Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert: Barış isteyen bomba atmaz

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail savaş uçaklarının Suriye operasyonundan sonra yaptığı ilk açıklamada Suriye ile şartsız barışa hazır olduklarını söyledi. Knesset’in Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi ise “Görüşme yapmak isteyen kimse, Suriye’nin egemenliğine zarar vererek uçaklarını göndermez, topraklarını bombalamaz” dedi.

Olmert, Kudüs’teki ikametgâhında bir grup Rus basın mensubu ile görüşmesinde, Suriye lideri Beşşar Esad’a ve Suriye’nin tavrına saygı duyduğunu dile getirdi.

Suriyelilerin bazı iç sorunları olduğunu söyleyen Olmert, ancak Suriye ile diyaloğu reddetmek için bir sebepleri bulunmadığını kaydetti. Olmert, “Daha önce de söylediğim gibi, herkesle barış yapma arzusundayız. Doğru koşullar altında, Suriye ile de barış görüşmelerine hazırız” diye konuştu.

İsrail, Suriye hava sahasının ihlâl edildiği haberleriyle ilgili olarak, olayın meydana geldiği 6 Eylülden beri sessizliğini korumuş, herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Olmert, konuyla ilgili soruları yine cevapsız bıraktı. Olmert, İran konusunda da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın korku psikolojisi oluşturarak, uluslar arası toplumu kendisiyle görüşmek için iknaya çalıştığını öne sürdü. Olmert, “Burada mübalâğalar var” dedi ve İsrail’in korkmadığını ama endişeleri olduğunu belirtti.

Bu arada, Olmert’in sözlerine Knesset’in Arap milletvekillerinden, Birleşik Arap Listesi-Ta’al üyesi Ahmed Tibi tepki gösterdi. Tibi, “Görüşme yapmak isteyen kimse, Suriye’nin egemenliğine zarar vererek, uçaklarını göndermez, topraklarını bombalamaz” dedi.

Knesset’in sol kanat milletvekillerinden Zahava Gal-On da İsrail başsavcısı Menahem Mazuz’a ve parlamentonun Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Tzahi Hanegbi’ye başvurarak, Suriye hava sahasında meydana geldiği bildirilen olayla ilgili parlamentoya bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti. Meretz parlamento grup başkanı Gal-On, Mazuz’a gönderdiği yazıda, yabancı kaynaklardan gelen haberler ve İsrail basınında ne olduğu veya olmadığı konusundaki yayın yasağına dikkat çekerek, parlamentoyu bilgilendirmesinin, Olmert’in yasal sorumluluğu olduğunu ifade etti. Kadima milletvekillerinden Yoel Hasson ise Gal-On’un talebine karşı çıktı ve bunun, İsrail’in ulusal çıkarlarına zarar verebileceğini söyledi.

/ KUDÜS

19.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert: Barış isteyen bomba atmaz

  ABD Kuzey Irak’ta kalıcı olmak istiyor

  Gates: Irak’ı şimdi terk edemeyiz

  Rice’dan İsrail’e teşekkür ziyareti

  Bush’un yeni Adalet Bakanı Mukasey

  Arabistan, Irak sınırına duvar inşa edecek

  Avrupa’da, İslâm’a karşı bağnazlık var


 Son Dakika Haberleri