Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Uslu: Meslekî eğitim AB standartlarına getirilmeli

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, “meslekî eğitimin Avrupa ülkeleri standartlarına getirilmesini” istedi. Uslu, “Bütün inatlaşmalar ve zıtlaşmalar bir tarafa bırakılıp, meslek liselerinin önü açılmalı, meslekî eğitime gereken önem verilmeli ve meslekî eğitim Avrupa ülkeleri standartlarına getirilmelidir” dedi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, 2007-2008 eğitim öğretim yılına başlarken, ‘’dünyada değişim ve dönüşümün tartışıldığı yeni bir dönem yaşandığını, eğitim sistemlerinin bilgi çağının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ve yaşam boyu öğrenme yaklaşımıyla yeniden yapılandırıldığını’’ dile getirdi.

Türkiye’nin teknolojik değişim, uluslararası bütünleşme, artan rekabet ve bilgi ekonomisinin gelecek ihtiyaçlarını dikkate alan bir eğitim sistemi organize etmesini isteyen Uslu, ‘’Öncelikli hedefimiz açık, şeffaf, adil, esnek, kaliteli öğrenmeyi özendirici ve teşvik edici, gelişmelere uyum sağlayan, öğrenci merkezli ve taleplere duyarlı bir eğitim sistemi oluşturulmasıdır’’ dedi.

Uslu, açıklamasında şunları kaydetti:

‘’Mesleki eğitim sistemimizin işlevselliğinin artırılması, mesleki eğitim gören öğrencilerin iş dünyası ile iç içe, emek piyasasına uygun ve mezun olduklarında kolayca iş bulabilecekleri bir sistemin etkin ve yaygın hale getirilmesi AB katılım sürecinde de kilit öneme sahip bulunmaktadır. Bütün inatlaşmalar ve zıtlaşmalar bir tarafa bırakılıp, meslek liselerinin önü açılmalı, mesleki eğitime gereken önem verilmeli ve mesleki eğitim Avrupa ülkeleri standartlarına getirilmelidir.

Mesleki eğitim ve gelişimdeki en önemli kriter, Avrupa ve dünyanın kabul edeceği mesleki bir yetkinliğe ulaşmaktır. Yeni kurulan mesleki yeterlilik kurumunun Avrupa ve dünyada geçerli olacak bir sertifika sistemini hızla sunması bu alanda önemli bir katkı sağlayacaktır.’’

Uslu, ayrıca çocuk işçiliğinin önemli bir insan hakkı sorunu olduğunu ve sokakta çalışan çocukların da eğitime kazandırılmasının talepleri arasında olduğunu belirtti.

/ ANKARA

17.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz

  Yarış, eşit şartlarda olmalı

  Devlet, bürokrasinin tasallutundan kurtarılmalı

  Bolat: Yeni dönemde, yeni program şart

  Uslu: Meslekî eğitim AB standartlarına getirilmeli

  Fırat: Bugünden sonra taslak bizim

  Kamyonet minibüsle çarpıştı: 8 ölü

  PKK, bir haftada 256 kilo patlayıcı kullandı

  K.Maraş’taki depremler hasara yol açtı

  Lisede seçmeli Çince eğitimi

  Ruslar ‘son elçi’yi netten öğrenecek

  Osmanlı mirası Balkanlar’da canlanıyor

  Sokakta iftar yaptılar

  Sesli Kurân-ı Kerim yayınına büyük ilgi


 Son Dakika Haberleri