Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas, Şalit’in tutulduğu yeri değiştirdi

İsrail’in Kanal 2 Televizyonu, kaçırıldıktan sonra 1,5 yıla yakın zamandır Gazze’de tutulan İsrailli asker Gilad Şalit’in yerinin değiştirildiğini duyurdu.

Televizyon, Hamas’ın Şalit’i tutulduğu yerden alarak başka bir yere naklettiği haberini, Gazze Şeridi’ndeki Hamaslı kaynaklara dayandırdı.

Haberle ilgili yorum yapan bir uzman da, Şalit’in saklı tutulduğu yerin değiştirilmesinin, İsrail özel timlerinin cuma günü Refah’ta düzenledikleri operasyonda Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın komutanlarından Muhaviş El Kadı’yı yakalamalarının ardından, El Kadı’nın ‘’konuşabileceği’’ endişesiyle gerçekleştirildiği tahmininde bulundu. İsrail özel timleri, kılık değiştirerek Refah’ta sınırdan 2 kilometre kadar içeriye girip, evinin bahçesinde çalışan Muhaviş El Kadı’yı yakalayarak İsrail’e getirmişlerdi. İsrail Ordusu, operasyonu doğrulamamasına rağmen, daha sonra bir açıklama yapan İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dihter, ele geçirilen üst düzey Hamaslı’nın istihbarat açısından yararlı olacağını ve kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit ile ilgili pazarlıklarda koz olarak kullanabileceğini söyleyerek, İsrail timlerinin ‘’ele geçirme’’ olayını doğrulamıştı.

/ KUDÜS

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'ta kanlı yatırım ve kayıplar sürecek mi?

  Endonezya 7.9'luk deprem ile sarsıldı

  Rusya, yeni bir bomba geliştirdi

  Castro: ABD bizi de kandırdı

  Bush, 30 bin askerin çekileceğini açıklayacak

  Japon başbakan istifa etti

  Hamas, Şalit’in tutulduğu yeri değiştirdi


 Son Dakika Haberleri