


  Sınırda oy verme başlıyor

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasıyla ilgili gümrük kapılarında oy verme işlemi, bugün başlıyor.


  Seri cinayet sanıklarına ömür boyu hapis

Çeşitli illerde 7 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması olaylarına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan, Bursa’da işledikleri cinayetten ömür boyu, gasp suçundan da 13’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.


  Hollanda’ya yeni cami

Faaliyetlerini Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı sürdürecek olan Abdülkadir Geylani Camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı. 2008 yılı sonunda bitirilmesi planlanan camide 450 metrekarelik ibadet alanı olacak.


  Mahyalar farklı mesajlar verecek

Ramazan ayında görsel bir şölen sunan mahyalar konusunda yeni bir açılıma giden Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü, her yıl yazılan klasik yazılar dışında bu yıl farklı bir yazı ile insanlara mesaj vermeyi hedefliyor.


  Beslenme çantasında hangi yiyecekler olmalı?

Uzmanlar: Yarım gün okula giden öğrencinin beslenme çantasına meyve ağırlıklı besinler konmalı. Tam gün okula giden öğrencinin ise meyvenin yanı sıra protein ağırlıklı beslenmesi gerekir. Öğrencilerin okulda kola gibi asitli içecekler yerine saf meyve sularını tercih etmesi sağlanmalıdır. Ayrıca cips gibi gıdalardan da çocuklar uzak tutulmalıdır


  Satürn’ün bir günü 15 dk kısaldı

NASA’nın Cassini, Pioneer ve Voyager uzay aracından alınan ölçümlere göre, bilimadamları Satürn gezegeninin dönüş süresini 10 saat 32 dakika 35 saniye olarak hesapladı.


  Sinüzite balonlu tedâvi

urun çevresindeki sinüs adı verilen boşlukların iltihaplanmasıyla oluşan, genelde şiddetli baş ağrısıyla seyreden ve hayat kalitesini olumsuz etkileyen sinüzit hastalığının, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Şefi Doç. Dr. Mehmet Ziya Özüer tarafından farklı yöntemle tedavisine başlandı.


  Hafızlık bayrağı Tavşanlı'ya geçti

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kur’ân kursları arası ‘Kızlar Hafızlık Yarışması’ Türkiye finalini Kütahya Tavşanlı’dan Hilal Bozkurt kazandı.


  Fırtına elektrik hatlarını kopardı

Kayseri’de önceki gece etkili olan fırtına, elektrik hatlarına ve ağaçlara zarar verdi, bir evin çatısı uçtu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri