Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngilizleri ABD engelledi

Irak’taki İngiliz kuvvetlerinin komutanlarından Tuğgeneral James Bashall, İngiliz askerlerinin Irak’tan çekilmesinin ABD’nin siyasi baskıları sonucu 5 ay geciktirildiğini söyledi. Çekilmenin aslında Nisan ayı için planlandığını belirten Tuğgeneral Bashall, nisanın çekilme için doğru zaman olduğunu, ancak politik sebeplerin bunu engellediğini bildirdi.


İran-Irak sınırına askerî üs planı

Pentagon’un, gelişmiş İran silahlarının Irak’taki Şiî militanlara geçişini önlemek için Irak’ın İran sınırı yakınına bir askeri üs kurmayı planladığı

ABD subayları PKK ile düzenli görüşüyor

ABD’li subayların, Kandil Dağı’nda PKK ile düzenli toplantıları gerçekleştiği öne sürüldü. İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, “ABD askeri helikopte


  Navaz Şerif sınırdışı edildi

Pakistan’da siyasî gerilim tırmanıyor. Sürgündeki eski başbakan Navaz Şerif, İslamabad ve Suudi Arabistan’ın karşı çıkmasına rağmen 7 yıl aradan sonra ülkesine döndü. Şerif, havaalanında gözaltına alındıktan sonra sınırdışı edildi.


  Taliban, Karzai ile görüşmeyi kabul etti

Afganistan’da 2001’de devrilen, ancak son dönemde özellikle ülkenin güneyindeki saldırılarını sıklaştıran Taliban, Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin görüşme teklifine olumlu cevap verdi.


  Almanların, Müslümanlardan yardım isteği

Süddeutsche Zeitung Gazetesi, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble ve Adalet Bakanı Brigette Zypries’ın, Müslüman birliklerinden yardım talebinde bulunduğu haberine yer verdi.


  ABD’den PKK’ya yardım iddiası

Pentagon’dan Irak-İran sınırına askeri üs planı ABD’li subayların, Kandil Dağı’nda terör örgütü PKK ile düzenli toplantıları gerçekleştiği öne sürüldü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri