Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Appiah hazır değil

Fenerbahçe'de Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları devam ederken, Haziran ayındaki diz ameliyatından sonra takımla birlikte ilk çalışmalara başlayan Appiah dünkü çift kale maçı yarıda bırakarak koşu yaptı. Sakatlığı geçen Deivid de çifte kale maçın bir bölümünde yer aldı..

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından devam etti. Teknik direktör Zico yönetiminde Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman 1 saat 10 dakika sürdü. Isınma koşusuyla başlayan antrenmanda, sarı-lacivertliler pas çalışmasının ardından çift kale maç yaptı.

ÇİFT KALE MAÇTA DENENDİ

Uzun süren sakatlık döneminin ardından geçen hafta içindeki bazı antrenmanlarda takımla koşulara çıkan Appiah, dünkü çalışmada çift kalede denendi, ancak maçı tamamlayamadı. Takımla birlikte antrenmana başlayan Ganalı futbolcu, çift kale maçı yarısında bırakıp çalışmasını koşu yaparak sürdürdü. Maçta çoğu zaman sektiği görülen Appiah, antrenör Önder Özen yönetiminde koşu yaptı.

DEİVİD KOŞULARA BAŞLADI

Sakatlığı nedeniyle ligin 4. haftasındaki Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında forma giyemeyen Deivid de çift kale maçın bir bölümünde yer aldı. Antrenmanın başında takımla koşuya katılan Deivid daha sonra takımdan ayrı koşu yaptı. Deivid, Appiah'ın çift kale maçı bırakmasının ardından bu futbolcunun yerine çift kale maçta yer aldı.

SALONDA ÇALIŞTILAR

Dünkü antrenmana, milli takımlarda bulunan oyuncuların yanı sıra tesislerdeki salonda çalıştığı bildirilen Sırp futbolcu Kezman, sakatlığı bulunan Selçuk, çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren kaleci Serdar katılmadı. Sakatlığı bulunan Tümer Metin ise takım halindeki koşuya katıldıktan sonra, çalışmasını takımdan ayrı koşu yaparak sürdürdü.

11.09.2007


 

Er meydanında hakeme saldırı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, seyircilerin saldırısına uğrayan güreş hakemi, kaymakama sığındı

Afşin Eshabı Kehf Kültür Sanat ve Karakucak Güreş Festivali kapsamında düzenlenen karakucak turnuvasında hakem olarak görev alan Zekeriye Hopur, Mustafa Özdemir ile Mithat Har'ın müsabakasını yönetti. Hakem Hopur'un, müsabaka sonunda Mustafa Özdemir'i galip ilan etmesine sinirlenen bir grup seyirci ghakem Zekeriye Hopur'u darp etmek istedi.

KAYMAKAMIN YANINDAN AYRILMADI

Darp edileceğini anlayan Hopur, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ve Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu'nun oturduğu protokole doğru koştu.Zekeriye Hopur, polisler sahaya giren seyircileri yatıştırıncaya kadar Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu'nun yanından ayrılmadı. Güreşlere, güvenlik güçlerinin sahaya giren seyircileri yatıştırmasının ardından devam edildi.

Alaplı'da Ziya Ünlü başpehlivan oldu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde düzenlenen 23. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlığı Ziya Ünlü kazandı. Başpehlivanlık için mücadele eden Ziya Ünlü ile Sermet Bulut, birbirlerine üstünlük sağlayamayınca, karşılaşmada puanlamaya gidildi. İlk puanı alan Alaplılı sporcu Zeki Ünlü, başpehlivan oldu.

11.09.2007


 

Kaya TAU'da kaldı

Milli basketbolcu Kaya Peker, ''TAU'da kalacağım, takım aramıyorum'' dedi.

Kaya, İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria kulübüne kararını ilettiğini ve takım aramadığını ifade ederek, ''TAU'da kalma kararı aldım, artık takım aramıyorum. Ama onlar beni kiralamak isterler ve teklifgetirirlerse bunu değerlendiririm'' şeklinde konuştu. Kaya, kendisi ve menajeri aracılığıyla geçen sezon sonundan bu yana İspanyol kulübünde kalıp gitme konusunda birkaç kez görüşmüş, ancak kararsız olmasından dolayı TAU kulübü yöneticilerinden tepki almıştı.

11.09.2007


 

Kupada kura günü

Türkiye Kupası'nda 2. kademe karşılaşmalarının kura çekimi, bugün Ankara'da yapılacak.

İkinci kademe müsabakalarında, geçen sezon Turkcell Süper Lig'i 515'inci sıralar arasında bitiren 11 takım, birinci kademede tur atlayan 18 takım ve geçen sezon sonunda Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan 3 takım olmak üzere 32 takım mücadele edecek. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak maçları kazanan takımlar bir üst tura yükselecek. Beraberlik halinde maçlar halinde, 15'er dakika uzatılacak.

