Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Derviş: Çalkantı sürecek

BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, dünyadaki mâlî çalkantının büyük ihtimalle devam edeceğini belirterek, dünyadaki merkez bankalarının çok dikkatli olmaları gerektiğini, reel ekonomi etkilenirse bundan Türkiye dahil tüm dünyanın olumsuz etkileneceğini kaydetti.

Derviş, dünyadaki son mali çalkantıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

‘’Malî çalkantı büyük ihtimalle devam edecek, çok kısa süreli bir olay olmadığı kanısındayım. Mali çalkantılı dalgalanmanın temelinde bir takım çok yeni geliştirilmiş finans ürünlerinin rolü var, bu ürünlerin bazıları finans piyasalarını denetleyen kurumların tam da anladığı ürünler değil, o kadar çetrefilli, o kadar karışık ürünler ki, bunların denetimi zor.’’

Finans piyasalarının denetlenmesinin önemine dikkati çeken Derviş, ‘’Türkiye bunu acı çekerek öğrendi. Denetlenmeyen finans piyasaları her zaman hangi ülke olursa olsun büyük bir sorun yaratabilir. Finans piyasalarını ciddi bir şekilde denetlemek gerekiyor. Yani şu anda çalkantı var, inişler çıkışlar var, ancak bunlar finans piyasalarının içinde olan olaylar, reel ekonomiye büyük ölçüde sirayet etmiş durumda değil, ama o tehlike var ve o tehlike gerçekleşirse tabii bütün dünya ekonomik büyümesinde bir yavaşlama olur, bu Türkiye’yi de etkiler, Türkiye’nin ihracatını, ekonomik büyümesini, istihdamını etkiler. Türkiye’nin bu konuda tetikte olması, özellikle Avrupa ve ABD Merkez Bankalarının hareketlerini yakından takip etmesi gerekir’’ dedi.

/ NEW YORK

17.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta artık iş kaybediyoruz

  Derviş: Çalkantı sürecek

  Buğday, Türkiye’de 250, dünya borsalarında 160 dolar

  Serbest bölgelerde ticaret hacmi arttı

  Komuta kontrol uçakları geliyor


 Son Dakika Haberleri