Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suriye baskını, İsrail’in saldırı provası

İsrail hükümeti, uçaklarının Suriye hava sahasını ihlali konusunda bugüne kadar sessiz kalma tavrını sürdürmesine rağmen, İsrail basını, bu konudaki yayınlarına geniş yer vermeye devam ediyor. Observer, Suriye’ye yönelik “baskının”, İran’ın nükleer tesisleri için yapılacak operasyonun “provası” olduğu iddiasını da gündeme getirdi.

İsrail hükümeti, uçaklarının Suriye hava sahasını ihlali konusunda bugüne kadar sessiz kalma tavrını sürdürmesine rağmen, İsrail basını, bu konudaki yayınlarına geniş yer vermeye devam ediyor.

İsrail basını, yabancı kaynaklardan gelen haberlere ağırlık verirken, Ordu radyosunda dün sabah bir söyleşiye katılan Haaretz gazetesi yazarlarından Amos Harel, medyaya bu konuda gayriresmi çok çeşitli bilgiler aktığını, yayın yasağı sebebiyle bunları yayımlamadıklarını kaydetti.

İsrail basınında dün, İngiliz The Observer gazetesinin iddiası yer aldı. İddiaya göre, Suriye hava sahasında 8 kadar İsrail F-15 ve F-16 uçağı uçtu. Haberde, uçakların Maverick füzeleri ve 500 ib bombaları taşıdığı, çok yüksekte seyreden savaş uçakları arasında bir de elektronik keşif uçağı bulunduğu kaydedildi.

Observer, Suriye’ye yönelik “baskının”, İran’ın nükleer tesisleri için yapılacak operasyonun “provası” olduğu iddiasını da gündeme getirdi.

Bir Alman dergisi de Uluslararası Barış Gücü kapsamında Lübnan sahillerinde bulunan bir Alman keşif botunun, Suriye hava sahasına giren iki İsrail F-15 savaş uçağını tespit ettiğini bildirdi. Öte yandan, Suriye’nin Washington Büyükelçisi Newsweek dergisine yaptığı açıklamada, İsrail uçaklarının Suriye’de, Kuzey Kore ile işbirliği halinde yapılan bir nükleer tesisi vurduğuna ilişkin, Batı basınında çıkan haberleri yalanladı. Büyükelçi, “Suriye’de, Kuzey Kore işbirliğiyle geliştirilen herhangi bir nükleer tesis yok” dedi.

/ KUDÜS

17.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Suriye baskını, İsrail’in saldırı provası

  Beyaz Saray önünde savaş karşıtı gösteri

  İran’ın uranyum yakıtı Rusya’da hazır

  Afrika'yı sel vurdu

  Sadr, Maliki'den desteğini çekti

  Batı Şeria'da İsrail baskını


 Son Dakika Haberleri