Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Edirne’de inanç turizmi

Selimiye Camisi din görevlisi Hüseyin Özpınar, yaptığı açıklamada, Mimar Sinan’ın ‘’ustalık eserim’’ diye nitelediği Selimiye Camisi’nin yılın her mevsimi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini belirterek, bu ziyaretçi sayısının özellikle ramazan ayında iki katına ulaştığını söyledi.

Bu yıl da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Edirne’ye çeşitli illerden turlar düzenlenmeye başladığını anlatan Özpınar, günde ortalama 1000, Kadir Gecesi’nde ise 10 bin kişinin ziyaret ettiği Selimiye Camisi’nin her yıl daha fazla kişi tarafından gezildiğini bildirdi.

Özpınar, ‘’İstanbul, Bursa, Kütahya, Konya, Ankara ve Adapazarı’nın yanı sıra Bulgaristan ve Yunanistan’daki Batı Trakyalılar da özellikle Selimiye Camisi’ni gezmek ve burada ibadet etmek için Edirne’ye geliyor’’ dedi.

Özpınar, ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilmek amacıyla Ramazan ayı için caminin özenle temizlendiğini, 6 görevlinin de konuklara cami hakkında en doğru bilgileri verdiğini ve dini konularda yardımcı olduğunu belirtti.

Eski Camii din görevlisi Nurettin Bulut da 1403’de Sultan I. Süleyman tarafından yapımına başlanan ve Çelebi Sultan Mehmet zamanında 1414’te bitirilen caminin Edirne’de Osmanlılardan günümüze ulaşmış en eski anıtsal yapı olduğunu söyledi.

Selimiye Camisi’ni ziyaret edenlerin daha sonra Eski Camii’yi gezdiğini anlatan Bulut, Ramazan ayı dolayısıyla günde gelen ziyaretçi sayısının 500’e ulaştığını bildirdi.

Osmanlı padişahlarından II. Ahmet ve II. Mustafa’ya bu camide ‘’Kılıç Kuşanma’’ törenleri yapılması nedeniyle camide her Cuma günü kılıçla namaz kıldırıldığını anlatan Bulut, ayrıca Kabe’den getirildiği rivayet edilen ve mihrabın sağında bulunan Kabe Taşı’nın da camide merak edilenler arasında bulunduğunu söyledi.

Sadece bu özellikleri sebebiyle camiyi görmeye gelenlerin de olduğunu belirten Bulut, kendilerinin de caminin tüm özelliklerini en iyi şekilde öğrenerek ziyaretçilere anlattıklarını bildirdi.

Caminin, içinde bulunan yazılarıyla da ünlü olduğunu ifade eden Bulut, gelen kişilerin camiden fotoğraf çekerek anılarla ayrıldığını kaydetti. Almanya’dan Ramazan ayı dolayısıyla Türkiye’ye cami ziyaretine gelen Hasan Hazar, ailesiyle birlikte manevi bütünlüğü korumak amacıyla bu yıl Ramazan ayında Türkiye’ye gelerek cami ziyareti yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Türkiye’ye her geldiklerinde Selimiye Camisi başta olmak üzere diğer camileri de ziyaret ettiklerini ifade eden Hazar, ‘’Edirne’nin ardından Konya’da Mevlânâ’nın türbesi ile Konya’daki camileri de gezeceğiz’’ dedi.

/ EDİRNE

19.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyanet: İnsanlar dünyevîleşti

  Gerçeklerden kopuk

  Çiçek: Anayasayı aceleye getirmeyiz

  Hükümet, geri adım atmasın

  AB'ye iftar

  Erdoğan, 20 Eylül’de ABD yolcusu

  Köşkten dâvet yalanlaması

  Toptan: Geleceği iyi eğitimle yakalarız

  Ozan'a, Bahçeli'ye hakaretten ceza

  Burns, Türkiye'ye niçin geldi?

  Gül’ün KKTC ziyareti Rumları kızdırdı

  UNICEF’ten çocuk dostu haber dersi

  Çeteler, teknolojinin en son imkânlarını kullanıyor

  Şener, ilk dersini verecek

  PKK'ya ait sığınak bulundu

  Başkale'de 7 gözaltı

  Büyük şehirlere “memleketten” gıda takviyesi

  Medya okur-yazarlığı zorunlu ders olsun

  Edirne’de inanç turizmi

  İlköğretim öğrencisi okulda bıçaklandı

  İHH’den Kamboçyalı Müslümanlara yardım eli


 Son Dakika Haberleri