11.09.2007


 

Güven yitiriyor

12 Dev adam'ın cüce oyununun bir benzerini, futbol milli takımımızın oyuncuları sergiledi. Beklentilerin çok altında, felsefesiz, hırssız bir milli takım izledik Malta karşısında. Basketbol milli takımımızı teşkil eden oyuncularımız kağıt üzerinde karizmatik isimler. Ancak önüne gelenden fark yiyen bu takımın, basketbol severlerin ümitlerinin önünü tıkamaktan öteye gidemediğini hep beraber gördük.

Futbol milli takımımızın da kredisi artık tükendi. Bu tükeniş, teknik heyete güveni de beraberinde tüketiyor. Son oynadığı Romanya hazırlık maçında ortaya koyduğu futbol aslında bu günü haber vermişti. Ancak gereken uyarı alınmamış. Dünya 3.sü olan milli takımımızın maalesef belli bir oyun felsefesi yok. Teknik Direktör Fatih Terim her türlü sistemi denediklerini, ama sonuç alamadıklarını söyledi. Takımın saha dizilişi o kadar da önemli değil. Önemli olan neyi oynadığımız.

Dünya devletleri sıralamasında en diplerde olan Malta'nın dahi benimsediği ve uygulamaya çalıştığı bir oyun felsefesinin olduğunu, bunu uygulamak için canla başla mücadele ettiklerini gördük. Kalabalık alan savunması yaparak, süratli kontrataklarla neticeye gitmek isteyen bir oyun düşüncesini tüm takımın yek vücut uygulamasını keyifle izledik. Bizim milli takımızın ise ne oynadığını anlamakta zorlandık. Anlı-şanlı takımlarda oynamak demek, Malta gibi kolay takımlara 4-5 atacağız anlamı taşımadığını gördük. Terim'in dediği "iyi takım olmak için, en az rakibiniz kadar mücadele etmenin gereğinin olduğunu" kaybedilen çok önemli iki puandan sonra daha iyi anladık.

Çarşamba günü Macaristan ile bozulan imajı düzeltmek için millilerimiz son şansını kullanacak. Umulur ki, hem teknik heyet hem de oyuncular, Malta önündeki hezimeti unutturacakları bir oyunla kendilerini affettirirler.

[email protected]

Said OKUR

11.09.2007


 

FİNALLERE GİTME SÖZÜ

HAKAN ŞÜKÜR: Macaristan maçını kazanarak Malta beraberliğini telafi edeceğiz. EMRE BELÖZOĞLU: Hayal kırıklığı yaşadık. Macaristan maçını kazanırsak avantaj elde ederiz. İBRAHİM TORAMAN: Aynı hataları yapmamalıyız. Macaristan'ı mutlaka yenmeliyiz.

Euro 2008 Grup Eleme maçında dün akşam Malta ile 2-2 berabere kalan A Milli Takım'ın yıldız isimleri Hakan Şükür, Emre Belözoğlu ve İbrahim Toraman, Macaristan'ı yeneceklerini ve finallere de gideceklerini iddia ettiler. A Milli Takım'ın Riva Milli Takımlar Turkcell Tesisleri'nde yaptığı antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran oyuncular, Malta maçında puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, Macaristan maçını kazanacaklarını ve Türkiye'nin EURO 2008'e gideceğini söylediler.

HAKAN ŞÜKÜR

Takım Kaptanı Hakan Şükür, Malta maçının zor bir maç olmadığını, kaybedilen 2 puanın morallerini bozduğunu belirterek ''Malta bize rakip olacak bir takım değil. Zor bir maç da değildi ama maalesef maçı kendimiz zorlaştırdık. Beklemediğimiz bir sonuç aldık. Yolumuza devam etmek zorundayız. Profesyonelce hareket etmemiz gerek. Malta maçını unutup hemen Macaristan maçına konsantre olmamız gerek. Özür dileyecek bir durum yok. Hatalar yaptık. Macaristan maçını kazanarak bunu telafi edeceğiz.'' dedi.

EMRE BÖLEZOĞLU

Emre Belözoğlu, şanssız bir maç olduğunu belirterek ''Son 3 maçta 7 puan kaybettik. Şanssızdık. Macaristan maçı zorlu olacak. Bu maçtan sonra grup şekillenecek. Kazanırsak avantaj elde ederiz.'' dedi. Emre, bir basın mensubunun Malta beraberleği hayal kırıklığı oldu mu? şeklindeki bir soruya ise ''Hayal kırıklığı varsa bunu kabul ederiz. Fakat Türk futbolunun son yıllardaki başarısında bu ekibin katkısı var. Teknik ekip ve 5-6 oyuncunun alınan başarılarda emeği var. Hayal kırıklığı var deniyorsa bunu da kabul ederiz. Her şeye rağmen moralimizi yüksek tutmalıyız.'' diye cevap verdi.

