Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ruslar ‘son elçi’yi netten öğrenecek

Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i (asm) bütün dünyaya anlatmak amacıyla Meridyen Destek Derneği tarafından oluşturulan Rusça web portalı www.posledniyprorok.info açılıyor. Portalın açılışı 18 Eylül 2007 Salı günü, saat 17:00’de Rusya’ya bağlı özerk Tataristan Cumhuriyeti’nin başşehri Kazan’da yapılacak.

“İslâm Peygamberini bütün dünyaya anlatmak” amacıyla yola çıkan ve açılışı Kutlu Doğum Haftası’nda Başbakan R. Tayyip Erdoğan tarafından yapılan web portalı www.sonpeygamber.info Rusça yayına başlıyor. Rusça www.posledniyprorok.info adını taşıyan portalın açılışı 18 Eylül 2007 Salı günü, saat 17:00’de, Kazan’da, Tataristan Müftüsü Gousman İskhakov’un ev sahipliğinde; Türkiye Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Meridyen Destek Derneği Başkanı Fatma Bayram ve Orta Asyada’ki müftülerin katılımıyla, gerçekleşecek. Gecede Mehmet Kemiksiz ve ekibi Türk Tasavvuf Müziği konseri verecek.

Rusça sitede anahatlarıyla, Hz. Muhammed’in (asm) kim olduğu, hayatı, peygamberliği, sosyal hayatı, sünnet ve hadisleri yer alacak. Aynı zamanda sitede de Türkçe sitede olduğu gibi çocuklar için de ayrı bir bölüm bulunacak.

Rusça siteyle ilgili bilgiler veren Meridyen Destek Derneği Başkanı Fatma Bayram, “Bu portalın çok basit ve net bir amacı var: Dünyanın her yerinde Son Peygamberi evrensel olarak tanınan, bilinen ve ‘kabul edilen’ bir elçi olarak konumlandırmak. Kabul edilenden kasıt onun dünyaya gelmiş son dinin peygamberi olduğunun ve bütün insanlığın peygamberi olduğunu kabul edilmesi demek. Yola çıkış noktamız, Peygamberi özellikle tanımayan, bilmeyen ama aynı zamanda merak eden insanlara, yeryüzünün neresinde, hangi köşesinde olurlarsa olsunlar anlatmak. Bunu yaparken de Hz. Peygamber’in savunmacı veya saldırgan bir üslûpla değil aklî ve ilmî bir zeminde insanlara anlatılmasını sağlamayı istiyoruz” dedi.

Rusça olarak hazırlanan portalın tasarımlarında da, Türkçe portaldaki gibi, Hollywood film afişlerinden tanınan Emrah Yücel imzası bulunuyor. Yücel daha önce Ortodoksluk ve Kabala öğretisiyle ilgili web siteleri de tasarlamıştı. Yücel’in imzasını taşıyan portal ayrıca İngilizce olarak da hizmet veriyor.

Yeni Asya / İSTANBUL

17.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz

  Yarış, eşit şartlarda olmalı

  Devlet, bürokrasinin tasallutundan kurtarılmalı

  Bolat: Yeni dönemde, yeni program şart

  Uslu: Meslekî eğitim AB standartlarına getirilmeli

  Fırat: Bugünden sonra taslak bizim

  Kamyonet minibüsle çarpıştı: 8 ölü

  PKK, bir haftada 256 kilo patlayıcı kullandı

  K.Maraş’taki depremler hasara yol açtı

  Lisede seçmeli Çince eğitimi

  Ruslar ‘son elçi’yi netten öğrenecek

  Osmanlı mirası Balkanlar’da canlanıyor

  Sokakta iftar yaptılar

  Sesli Kurân-ı Kerim yayınına büyük ilgi


 Son Dakika Haberleri