İBRAHİM TORAMAN

İbrahim Toraman, Malta maçında kaybedilen 2 puanın beklenmeyen bir kayıp olduğunu belirterek ''Buraya bu takımı biz oyuncular getirdik. Macaristan maçını kazanıp taraftarımızı 3 puanla ödüllendirmek istiyoruz. Maç içinde Fatih hocanın istediklerini yapamadık. Tattiksel olarak bazı hatalarımız oldu. Macaristan maçında bunları yapmayacağız. Aslında hoca bizi uyardı ama biz istediklerimizi yapamadık. Adamlar gelip çok kolay goller attılar biz ise çok zorlandık. Macaristan maçını kazanarak bunu telafi edeceğiz.'' diyerek sözlerini tamamladı.

11.09.2007


 

Feldkamp: İsteyen oruç tutar

Alman hoca, "Bu konu üzerine herhangi bir tartışmamız olmadı. Herkes o kararı, kendi işyeriyle, kendi vicdanıyla doğru değerlendirmeyi yaparak verecektir"diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, A Milli Takım'ın Malta maçını çok rahat kazanması gerektiğini belirterek, "Norveç'in deplasmanda galip gelmesi, milli takımı zora soktu." dedi. Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın ardından basının mensuplarının sorularını cevaplayan Feldkamp, milli takımın maçını televizyondan izlediğini belirterek, "Milli takımın çok rahat kazanması gerekiyordu. Maçla ilgili olarak daha detaylı yorum yapmak benim görevlerim arasında değil. Norveç'in deplasmanda kazandığını biliyorum. Bu da bizim işimizi bayağı zorlaştırdı." diye konuştu. Eski futbolcuları Emre Aşık'ın milli takıma davet edilmesinin hatırlatılması üzerine Feldkamp, milli takım kadrosuna çağırılan futbolcuların tamamen Fatih hocanın sorumluluğunda olduğunu dile getirdi. Fatih Terim'in Sabri ve Arda'nın sakatlıkları ile ilgili olarak kendileriyle direkt bağlantıya geçtiğini belirterek, "Bu durum gösteriyorki Fatih Terim'in bu konuyla çok ilgili olduğunu gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

RAMAZAN MESELESİ

Bir basın mensubunun Ramazan Ayı'nda Galatasaray'ın düşüş yaşadığını dile getirmesi üzerine Feldkam, bundan 15 yıl önce burada olduğunda da aynı sorunu yaşadığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı: "Bu konu üzerine herhangi bir tartışmamız olmadı. Bunu nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. Futbolcuların mukaveleri var. Uymak zorunda oldukları bir takım kurallar var. Ancak bunun dışında ne yapıyorlar? Bunları kontrol etmemiz mümkün olmuyor. Bazı yasakları kontrol edemiyorsanız bunun anlamı yok. Bazen çocuklarınıza yasaklar koyuyorsunuz, odadan çıktıklarında ne yaptıklarını bilemiyorsunuz. Herkes o kararı, kendi işyeriyle, kendi vicdanıyla doğru değerlendirmeyi yaparak verecektir."

Bu arada, Feldkamp bazı muhabirlerin soru-yorum şeklindeki konuşmalarını beğenmeyerek, basın toplantılarında sadece soru sorulmasını istediğini belirterek, tepkisini dile getirdi.

11.09.2007


 

Her maç doping kontrolü var

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2007-2008 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, ''Yarışma Dışı Doping Kontrolü'' uygulaması yapılacağını açıkladı

UEFA'nın ligde yer alacak kulüplerin başkan ve genel sekreterlerinin dikkatine gönderdiği sirkülerde, yarışma dışı kontrollerin usul ve esasları ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Şampiyonlar Ligi'nde yer alan kulüplere gönderilen sirkülerde, UEFA'ya bildirilen tüm oyuncuların test havuzuna dahil olacağı ifade edilirken, takımlar eleninceye kadar, bu oyuncuların test havuzunda kalmaya devam edeceği belirtildi

HERKES YERİNİ BİLDİRECEK

Haftalık olmak üzere, tüm oyuncuların bulundukları yerlerin bildirilmesi sorumluluğunun kulüplere ait olduğuna dikkat çeken açıklamada milli takımlara davet edilen ve bu nedenle kulüp çalışmalarına katılmayan oyuncuların yer bilgilerinin ve değişikliklerinin de ayrıca UEFA'ya iletilmesi gerektiği bildirildi.

EKSİK VARSA RAPOR TUTULACAK

Söz konusu açıklamada 10 oyuncuya kadar test daveti yapabileceği duyurulurken, görevliler, ani kontrole geldikleri andan itibaren, listedeki tüm oyuncuların orada olup olmadığını kontrol edecek ve eksik bulması halinde derhal rapor tutacak. Kurada çıkan oyuncu orada mevcut değilse 60 dakika içinde test yapılan yere gelmek zorunda olacak. Kurada çıkan sporcu teste katılmazsa görevli, o oyuncu veya oyuncular için UEFA Doping Paneli'ne ''Kaçırılmış Test'' raporu gönderecek.

KURALLARA DİKKAT EDELİM

Bu arada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dopingle Mücadele Uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu, bahsedilen uygulamanın UEFA Kupası ve milli maçlarda da yapılacağını belirtti. Livanelioğlu, Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil edecek takımların da bu usul ve esaslara uymaları gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''UEFA tarafından milli takımlar bazında düzenlenen, Avrupa Şampiyonası, 21 Yaş Altı, 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonaları, Avrupa Futbol Şampiyonası ile Meridyen Kupası'nda da yarışma içi ve dışı doping testleri yapılacağından, bunlara katılacak milli takımlarımızın oyuncu, yönetici ve teknik adamlarının, bu kurallara dikkat etmeleri, uygun davranmaları ve tedbir almaları gerekmektedir.''

11.09.2007


 

Ziya Doğan'a oruç tepkisi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte futbol kulüplerinde başlayan oruç tutma meselesi yeniden gündeme geldi

Önümüzdeki Perşembe günü başlayacak Ramazan ayı ile birlikte Trabzonspor'da da oruç meselesi erkenden gündem oldu. Teknik Direktör Ziya Doğan, bu sabah yapılan idmanın son bölümünde oruçla ilgili meseleyi ağzından kaçırdı. Havaların sıcaklığını sebep olarak gösteren Ziya Doğan, bu durumun performans düşüklüğüne neden olacağı düşüncesiyle futbolcularına Ramazan ayında oruç tutmayacaklarını açıkladı. Bazı futbolcuların olaya tepki göstereceğini düşünen Doğan, konuyla ilgili oyuncularıyla bir toplantı yapacak. Takım içerisindeki bir çok oyuncunun hocanın bu kararına tepkili olduğu öğrenildi.

11.09.2007


 

Hakan: Bütün kupaları almak istiyoruz

Galatasaray Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Şükür, sarı-kırmızılı takımla bu sezon tüm kupalara talip olduklarını söyledi.

Hakan, Galatasaray TV'de yayınlanan 8. Gün isimli programda yaptığı ve kulübün resmi internet sitesinde de yayınlanan açıklamalarında, bu sezon Galatasaray futbol takımı kadrosunda çok büyük değişim olduğunu belirterek, ''Çok önemli arkadaşlarımız gitti. Tabii ki değerli oyuncular da kadromuza katıldı. Şu ana kadar iyi bir uyum yakaladık, bu süreçte maçlarımızı da kazandık. İyi bir görüntü çiziyoruz'' dedi.

BÜTÜN KUPALARA ADAYIZ

Takımdan giden oyuncular için üzüldüğünü kaydeden Hakan Şükür, ''Futbolun içinde olan ama farklı duygular yaratan olaylar bunlar. Hepsinin yolu açık olsun. Gelenlerin birçoğundan sezon içerisinde az çok haberim vardı, takip ediyorduk. Ligin başında maçlar kazanıldı, maçların kazanılması bize büyük bir güven verdi. Amaçlarımız belli, önümüzde birçok kupa var, kupaların hepsine adayız ve almak istiyoruz. Geçmişte kazanılan başarılar UEFA Kupası ve Süper Kupa olmakla beraber Türkiye'de en çok kupa kazanan takım olmak bizi bu hedefe kilitliyor'' diye konuştu.

REKOR İÇİN OYNAMADIM

Hakan Şükür, ''Sezona seyircisiz ve dezavantajlı başladık ama onların sevgisini desteğini yüreğimizde hissediyoruz. Seyircimizle ilk buluşacağımız maça lider çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz'' şeklinde konuştu. Seyircisiz maç oynamanın da avantajı olduğunu anlatan tecrübeli oyuncu, ''Futbol bir takım oyunu, ben bugünlere gelene kadar hiç rekoru düşünerek hareket etmedim. İçimdeki Galatasaray sevgisi, çalışma hırsım beni bugünlere kadar getirdi. Şu anda önemli rekorlara sahibim.''

11.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri